Odp: Pada śnieg???
tak po dopiero forsza zrobiłem wczoraj porałem a jutro miałem śać a tu dupa zbita do pola wjade dopiero może w sobote
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Pada śnieg???
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tak po dopiero forsza zrobiłem wczoraj porałem a jutro miałem śać a tu dupa zbita do pola wjade dopiero może w sobote
15 cm utrzymującego się śniegu, temperatura 2 na + i ciągle pada. Na noc zapowiadają -1 a nawet -2. Nie wiem jak rzepaki w okolicy bo nie sieję ale na pewno kiepsko. Ja martwię się o truskawki bo z 3 hektarów na 50% roślin są już kwiaty które zapewne nie przetrwają
15 cm utrzymującego się śniegu, temperatura 2 na + i ciągle pada. Na noc zapowiadają -1 a nawet -2. Nie wiem jak rzepaki w okolicy bo nie sieję ale na pewno kiepsko. Ja martwię się o truskawki bo z 3 hektarów na 50% roślin są już kwiaty które zapewne nie przetrwają
Tak to bywa ,,pies się topi łańcuch pływa''
Unas koło Sieradza pada raz sam deszcz a raz ze śniegiem a najgorsze ża w nocy ma być -2 a ziemniaki juz ze 20cm mają.
aż przykro patrzeć na ten rzepak pokryty śniegiem... ale cóż poradzić...
panowie u mnie rzepak do ziemi przybity łodygi połamane ... przenica to samo .. nie wiem co to będize... ale z rzepaku nic ... chyba że jakos przetrwa .. ale jak przyjdzie przymrozek to orac trzeba będzie
Widzisz Wojtas jak to jest....kiedyś pokazałeś zdjęcia swojego rzepaku to sobie pomyślałem;ten to kasiore zbierze,bo naszym rzepakom daleko do twojego.U nas susza,u was zima.Ciekawy rok się zapowiada.
u nas srają w gacie ci co mają jęczmień na wierzchu bo pujdzie się pędzić
Szczere wyrazy współczucia. Żal patrzeć...
Miało być -2 a teraz mówili o -5.Mam nadzieje że sie mylą.Bo to by był armagedon.
A ja ziemniaki co prawda tylko dla siebie ale niedawno sadziłem. Jeszcze trochę muszę zasadzić.
apropo sial juz u was ktos kukurydze bo u nas posiali juz a w nocy -2 a juz wykielkowala przetrwa czy nie
zasiałem wczoraj w nocy jakieś 60 arów i w piątek niecałe 3 ha.Zanim wyjdzie to trochę potrwa (szczególnie przy takich opadach) więc jest bezpieczna,
Było w tym roku mokro ale wczoraj obsiałem ten kawałek kukurydzą który jest na tym filmie.
http://www.youtube.com/watch?v=upswLfzpM6E
To stan z początku czerwca ubiegłego roku.
czyli rzepaku w naszym kraju mało kto zbierze przyzwoity plon... ehhh a myślałem, że wreszcie w tym roku przyzwoity plon będzie... a taki ładny jest... i będzie h... wielki z tego;/
te zdjęcia rzepaku co wystawiłem to juz historia bo byłem przed chwilą to cały sie połozył,teraz to tylko brać tależówkę i heja :( zrobie jutro foty to zobaczycie, całe 3h poszło się ***..
U mnie po zimie musiałem 22 ha pod grubera dać. Ale chociaż za siałem nie najgorzej ale straty ogromne. A co zamierzasz za siać po nim?
U mnie po zimie musiałem 22 ha pod grubera dać. Ale chociaż za siałem nie najgorzej ale straty ogromne. A co zamierzasz za siać po nim?
nie wiem jeszcze
Jeszcze możesz kukurydze spokojnie zasiać.
Miało być -2 a teraz mówili o -5.Mam nadzieje że sie mylą.Bo to by był armagedon.
W jakiej okolicy Sieradza mieszkasz bo jak obserwuję pogodę i własne doświadczenie to dzisiaj przymrozku nawet nie będzie bo ziemia zaczyna parowac do tego jest pochmurno co wyklucza przymrozek. Dzisiaj widziałem rzepaki u nas co prawda rzadkie ale są, współczuję tym co taki piękny plon zniszczyło.
U mnie spadło około 15 cm, część stopniała, ale część jeszcze leży.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Pada śnieg???
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo