Temat: Swiatełka
Zamierzam podłączyć sobie na tył 2 światła na kabinie bo nie mam jest tylko kabel bo starym halogenie i mam pytanie którym włącznikiem się włącza ten halogen??????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Swiatełka
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zamierzam podłączyć sobie na tył 2 światła na kabinie bo nie mam jest tylko kabel bo starym halogenie i mam pytanie którym włącznikiem się włącza ten halogen??????
Dobrze by było aby każdy kto zakłada wątek napisał o jaki model forszaja chodzi wtedy łatwiej doradzić:)
Dobrze by było aby każdy kto zakłada wątek napisał o jaki model forszaja chodzi wtedy łatwiej doradzić:)
Fakt!!
Sory niepomyślałem chodzi o 323a
Jest opis deski od 323na naszym forum ,ale nie chciało Ci się poszukać więc Ci ułatwię kliknij TUTAJ
a JA mam pytanko jak podłączyc przednie swiatła drogowe? (moze jakis schemacik po kolorkach) Jedna byla podłączona a druga byla nowa lampa i jeszcze nie podłaczona.. a Jak sam cos tam podłaczylem (przez 5min ) to niby krotkie byly.. a Jak przełanczalem na długie to mi sie żarnik od długich spalil i tylko krotkie zostaly a druga lampa jest caly czas dobrze...
Jeśli nie masz go podświetlonego to nic nie stoi na przeszkodzie abyś go wykorzystał
podswietlenie obydwu wskaznikow jest z jednego kabla przynajmniej u mnie tak samo jest z masa
mam problemik padly mi kierunki tzn nic nie dziala ani kierunkowskazy ani awaryjne co to moze byc poradzcie
bezpiecznik albo przerywacz
brak zasialanie masy albo uszkodzony przerywacz kierunkowskazów
kiedy podlacze je do wlacznika sw awaryjnych na krotko z aku to pala czyli przerywacz tak sadzilem ale nie mialem pewnosci wolalem sie upewnic jeszcze tylko czy przerywacz to ta druga kostka za bezpiecznikami na przedniej sciance
fotka zapozyczona od radka thx
Nie Karlosku, to nie przerywacz, to przekaźnik, a przerywacz to ta większa aluminiowa okrągła puszka, przykręcona na śrubkę przez fasolkowy otwór w łapce obudowy przerywacza, do ścianki grodziowej kokpitu, z kablami skierowanymi po skosie w dół, pod wskaźnikiem temperatury.
a mi się wydaje że to pod wskażnikiem temperatury na dole to mostek diodowy , zajrzyj pod denko jak jest wyciśnięty symbol diody to nie przerywacz a przerywacz to trochę wystaje za węża gumowego nadmuchu powietrza i jak masz aluminiowy to chyba nie oryginał bo nie będziesz miał kontrolki kierunkowskazów przyczep ja mam założony od stara i ma możliwość podpięcia kontrolki przyczepy
do tego co zaznaczylem dochadza cztery przewody ale tylko w jednym jest napiecie z tad moje podejzenie gdy znajde chwilke to zajze i sprawdze to drugie
no i doszedlem po prostu kabelek nie byl podlaczony tzn byl wsadzony w kostke ale sie ukruszyl i nie bylo przepluwu pradu poprawilem i kierunki wrocily ale mam inny problemik gdy wlacze lewy to kontrolka od niego mrugnie raz i przestaje (ta na obrotomierzu) a z prawym jest wszystko ok co moze byc przyczyna
ale same swiatla dzialaja caly czas tylko kontrolka nie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Swiatełka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo