Temat: Paliwo pod głowicą
wywala mi paliwo z uszczelki pod glowica , co moze byc przczyna??/
zalozone uszczelki nowe , glowice po plamowamiu .
pomocy!!!!!!!!!!!:uuuu::uuuu::uuuu::uuuu::uuuu::uuuu::uuuu::uuuu:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Paliwo pod głowicą
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wywala mi paliwo z uszczelki pod glowica , co moze byc przczyna??/
zalozone uszczelki nowe , glowice po plamowamiu .
pomocy!!!!!!!!!!!:uuuu::uuuu::uuuu::uuuu::uuuu::uuuu::uuuu::uuuu:
ale jak wywala wydmuchuje czy poprostusie sączy? Tak czy tak jakoś dziwne... to na pewno paliwo?
no wlasnie bo raz mialem walnieta uszczelke to dmuchało , teraz to jest na 100% paliwo i jak kolega stwrierdzil to sei tak sączy to paliwko .
dziwne rzeczy opowiadasz... to tak jakby z kranu w oborze zamiast wody leciało mleko .....
Sprawdź czy jakiś przewód paliwowy ci nie cieknie. A silnik pracuje normalnie? moze z urządzenia rozruchowego się leje na kolektor po kolektorze na głowicę itd..... a może to po prostu woda. nic mi nie pasuje. Jeśli to paliwo to przyczyna jest na zewnątrz. przyjrzyj się za dużo możliwości to nie ma
pierwszy raz aby paliwo się sączyło spod głowicy, może jakiś przewód ci napękł niedaleko głowicy i ci się wydaje że to leci spod głowicy :hmmm:
chłopy wiem ze to dziwnie brzmi ale taka jest prawda!!!!!!!!!!!!
obadałem ten silnik dokladnie i wszystko jest szczelne i z niczego sie nie leje.
aha silnik pracuje równiutko i mam kopa
raczej jest to niemożliwe przecież wtrysk podaję minimalną ilość rozpylonego paliwa które jest spalane w każdym cyklu i nie ma możliwości żeby się go nazbierało i wydmuchiwało
rozumiem . ale to tak wyglada. to plaiwo tak sie saczy z uszcelek glowicy
z pod 1 czy z pod 2 głowic masz wyciek ?
z 2
A masz centralne smarowanie na pompie, może masz tak szczelny silnik że paliwo w silniku które zastąpiło olej doszło już tak wysoko że się przelewa.
Paliwo z pod uszczelki nie ma gdzie wypływać, może się gdzieś lać i ściekając po głowicy na uszczelkę rozlewa się równo.
nie mam centrlnego smarowania na pompie
A rurki na wtryskiwaczach masz suche bo to chyba ostatnia możliwośc gdzie się może lac.
suche wtryskiwacze i przelew
to podstaw wiadro pod silnik odpal i niech chodzi. Sprawdź czy szybciej przybywa w wiadrze niż ubywa w zbiorniku. Jak tak, to wstawiaj ciągnik do stodoły szykuj beczki będzie kolejna rafineria.....
jeśli jest tak jak napisał Krzysiek to mogę go od ciebie kupić
najlepiej zrób zdjęcie i pokaz gdzie ci to leci bo to nie ma takiej opcji ... no chyba że ciągnik na lewo od ruskich ciągnie i ma aż tyle że mu się przelewa
A nie masz przypadkiem popękanych bloczków przy szpilkach od głowicy? Takim pęknięciem sączy się wtedy woda/płyn właśnie spod głowicy, potem przepływa ona przez brud na bloczkach (a jego zawsze jest tam trochę albo i więcej) i wtedy wydaje Ci się, że jest to paliwo?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Paliwo pod głowicą
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo