Odp: Pszenica
Jeszcze kilka dni temu mogłeś zastosować Pumę - jest do fazy liścia flagowego. A terez to chyba trudno będzie coś znaleść .....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeszcze kilka dni temu mogłeś zastosować Pumę - jest do fazy liścia flagowego. A terez to chyba trudno będzie coś znaleść .....
wiem wiem randapem przejade bo nie bedize innej opcji ... .. dziś jade spróbowac zareklamowac środek ...
dokładnie tak jak Tomcio pisze.
U mnie ta sam historia, jesienią pryskałem mieszanką tolurex + glin wiosną antalis + helm tibi
potem jeszcze raz helm tribi i h.... chwasty są wyhamowane ale są. Na szczęście nie ma tragedii. A nasze problemy wynikły z tego że jesienny oprysk poszedł z wodą a wiosenne nie działały bo było sucho......
u mnie był syf na wiosnę poszedł Huzar pak i święto lasu
mija prawie 2 tyg jak psikałem grodylem na przytulję a chwaścik ma się tak dobrze że aż dupę ściska jak idę w pole. Wg ulotki 14 do 18 dni - zobaczymy. Kilka dni temu pryskałem malutką działeczkę chwastoksem i dziś byłem patrzeć to przytulja poskręcana aż miło patrzeć.
Czy grodyl niszczy czy tylko hamuje rozwój przytulji ??
niszczy poczekaj z 3 tyg
zorak jesli pryskałeś chwastoksem to przytuli nie bierze ... jedynie aminopielik gold ... ale i po goldzie mi przytulia odbiła paranoja
u mnie był syf na wiosnę poszedł Huzar pak i święto lasu
Mi huzar przepuścił mietłice ( za sucho było) . Wczoraj pojechałem foxtrotem ciekawe czy coś pomoże czy jeszcze zaszkodzi.
Na 2liścienne też stosowałem HELM (tańszy granstar cena 30zł/ha),ale stosowałem + trend i zawsze wieczorem. Adiuwant jest ważny żeby środek się przykleił jak g..no do buta. Na miotłę w pszenicy i pszenżycie poszedł pierwszy raz w tym roku CALIBAN 178 WG +mustang forte,bardzo dobrze zadziałał.
zorak jesli pryskałeś chwastoksem to przytuli nie bierze ... jedynie aminopielik gold ... ale i po goldzie mi przytulia odbiła paranoja
Może ja się źle wyraziłem, nie chwastoks a chwastoks turbo - moje niedopatrzenie - cały czas mowa o turbo. Co prawda na ulotce chwastoksu turbo jest napisane "przytulia czepna - średnio wrażliwe" ale doskonale zwalcza. Kilka dni temu pryskałem sąsiadce 0,3 ha pszenicy właśnie chwastoksem turbo w dawce 3 litry/ha i po 2 dniach przytulia była już poskręcana. Swoją pszenicę pryskałem grodylem 2 tyg temu i czekam na jakiekolwiek efekty bo na razie ich nie widać.
dragon ile ten FOXTROT 069 EW wychodzi na hektar bo muszę prysnąć w jęczmieniu jarym na owsik myślałem o pumie
FXTROT to to samo co Puma , ale tańszy jest. Dawkowanie takie samo jak dla Pumy.
Fest tańszy 3 zł/litrze.
zaorak grodyl działa powoli a chwastox Turbo szybciutko. Ja kiedys stosowałem chwastox, ale zmieniłem go na gransrar+grodyl ze względów ekonomicznych i nie wiem czy dobrze.
rmalis Puma angielska jest tania. do "mojego" sklepu gościu przywozi o połowę tańsza a działanie to samo tylko ulotka nie po naszemu
Jakie trzy złote? Za pumę wołali 145 a za foxtrota dałem 118 Więc albo u Ciebie Puma jest tańsza niż u mnie albo za Foxtrota łoją z Was aż huczy
Puma chodzi po 128, a Foxtrot po 125
Jeśli zaś chodzi o te angielskie chemikalia to tu jest coś o tym http://www.agronews.com.pl/pl/0,33,9644 … zenia.html
u nas puma 145zł 1 l
kupiłem pume bo o firefoxsie nie wiedzieli za133zł
dobra czas oprysków mija przynajmniej jeśli chodzi o chwasty...
Ile azotu daliście od wiosny? JA sypnąłem 180kg plus kilka kilo w opryskach i chce dać jeszcze 30 - 40 kg o ile będzie padać.
I dawka - 80 kg N
II dawka - 40 kg N
III dawka - 40 kg N
Do tego ok 30-40 kg w moczniku przez opryskiwach
Niestety, susza zaczyna powoli zbierać żniwo .....
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo