Temat: Oferta BGŻ

Odwiedzili mnie w piątek przedstawiciele banku BGŻ i złożyli mi taką ofertę
http://www.bgz.pl/dla_rolnictwa/rachunk … lider.html
Co wy na to?
Dodam że od dłuższego czasu noszę się z zamiarem odejścia z PKO BP SA bo mnie irytują za każdym razem kiedy wchodzę do ich oddziału w Kłodzku. Nie mówiąc o tym, że za prowadzenie konta z dodatkami każą sobie słono płacić.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

2

Odp: Oferta BGŻ

Lepszą ofertę ma BZ WBK. A BGŻ to ostatni bank z którym chciałbym mieć coś wspólnego. Kredyt z dopłatą na zakup ziemi zabezpieczenie 150% wartości nieruchomości.Takie warunki zaoferował mi właśnie BGŻ.

3 Ostatnio edytowany przez jamir12 (2011-04-10 12:32:48)

Marku nic nowego Ci nie zaproponowali bo oprócz PKO BP wszystkie banki mają podobną ofertę a dodatkowo możesz jeszcze skorzystac z ubezpieczenia co wychodzi i tak taniej niż wszystkie opłaty w PKO BP. Co do BZ WBK to się zgodzę z Maxi, do tego jeszcze Getin bank ma niezłą ofertę i niewielkie wymagania.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

4

A M Bank? ROR  też  chyba  za  darmo  jest  i  dodatkowo  dostaje  się  jakieś  odsetki .  W PKO BP odsetek  jest  tyle  co  nic a za  prowadzenie łoją  aż  huczy .  Też już  od   dawna   mam  zamiar  się  przenieść  ale  chyba  zbyt leniwy jestem.

5 Ostatnio edytowany przez Fenol (2011-04-10 22:22:10)

maksx napisał/a:

Lepszą ofertę ma BZ WBK. A BGŻ to ostatni bank z którym chciałbym mieć coś wspólnego. Kredyt z dopłatą na zakup ziemi zabezpieczenie 150% wartości nieruchomości.Takie warunki zaoferował mi właśnie BGŻ.

tak właśnie jest, mnie też tak potraktowali, kredyt ostatecznie nie jest zły ale konto jest do dupy, w wbk lepsze i obsługa przez internet tania i prosta.

Co do MBanku to nie polecam, może i tanio choć wydymają człowieka na każdym rogu, do tego dochodzi brak placówek no może z mikro wyjątkami w największych miastach, zrezygnowałem z tego w mojej ocenie najgorszy bank.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

6

Jeśli komuś zależy tylko na tanim koncie z pełnym darmowym dostępem do bankomatów i obsługi przez internet to MBank jest dobry, nie wiem jak gdzie indziej ale u mnie tak w okolicy 100km to prawie za każdym rogiem jest bankomat no i konto bez żadnych opłat, co do kredytów w tym banku to nie miałem przyjemności z resztą jak w pozostałych.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

7

Ja mam w BGŻ konto internetowe 0zł za przelewy i takie tam jedyna opłata to 4zł miesięcznie za karte ale jak wydam więcej niz 300zl miesiecznie to i to mam za darmo. Wada jest to ze tylko bankomaty BGŻ i euronet sa za darmo

Rolnik z powołania:-)

8

Specalnie wstawiłem link aby uniknąć nieptrzebnego bicia piany, ale chyba nic to nie dało więć wklejam warunki

brak opłat za pakiet
brak opłat  za wpłaty i wypłaty
brak opłat za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce
otrzymujesz 1% środków za dokonywanie płatności kartą
otrzymujesz wiele produktów za atrakcyjną cenę
otrzymujesz wysoko oprocentowany rachunek do lokowania środków, a środki masz dostępne na każde żądanie
dostęp do kanałów bankowości internetowej oraz telefonicznej
preferencyjne warunki na inne produkty i usługi bankowe
minimum formalności – jedna umowa na wszystkie produkty pakietowe oraz wybrane pozapakietowe.

Niektórzy chwalą się jakie super warunki mają gdzieś w innych Bakach a BGŻ specjalnie dla rolników oferuje to samo i planuję jutro podpisać umowę na prowadzenie rachunku.
Ponadto ten bank jest jedyny w Kłodzku w którym można było się porozumieć chcąc kupić ziemię z dotacją państwową do oprocentowania.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

9

Marek po co ci kredyt właśnie czytam książkę o tym ile złota Niemcy  pochowali na Śląsku, nic tylko łopata i szukać smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

10

Na początek chodzi mi o jakieś przyzwoite konto. Poza tym mam kilku kumpli co trudnią się poszukiwaniami różnych takich rzeczy. W tej chwili tylko jeden chodzi po wolności, bo reszta coś znalazła i zaczęły się schody. Dostali zaproszenie do pałacu. Nasz kraj jest taki, że ludzie, którzy w nim mieszkają dzielą się na tych co siedzieli, siedzą lub będą siedzieć.

11

MAREKPE napisał/a:

Specalnie wstawiłem link aby uniknąć nieptrzebnego bicia piany

Po co  w  ogóle  ten  wątek  założyłeś  skoro  i  tak  zdecydowany  byłeś  na  BGŻ  i  o  jakim  biciu  piany  tu  mowa?

12

draqon22 napisał/a:
MAREKPE napisał/a:

Specalnie wstawiłem link aby uniknąć nieptrzebnego bicia piany

Po co  w  ogóle  ten  wątek  założyłeś  skoro  i  tak  zdecydowany  byłeś  na  BGŻ  i  o  jakim  biciu  piany  tu  mowa?

Nie byłem i do teraz nie jestem. Procedura została uruchomiona, ale dziękuję wszystkim którzy podjęli temat (plusiki wkrótce się pojawią) Zdecydowałem się na długofalową współpraca z BGŻ bo planuję powiększyć areał i w miarę normalnie funkcjonować na tym rynku. Czas pokaże czy było warto.

13 Ostatnio edytowany przez draqon22 (2011-04-13 22:11:14)

Powodzenia  i  owocnej współpracy z nowym bankiem

14

Koledzy potrzebuję porady, do którego banku wybrać się aby pytać, a później ubiegać się o kredyt na zakup ziemi. Mam konto w Banku Spółdzielczym, ale myślę że znalazłbym lepszą ofertę. I czy są jeszcze te kredyty na zakup ziemi na młodego rolnika, te niskoprocentowe? Miałem nadzieję, że kupię za gotówkę na spokojnie po żniwach a tu trzeba znowu jak na sraczkę latać.

15

Ja rok temu miałem tą samą sytuację, do pieniędzy jeszcze, jeszcze, a tu dzierżawa do wykupienia na wczoraj i wziąłem Agroekspres w BGŻ  nawet mi się ten system podoba.

16

Z tego co piszą poniżej, to w tym roku już nie będzie dopłat do kredytów preferencyjnych ....

http://www.farmer.pl/finanse/kredyty-ub … 44380.html

17

To samo usłyszałem rok temu w banku jak zwróciłem się o kredyt z dofinansowaniem z linii KZ. W tym roku pieniądze przeznaczone na dofinansowane są przeznaczone na obsługę kredytów zaciągniętych w latach ubiegłych i na nowe kasy nie ma.

18

I podobno na przyszły rok ma być cienko...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

19

http://www.farmer.pl/finanse/dotacje-i- … 44489.html

Ja mam konto w SGB i płace zazem z karta 20zł miesięcznie. Dużo ale jestem u siebie i jak brałem tydzień temu kredyt obrotowy to praktycznie "na gębe" bo chcieli tylko krus i że nie zalegam z podatkiem.