Temat: Kurs na kombajn zbożowy

Witam. Planuję sobie zrobić kurs na kombajn zbożowy i mam kilka pytań z nim związanych. Ile taki kurs kosztuje? Czy trzeba chodzić na jakieś przeszkolenia? Jaki jest egzamin? Co tam trzeba robić? A może ktoś nie dawno robił taki kurs. Proszę o pomoc. Z góry dzięki

GG 7727942 Pisać nawet jak niedostępny

2

Odp: Kurs na kombajn zbożowy

Witam robiłem coś takiego 6 lat temu w SKR kosztowało400 zl było naz ze 20 chłopaków z tego co pamiętam to trwal 3 tygodnie popołudniami 3 dni w tygodniu to było więcej rozmowy niz nauki troche BHP i ogólnych informacji o maszynie i na koniec egzamin przed komisja. oczywiście wszyscy zdali.

3

A czy ktoś kontroluje kombajnistę? Nie wydaje mi się... A wiedza i umiejętności to kwestia praktyki:)

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

4

tu mi chodzi głównie o papier:)

5

kurs w zeszlym roku kosztował 540zl i trwał 2 miesiace 60 godzin teorii i 40 godzin praktyki.Zrobiony uczciwie trzeba było mieć obecności 80%.Kurs obejmował kilka modeli kombajnów i są one wymienione na swiadectwie.Na każdy kolejny model trzeba robić doszkalanie.Na nowe kombajny doszkalanie jest organizowane przez  firme sprzedajacą i dzięki temu posiada sie gwarancje na kombajn.Wiele się można na nim nauczyć<nawet rzeczy których nie wiedzą kombajniści z 30 letnim  stażem> Teraz mogę nawet pojechać na osle i młocic

6

ale trudny do zdania jest?

7

dla chcacego nic trudnego big_smile ale jak pepe mowi że teraz nawet na osle bedzie jechal i młocił to warto big_smile

8

ja zdawałem w szkole był to warunek zaliczenia 4 klasy kilka godzin teorii i i bhp a potem praktyka i jazda nic trudnego najgorzej przed komisja ale 5 była miałem za darmo tylko poprawki kosztowały  asle ja poprawki nie miałem

9

dziś zapisałem się na takowy kurs kosztuje 550 zł i trwać będzie 54 godz (27praktyki 27 teori) a jak będzie naprawde to na bieżąco będe zdawał relacje

10

no praktyka to założycie aku do bizona i pojeździcie po placu bez hedera smile

11

heh ja też musze się zapisac na taki kurs kosze od 16 roku zycia   i jakoś tak wyszlo ze nie miałem jak tego  kursu machnąc tongue tylko troche strach po drogach jak sie jezdzi neutral ale  dla chcącego nic trudnego:D

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

12

W zeszłym roku robiłem to wołali 700 zł (o ile dobrze pamiętam). Czysta teoria bo to nie było w żniwa. Kto chciał to mógł sobie Clasem lub jelonkiem pośmigać po placu, podjechać pod heder i na tym koniec. Egzamin to jakiś śmieszny test. Nie ma co ukrywać że na taki kurs idzie się tylko po to aby mieć papierek w razie "W" czyli wypadku w polu czy na drodze.
ps: a jak w szkole mogłem popołudniami zrobić za darmo to zawsze miałem ciekawsze zajęcia - jak to w internacie. Jak nie miałem czasu to teraz musiałem zabulić sad

gg 5118068

13

Robiłem rok temu w Ludowie Polskim koło Strzelina parę godzin teorii 2 godziny po placu i koniec cena 370 zł

14 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2009-02-12 19:35:20)

to mój był naj.... NIE....
czas 6 godz NIE...
informacje  0 NIE....
cena 240 zł  NIE..
Dupek który prowadził nie potrafił powiedzieć czy można z hederem po szosie pomykać!!! NIE...
Nie wiedział o co nam chodzi NIE....
Pytanie padało kilka razy z dokładnym tłumaczeniem a ten baran nie wiedział o co chodzi NIE...
Było nas z 40 i mieliśmy z niego polew nieziemski!! NIE...
I nadużywał słowa "NIE"
I nie przesadzam co zdanie to NIE....
Sikaliśmy z niego
Ale papier mamy....

15

no to dobrze NIE smile

16

a pewno że dobrze NIE?
u mnie kurs kosztował 400 NIE i NIE trzeba było być zawsze NIE, NIE powiem,  NIE było za długo, NIE trudny test, NIE było takiego co by NIE zdał.  spotkania 2x w tygodniu na popołudNIE big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.&#8221;
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

17

Ja miałem za darmo w szkole

Rolnik z powołania:-)

18

a ja szukam gdzie robią  te kursy  i NIE wiem gdzie NIE big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

19

Trzeba pytać w WODR-ach

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

20

Witam.
Ile kosztuje na dzień dzisiejszy kurs na kombajn i ewentualnie gdzie jest organizowany w okolicach Wrocławia.
Pozdrawiam.