Odp: ile za prasowanie?
ale widłami jej nie podniesiesz i na przyczepę nie podasz
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Prasy » ile za prasowanie?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ale widłami jej nie podniesiesz i na przyczepę nie podasz
to się zgadza ale byle jaki widlak i 3 pakujesz
Zależy która kostka ta na 6 sznurków to już ciężki kaliber . Jeszcze jedno jak kostki stoją pod gołym niebem to jedna warstwa przemięka cała dlatego sterty są wysokie a jak zacznie padać pod czas prasowania to kosta nie wyschnie tylko z pleśnieje w środku.
obejżyjcie ten filmik i przeczytajcie opis tam jest wszystko opisane ile za jaką kostke i ile waży http://youtu.be/yVsMEOzdBUk
a ten na prasie to co supełki wiązał
Jak się chce na wyposażeniu zaoszczędzic to trzeba wiązac samemu.
panowie ile waży kulka słomy tak w przybliżeniu
250-300 kg
raczej nie bo tyle waży duża kostka 270-120-80
Od gościa co miałem kupić hestona 80/90 250 ,twierdził że taki balot waży 250kg ale bela 120/160 z clasa bo taką mam to nie więcej jak 150-200kg zależy od słomy i zbita na max ,jednak to cię tyczy prasy stało komrowej walcowej a wiadomo że po zmienno komorowej będzi bardziej zbita.
dzięki mam jakiś zarys ile i co
Właśnie panowie ile w tym roku za prasowanie? Słoma, siano, sianokiszonka? Bierzecie na godzinę czy też od belki? Sam mam pasówkę z dociskiem to bele są zbite od samego środka ładnie wychodzą bo już nią presowałem
Panowie a ile brać za słomę za kulkę z tegorocznych żniw oczywiście prasuje kupujący bo kolejka już ustawia się po słomę nigdy nie sprzedawałem ale w tym roku planuję sprzedać dla rolników nie handlarzy
Zawsze było u mnie po 100 zl za taką sobie słomę, 200 za dobrą a Ci co im nie zależy bo tną to nawet 300...:D
100 - 150 zł/tonę płacą elektrociepłownie.
Nikt nie robi usług zwijką? Musze na gwałt wiedzieć bo w okolicy prawie nikt nie robi usług a jak mają prasę to tylko swoje prasują? Byłem w poniedziałek na jarmarku to mówili że najwyżej 10 zł za belkę
Korner nie dziw się że nikt nie robi usług bo za 10zł to się po prostu nie opłaca, ja 5 lat temu płaciłem za balota 7zł i to z walcówki więc biorąc cenę paliwa i pasówkę która na takiego samego balota zwinie więcej słomy to tak na dziś min. 12-15zł i to bez wielkich perspektyw na zarobek. Aha ja dawałem swój sznurek wtedy.
Jak z kuzynem rozmawiałem to cena 150zł/godzinke (balotki 120x120). obojętnie czy zrobi 10 czy 30 tych balotek. a jak dla mnie to 120 - ale to dla mnie.... za kostki biorą od 140 nawet do 170 co nie przeraża...
150zł/h to jak za darmo zwijają no ale tak też można, czemu nie.
Na ogół to była połowa ceny jaką brał kombajn...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Prasy » ile za prasowanie?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo