Temat: ile za prasowanie?
Witam Chciałbym się dowiedzieć ile bierzecie za prasowanie. U mnie na lubelszczyźnie biorę 140 zł za godzinę albo 50gr za paczkę prasuje prasą new holland 68. Wpisujcie porównamy ceny
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Prasy » ile za prasowanie?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam Chciałbym się dowiedzieć ile bierzecie za prasowanie. U mnie na lubelszczyźnie biorę 140 zł za godzinę albo 50gr za paczkę prasuje prasą new holland 68. Wpisujcie porównamy ceny
150 zł/godzinę
U mnie jak u Marka 150 h.
W Wielkopolsce w zeszłym roku brali 120 a w tym słyszę, że 130-140zł/h (Z-224)
rok temu 160 teraz 180
Panowie a ile biorą od balota 120/120 albo 160/120 bo moja niestety zwija 160 cm szerokie.
jamir zwijałeś już? jak efekty
?
Jeszcze nie zwijałem bo moja trawa sobie spokojnie rośnie ale zaczynają się kręcic i dopytywac o cenę. Jak będę zwijał swoje to na pewno jakiś filmik się zmontuje z tego, w każdym bądź razie maszyna stoi gotowa do pracy.
Panowie a ile biorą od balota 120/120 albo 160/120 bo moja niestety zwija 160 cm szerokie.
120/120 w sianokiszące z rotorem i siatkę daje gościu od prasy-12zł/balot
W zeszłym roku jak szukałem prasy to pod lipnem za zwinięcie rolki słomy żądali 10 zł, sam zastanawiam się ile brać??? 12 zł za sianokiszonkę z siatką w tym, to nie jest trochę za mało???
Dzięki Panowie, u mnie sianokiszonki nikt nie robi ale myślę że z mojej prasy balot to te 15zł trzeba będzie brac a jak będzie za drogo to trudno maszyna sobie odpocznie.
dobrze by było jak ktoś by się wypowiedział co do ceny za dużą kostkę ile żądają u was bo myślę o takiej usłudze na ten sezon
Też przyłączam się do pytania bo w tym roku będę pierwszy raz dużą kostką prasował i może jakaś usługa się trafi ale za ile ...?
miałem brać Krajewskiego ma dwie nowe prasy na usługi ale jak dobrze zrozumiałem to ty też tako masz to może się dogadamy
ZA dużo kostkę to u nas biorą od hektara a ile to jeszcze mi kumpel nie powiedział ile będzie brał okaże sie po żniwach dopiero pewnie
Pierwszy sezon to będzie bardziej nauka i poznawanie maszyny niż wielki zarobek ,a co będziesz miał do prasowania i ile ha.
słoma z żyta 10h a reszta to pszenżyto i byłoby to 35h a jakiej firmy masz prasę
NH 1010 co robi kostki 0.8/0.9/2.5 m
Do dużej kostki to trzeba hektarów inaczej to wolę belująco bo byle czym ją załadujesz i do chlewa łatwiej wtargać a do kostki to trzeba sprzętu kumpel w tamtym roku robił to wiem a ile razy coś pieprzło .
duża kostka nie jest taka ciężka
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Prasy » ile za prasowanie?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo