Temat: cena koszenia zbóż
jak myślicie ile można wziąść za godzine koszenia e 517 :nie_wiem:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » cena koszenia zbóż
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak myślicie ile można wziąść za godzine koszenia e 517 :nie_wiem:
A ile w godzinę wykosisz?
wiesz że wszystko zależy od zboża ale średnio od 2 do 3 ha
tak tylko że 517 skosi drugie tyle co bizon a może więcej i więcej spali paliwa
U mnie za godzine koszenia bizonem krzyczeć będa 250zł.W RPT w czerwcowym numerze był cennik usług.
no to niezłą kase można robić...tylko kosić :walka:
U mnie 180 zł/h z sieczkarnią 200zł/h to było w zeszłym( bizon super)
Powiedziałem 150 zł/h, a i tak patrzą na 512 jak na małpe w cyrku( w moich stronach to raczej egzotyczna maszyna)
Ja biorę jak zwykle - 200zł/hektar , na ok 25 ha mam już zamówienia
W jakim czasie to pokosisz? Może ja swojego za bardzo oszczędzam
Wiesz, ja swojego też za bardzo nie przemęczam, bo nie musze się spieszyć, nikt z zegarkiem na demną nie stoi, a chcę żeby kombajnek jeszcze długo mi służył, ale średnio to hektar w godzine spokojnie zrobie, a bywały dni, że 12 hektarów zrobiłem dziennie, ale to są wyjątki, jak praca jest dobrze zorganizowana, warunki terenowe pola sprzyjające, zboże dobrze dojrzałe, to hektar w 40 min idzie zrobić.
Te 25 ha to dopiero początek, to jest dopiero zamówienie od dwóch stałych klientów, bywały lata, że 100 ha robiłem, może w tym roku też się uda?
100 ha ......pozazdrościć
Dwójka i przyspieszać do oporu :walka:
no ależ panowie zwolnijcie troche
podajnik zbożowy może przeniesć do 6 t/godzine i to jak jest nowy.Więc spieszyć się powoli bo co ponad to pod ogonem zostaje Godzinkę w cienkim jest ok.Ale jak daje 8-9 ton no to potrzeba 1 h 30 min.Tego mały kombajnik nie przeskoczy.No i zasada że u siebie lepiej powoli.To mówi licencjonowany kombajner czyli ja
Może ktoś mi jęczmień wykosi :smiley:
Dużo dużo ???
5 ha
ja takze zapraszam mam jakies 10 ha do wykoszenia
Całkowicie zgadzam się ze słowami Pepe, jak jest tęgie zboże, to oczywiście nie jestem w stanie się pospieszyć i nieraz godzina nie wystarczy, ale takie przeciętne to spokojnie w godzinke zrobie, jak zacznę ok 10.30 rano, to nieraz po północy wracam do domu, w tym czasie dam rade te 12 ha zrobić, z przerwą na jedzonko i szybki przegląd sprzętu.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » cena koszenia zbóż
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo