Temat: Międzynarodowa Stacja Kosmiczna widoczna gołym okiem

Zachęcam  do  obserwacji .  Pełny  przelot  nad  naszymi  głowami   widoczny   Będzie  dzisiaj.  Wejście  w  strefę  widoczności     o  godz. 21:56  wyjście  ze  strefy  o  godzinie  22:06  Wypatrujemy  od  kierunku  zachodniego .  Obiekt  widoczny  jako  jasny  przesuwający  się  punkt  na  niebie .  Następny  przelot  o  godz  ok 23:37 .

2

Odp: Międzynarodowa Stacja Kosmiczna widoczna gołym okiem

Się pogapię, zobaczymy czy coś zobaczę big_smile

3

jest  mniej więcej nad moim domem big_smiletongue  ale nic nadzwyczajnego ... punkt jasno świecący .. jak gwiazda

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

4

a no już na wschodzie, ale przycina i to ostro..

5

dosyć spora strasznie jasno świeci

6

Przelot  dzisiejszy  był  rewelacyjny  pomimo małej  przejrzystości  powietrza   świetnie  było  widać  ten  ciągle  latający  nad  Naszymi  głowami  cud  techniki  kosmicznej.  Następny  przelot  o   godzinie  którą  podałem  w  pierwszym  poście z  tym  ze  będzie  widoczna  od  godziny 23:35 do 23:39

7

u mnie już takie chmury że już nic nie widac tongue  ale padac i tak nie będzie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8

A u mnie niebo czyste jak cholera. Co równa się zero deszczu... wink

9

Niebo  jak  jest  czyste  to  sprzyja  obserwacjom,  a  deszcz  przyjdzie  w  swoim  czasie

10

Ładnie świeci i szybko zasuwa !

11

teraz to i ja widziałem pomykała ładnie a kiedy znowu będzie

12 Ostatnio edytowany przez draqon22 (2011-06-23 00:53:22)

Międzynarodowa stacja kosmiczna  lata  nad  naszymi  głowami  dość  często    tylko  że  my  jej  nie  widzimy bo  nie  ma  warunkow  ku  temu  sprzyjających .  Najlepszy  moment  do  zaobserwowania   to  jest  jak  My  jesteśmy  w  strefie  cienia  a  stacja  jest  oświetlona  prezez  słońce  Sympatykom  obserwacji  nieba  polecam  instalację  programu  Orbitron. Po  zaktualizowaniu TLE mamy  pełen  obraz wszystkich  satelitów  które  nad  nami  lataja.

Pozdrawiam "gapiących" się  w  niebo smile