Odp: MÓj Nowy Nabytek Mf 203 Wersja Rolniczo-budowlana
Ładna zabawka taka duża łopatka do piasku
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » MÓj Nowy Nabytek Mf 203 Wersja Rolniczo-budowlana
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ładna zabawka taka duża łopatka do piasku
Panowie mam kilka pytań do posiadaczy MF 255 lub U3512, jak możecie to piszcie na GG.
Widzę że nie ma chętnych do pomocy, czy może wstyd się przyznac że się ma maszynę i nic o niej nie wie poza tym jak się nazywa.
Mam 255 ale dzisiaj walczyliśmy z elektryko w 323 do 21.00 tak więc nie każdy ma czas, co cię interesuje może pomogę albo ojciec , on go rozbierał to może troche pamięta co jak było
jamir12 co chcesz wiedziec na temat mf posiadam dwie koparko-ladowarki mf. tel.604597701 czynny cala dobe.
Panowie nie są to skomplikowane rzeczy, po prostu brakuje mi kilku elementów na tyle a że nie miałem do czynienia z tymi maszynami to nie wiem za bardzo co tam powinno byc.
Ja robiłem trochę ursusem 2812 a konstrukcyjnie to chyba podobny ciągnik to może też coś będę wiedział
Panowie nie są to skomplikowane rzeczy, po prostu brakuje mi kilku elementów na tyle a że nie miałem do czynienia z tymi maszynami to nie wiem za bardzo co tam powinno byc.
To tak jak ja z 323 a instalacja daje mi popalić nie mogła być prostsza :wow:
Ja w nim instalacji nie mam no i brakuje mi troszkę rzeczy na tyle i dlatego potrzebna pomoc no i przyda się w przyszłości ta pomoc od silnika do samego tyłu bo ten MF to znów jest u mnie z rozsądku bo jest praktyczny inaczej nigdy bym nie kupił.
Aha ale czy to na pewno jest to ta wersja mf co 255 i pochodne ?
na konedata nic nie ma o tym modelu
Na pewno jest to samo co 255 tylko co się okazuje to te nowsze modele 255 lub U 3512, jedyne co to ma 3 stopniową skrzynię biegów. Scorpion w necie jest troszkę o tym modelu, nawet można za dolary katalog sobie kupic. Sebastian Ty pewnie będziesz miał jeszcze te stare rozwiązania na tyle, te same co 85r.
W razie czego pytaj ja mam 3512 z 96 roku to co będe mógł to ci podpowiem
Panowie gdzie szukac numeru VIN i czy w ogóle coś takiego jest w tych traktorach.
Ja o takim czymś nie słyszałem a co to ?
co ty ... te nr tylko sa w nowych ciągnikach i samochodach .... w takich starych gruzach jak my mamy nie ma czegoś takiego .. jest tylko nr ramy .. który jest lub był ... wiec czasami szkoda czasu na poszukiwanie tego .. ale jeśli juz to na bank gdizes w okolicy skrzyni to będize umieszczone wraz z tabliczką
Ten numer ramy czy jak to tam kiedyś było to teraz sobie nazwali VIN i maszyn też to dotyczy, kiedyś pisali numer podwozia-nadwozia. Co do tego numeru w MF to jest tylko i wyłącznie na tabliczce znamionowej nigdzie więcej a tabliczka jest na obudowie tabli rozdzielczej z prawej strony.
no to po kłopocie wszystkie inne cześci sa wymienne
Młodsza siostra mojej koparko-ładowarki http://otomoto.pl/mf-50-4x4-teleskop-sz … 01506.html niewiele zmienione ale za to wygląd poprawiony sporo.
Ładna ale droga
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » MÓj Nowy Nabytek Mf 203 Wersja Rolniczo-budowlana
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo