Odp: Agregaty Uprawowo Siewne
foty do zrob to sam i to szybciutko zebym przed siewami zdazyl kolorek super
a ja was posluchalem i kupuje ten http://www.allegro.pl/item174371364_agr … emiec.html
juz jest zaklepany
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Agregaty Uprawowo Siewne
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
foty do zrob to sam i to szybciutko zebym przed siewami zdazyl kolorek super
a ja was posluchalem i kupuje ten http://www.allegro.pl/item174371364_agr … emiec.html
juz jest zaklepany
dzieki ale z gratulacjami wstrzymajmy sie do chwili gdy stanie u mnie przed domem
na pewno w niedziele po niego jade
no i kupilem go ale jeszcze nie stoi u mnie tylko u sasiada przyprowadze go jak przestanie padac wszystko bylo dobrze tyle tylko ze w ogloszeniu bylo napisane ze brakuje kilku zebow a okazalo sie ze sa trzya poza tym wszystko jest ok jak go przyprowadze to wstawie foty
no dobra wziolem sie za zakladanie tych zebow i takie pytankio czy zaklada sie je nad czy pod tym calym trzymaczem bo nie wiem byly od dolu ale mi wydaje sie ze powinny byc od gory
Kupiłem coś takiego w zasadzie identyczny
tylko że 2,5m i za połowę tych pieniędzy
nie brzydki a za ile poszedł bo cena ceną ale zawsze coś sie utarguje
4300 zł a siewnik to bedzie mój stary poznaniak oczywiście zwężony i z automatycznymi ścieżkami
stary?to znaczy?
17 lat
to już nie pierwsza młodość musisz teraz siewnik kupić żeby ładnie wyglądało
Nadszedł czas i troszke kasy aby pomyśleć nad czymś do uprawy. Jadę na wystawę do bednar to zobaczę maszyny które mnie interesują. Niestety nie zdaże zakupić przed siewem pszenicy ale w tym roku chcę już dokonać zakupu. Cały czas myślałem o zakupie brony 5 polowej ciężkiej, zawieszanej, hydraulicznie rozkładanej i do tego KOMBI BH 3,7. Po orce bronami i później agregatem no i siewnik. Ale interesuje mnie też zestaw ARES XL z wałem crosskill 3 metrowy + mój poznaniak lub całkiem nowy poznaniak albo z famarolu. Ziemie mam dość ciężkie a crosskill dobrze by sobie radził z bryłami no i wiadomo że wschody po takim agregacie są bardziej wyrównane. I tu moje pytanko.Bo z kombi to nie ma problemu wiem że sobie poradzi ale co z agregatem uprawowo-siewnym ?? wiem że spokojnie uciągnie i że go podniesie. Na równym nie powinno być problemu z podrywaniem przodu ale część pól zaczyna mi się na równym a kończy wielką górą i praktycznie na końcu pola jak podnoszę maszynę to jest dość znaczna góra i co wtedy ?? trzeba będzie dorabiać obciążniki czy wystarczą standardowe ?? Jeśli ktoś posiada lub widział taki zestaw z 323 to będę wdzięczny za spostrzeżenia.
ps. Taki zestaw z załadowaną skrzynia ważył by ok 2000 kg
ps2. a może zamiast crosskill lepszy będzie packer ?? na pewno lżejszy ok 1700 kg
mój agregat waży 1200 kg dlus do tego siewnik saxonia 202 i nie było problemów na wiosnę w przyszłym tygodniu będę siał to opiszę doświadczenia
karlos a masz gdzieś fotki zestawu ??
na uwrociach podnosisz cały zestaw czy najpierw siewnik później cały zestaw ??
Ja podnosiłem cały zestaw
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Agregaty Uprawowo Siewne
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo