Temat: Przyczepa
Mam do kupienia przyczepę wywrotkę za tanie pieniądze niestety bez papierów, mam papiery od własnej przyczepy ale wyrejestrowanej kilka lat temu. Orientujecie się czy da się to jeszcze zarejestrować ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Przyczepa
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam do kupienia przyczepę wywrotkę za tanie pieniądze niestety bez papierów, mam papiery od własnej przyczepy ale wyrejestrowanej kilka lat temu. Orientujecie się czy da się to jeszcze zarejestrować ?
Ja mam przyczepę kupioną od skarbówki jednak jej nie rejestrowałem bo jak to wszyscy mówili "po co to rejestrować". Byłem w wydziale komunikacji gdzie sprawdzili i papiery i ogólnie nic nie stoi na przeszkodzie żeby zarejestrować... ALE oto cytat: "nie obawia się Pan że skarbówka przyczepi się o brak OC przez te ostatnie 10lat?" i tak przyczepa stoi do dziś niezarejestrowana
Misiek a co ma skarbówka do OC albo do badań technicznych, przecież jak nie użytkujesz to nie musisz miec ani jednego ani drugiego a kto Ci udowodni że jest inaczej.
co do przeglądu zgoda ale OC masz obowiązek płacić za każdy zarejestrowany pojazd który stoi na ciebie,no chyba że nie rejestrujesz to już nie mają jak dojść.
Babka dała przykład z życia wzięty:
Facet kupił od dziadka jakiegoś malucha czy coś w ten deseń. Oczywiście zarejestrował opłacił i miał spokój lecz dziadkowi przyszła grzywna że nie płacił OC. Jak dobrze pamiętam to chyba 5000zł
Babka dała przykład z życia wzięty:
Facet kupił od dziadka jakiegoś malucha czy coś w ten deseń. Oczywiście zarejestrował opłacił i miał spokój lecz dziadkowi przyszła grzywna że nie płacił OC. Jak dobrze pamiętam to chyba 5000zł
I prawidłowo mu przyszło bo jak się chce miec wszystko w porządku to w interesie sprzedającego leży zglosic sprzedaż w ubezpieczalni. Co do tego obowiązku płacenia OC to jest ale jeśli pojazd porusza się po drogach publicznych i nie jest to obowiązek płacenia tylko posiadania polisy OC, a jeśli pojazd stoi w garażu to nie masz obowiązku posiadania polisy ani badań technicznych.
Co do ubezpieczenia, to mi podoba się to, jak rozwiązano ten problem w Irlandii. Tam np. od OC ubezpiecza się człowiek, a nie samochód. Masz opłacone jedno swoje OC i możesz jeździć wszystkim co Ci się podoba.
Byłem dzisiaj w wydziale komunikacji i dowiedziałem się że nie ma problemu, muszę tylko zrobić przegląd i zapłacić oc i mogę rejestrować
Przegląd rozumiem ale po co im OC w wydziale komunikacji to nie wiem, jakieś albo nadgorliwe albo upierdliwe te urzędasy u Ciebie.
Co do ubezpieczenia, to mi podoba się to, jak rozwiązano ten problem w Irlandii. Tam np. od OC ubezpiecza się człowiek, a nie samochód. Masz opłacone jedno swoje OC i możesz jeździć wszystkim co Ci się podoba.
Ale nikt by tyle nie zarobił
Niby bez aktualnego ubezpieczenia nie zarejestrują, ale i tak muszę zrobić więc to nie problem, w niedzielę jadę po przyczepę, wyremontuję i potem do rejestracji
Dziwne te matoły urzędasy bo co oni mają do OC, ich obowiązkiem jest sprawdzic wszystkie dane czy się zgadzają nic więcej, jedynie co to przegląd musisz miec.
A ciekawe jak w polisę wpiszą nr rejestracyjny jak jeszcze ni będzie zarejestrowana ????
PiotrK napisał/a:Co do ubezpieczenia, to mi podoba się to, jak rozwiązano ten problem w Irlandii. Tam np. od OC ubezpiecza się człowiek, a nie samochód. Masz opłacone jedno swoje OC i możesz jeździć wszystkim co Ci się podoba.
Ale nikt by tyle nie zarobił
I tak i nie, zależy jak na to patrzeć. To jest fajne, jak na kilka maszyn czy samochodów przypada jeden kierownik. Gorzej jak jest odwrotnie, bo wtedy każda osoba musi mieć swoje OC.
Przyczepa kupiona pomału zabraliśmy się za remont i od razu zonk, nie wiem jak rozebrać siłowniki od kipra. Na obudowie nie ma żadnych nakrętek ani śladu jak je rozebrać. Z siłownika jeden tłok wychodzi na duł a drugi do góry, macie jakieś pomysły jak to rozebrać ?
Może wystaje drut w miejscu nakrętki - nakrętek, lub otwory fi ok. 4 - 6 mm ?
Jedno zdjęcie dużo by wyjaśniło .
popołudniu wrzucę zdjęcia tego tłoka
ile można dać aby nie przepłacić za taką przyczepę http://moto.allegro.pl/przyczepa-wywrot … 86891.html (fotki poglądowe ale wygląda identycznie) bez wywrotu, bez dokumentacji, podłoga i burty metalowe - zdrowe, 4 nowe opony. Dziś jadę taką zobaczyć i zastanawiam się ile zaproponować bo gość chce abym wyszedł z ceną wyjściową.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Przyczepa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo