61

Odp: ceny ziemi

rolnicy z warszawy...
Panowie może nie na temat ale na stronie ministerstwa jest projekt zmian do rolnośrodowiskowego, koniec naboru na działanie 1 i 2 czyli zrównoważone i coś czego nie pamiętam za to na poplony ma być więcej kasy.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

62

Poplony to porażka. Ćwiczy to mój kumpel. Kasa którą miał z plonu głównego wcześniej była dużo większa niż dotacje i kasa z plonu teraz.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

63

poprzednie stawki były atrakcyjniejsze np. siałem żyto na poplon dopłata 570zł/ha wiosną kosiłem na kiszonkę i siałem w plonie głównym kuku na kiszonkę, do gorczycy było 520zł/ha a teraz coś koło 400zł/ha i praktycznie nie warto

64 Ostatnio edytowany przez draqon22 (2011-07-06 22:33:03)

Jakie  macie  ceny  na ziemię  dzisiaj?

65

Ja kupiłem teraz 8 hektarów po 8 tysiecy złotych zgodziłem z 8500  i po żniwach szykuje mi się jakieś 4 hektary w jednym kawałku obok mojego pola . I było by juz 10 ha w kawałeczku

GG 16238418

66 Ostatnio edytowany przez bamreras (2011-07-06 22:54:09)

15-25tys za ha. zależy jaka klasa ale lepszej niż 3 u nas niema.... nawet za zalane torfowiska krzyczą 15....

Kamil taką cenę też bym chciał...:cool:

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

67

u mnie za 8 tys to nawet reki ci nie uścisną .....  cena aktualna w mojej okolicy  co poszły   2 pola jedno  4,5 ha a drugie   2.2 ha   to ceny się klasowały za pierwszy kawałek 30tys a za te drugie pole po 35 tys ... mowa za ha neutral kompletna paranoja

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

68

Kamil2610 napisał/a:

Ja kupiłem teraz 8 hektarów po 8 tysiecy złotych zgodziłem z 8500  i po żniwach szykuje mi się jakieś 4 hektary w jednym kawałku obok mojego pola . I było by juz 10 ha w kawałeczku

:stu: :stu: :uuuu:
30 tys to minimum u mnie a i tak nikt nie sprzedaje....

69

W  kujawsko  pomorskim  cena  dochodzi  do  50  tysięcy ,  ale  to  i  tak  tanocha  wg  mnie

70

W maju kupiłem 15,5 ha za 195tys. klasa 3b i 4b

71

draqon22 napisał/a:

W  kujawsko  pomorskim  cena  dochodzi  do  50  tysięcy ,  ale  to  i  tak  tanocha  wg  mnie

To zależy czy chcesz kupić czy sprzedać.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

72

draqon22 napisał/a:

Hehe wiem coś o tym sąsiad nam zaśpiewał za 5 ha 225 tyś. A dzierżawa u nas w okolicy wynosi 2000 zł razem z dopłatami za 1 ha.

73

W marcu sfinalizowałem zakup 2,30 ha za 130000 , a praktycznie po sąsiedzku jest do sprzedania 25 ha z budynkami na wysoki połysk cenią 4 200 000 , żebym miał ten milion na wkład do kredytu to bym kupował.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

74

Jak bym miał milion w gotówce to h.j bym położył na tę ziemię, na to gospodarstwo i na tego co to wszystko jego.

75

w moich stronach ceny od 30 tys do 55 średnio... taniej nic nie kupi.

76

Chłopaki to wy chyba w Polsce nie mieszkacie ? skoro takie ceny ziemii ,kiedy inwestycja 50tys za 1ha się wróci ????

77

po smierci .. jak następca ją sprzeda ...   .. przeliczyc  sobie  że rocznie zostaje 500zł  na czysto  z ha to musiał  to nie wiem czy ma sens sie w to dalej pchac ...  pier..... to i założyc  jakąs firme usługowa i po kłopocie i mniej problemów

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

78

U nas  agencja ceni sobie po 15 tys a w sektorze prywatnym to za 8 tys można kupić

79

w moich okolicach to się biją i kupują po tyle;p ziemia 2 i głównie 3 i też 4 klasy... ja ostatnio kupiłem 6 ha to po 30 tys.

80

na głowe trzeba upasc przy tych senach paliwa  nawozów  i ogólnie części tongue .. tak więc   życze powodzenia tym co kupują po tyle   pole  ...  i miłej pracy za darmo ...