Odp: Jakie stawki Za Koszenie ?????
pawelg - 512 w dobrym plonie i żeby czysto zebrać hektar mieli godzinę i dwadzieścia minut do póltorej godziny, a to daje 400-450 zł/ha przynajmniej u mnie.
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jakie stawki Za Koszenie ?????
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
pawelg - 512 w dobrym plonie i żeby czysto zebrać hektar mieli godzinę i dwadzieścia minut do póltorej godziny, a to daje 400-450 zł/ha przynajmniej u mnie.
Zgadzam się z Tobą Marku tylko u nas wszyscy koszą z hektara , a hektar to hektar.
to ile bierzecie od 524 5,1 heder
Liczmy tak spalanie 20l na godzine ... czy spali czy nie spali kogo to interesuje ... to jest 100zł ... do tego 200zł na kombajn .. wkońcu to nie zabawka i przygotowanie tej maszyny do żniw też kosztuje .... jakieś łożysko , kosa lub inna pierdoła to wszystko się poskłada w dużą sumę ... ja co roku biore kartke i zapisuje ile spaliłem ile wydałem na ewentuwalne cześci itp .. a później podliczam ile zarobku zostało ... no i oczywiście 100 dla operatora ... no chyba że ktoś robi z PCK i jedzie za darmo i się kurzy ... jego wola ... co daje już 400zł ... do tego jak ktoś przyjdzie by jechac 2 wioski dalej to doliczam za droge .. jak się komuś nie podoba prosze bardzo idź do sąsiada ja się nie prosze o robote
Patrzac na jakieś firmy usługowe co np napełniaja klimatyzacje . prosze napełnienie klimy 200zł dajmy na to .. a za dojechanie do klienta 20 km firma sobie życzy 100zł .. gdzie tu sens ?? własnie go brak .. to czemu my mamy robic za 250zł ?? dla mnie to nie realne .. to jak się bierze 250zł za koszenie to ile wołac za oranie pługiem skoro sie trzeba najeździc jak głupi ??
Pamiętam jak jeszcze mieliśmy 2 vistule to kosiliśmy na 2 jedną ja drugą ojciec klientów było co niemiara bo w skr były 2 bizony i się ludzie kłócili do kogo ma jechać a my braliśmy trochę taniej to wszyscy szli do nas. nie raz kosiło się do 1 albo 2 w nocy ech to były czasy po jednym sezonie zarobiliśmy tyle że kupiliśmy prasę polską kostkę, przyczepę samozbierającą i nowy opryskiwacz ale teraz nie jeżdżę na usługi bo nie mam czasu.
250zł za hektar biorę od dobrego sąsiada, który często pomaga mi przy robocie, i ma skoszone po kosztach, bo wg mnie tyle wynoszą koszty. Każdemu innemu za hektar wyjdzie 400-450zł i inaczej niech sobie szuka dalej. Znam kolesia co kosi hektar tanio, w mniej niż godzinę (300zł/godzinę), ale chyba nie po to czeka się cały rok na żniwa, żeby w ostatni dzień połowa plonu poszła w ziemię.
ja nie jezdze na usugi ale opkaszam somsiada co roku ma moze 10h to na godzine mu biore 250zl ale kosze tylko u niego bo on mi pomaga przy wozeniu obornika kiszonki i owija mi baloty to jak ludzie sie dowiedzieli ze za tyle mu kosze to nie daja mi spokoju zeby im kosic ale ja nie mam czasu bo mam swoje no i jeszcze w miedzy czasie mam inna robote
ja w tym roku kosze za 330PLN za 1ha a jak są jakieś problemy typu polega albo mokro to liczę godzinowo i po 300 za godz. wydaje mi się ze trzeba będzie podnieść do 350 za ha.....
ja kosze 516 i biore 300 bez sieczkarki, ale Ku*****a jest u nas dożo kombajnów i jak sie zrobi pogoda to ruszam w pgry. Kumpel poszókuje kombajna na 260h, ma claasa mediona 310 i new hollanda tc 56 ale im to coś nieidzie i musze ja go ratować!!!!! Biore od niego 250 od hektara i paliwo on tankóje do mojej 516:)
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jakie stawki Za Koszenie ?????
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo