Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
właśnie tę zaznaczoną na czerwono to mam do zbiornika .Może ktos kombinował u mnie nie wiem ale tak jest.A poza tym nic mi nie da podłaczenie się do zasilania oleju bo potem i tak trzeba wstawić jakiegoś rozdzielacza aby sterować .Ideę swoja mam zamiar pod koniec tygodnia wcielić w życie bo jak nie to ferdkowi w te żniwa żyłka pierdząca może pęknąć a już mu szykuję kolejne atrakcje....;)
właśnie tę zaznaczoną na czerwono to mam do zbiornika .Może ktos kombinował u mnie nie wiem ale tak jest.A poza tym nic mi nie da podłaczenie się do zasilania oleju bo potem i tak trzeba wstawić jakiegoś rozdzielacza aby sterować .Ideę swoja mam zamiar pod koniec tygodnia wcielić w życie bo jak nie to ferdkowi w te żniwa żyłka pierdząca może pęknąć a już mu szykuję kolejne atrakcje....;)
To może ja mam coś popaprane :nie_wiem:
zupełnie temat się nie rozwija
no to poszedłem do przodu i juz wspawałem krociec.teraz tylko weże i bede podnosic sobie te 6 ton na koncówkach
no i podnosi mi ciesze sie jak dziecko
gratulacje dawaj foty i opis do zrob to sam podziel sie wiedza i doswiadczeniem masz +
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9d … 4f6e2.html
pod jedynka jest króciec co wspawałem by olej do podnoszenia był 2i3 to miejsca gdzie mozna podłaczyc dodatkowy rozdzielacz czyli gniazdo dawcze i zlewcze .Działa znaczy się ,że dałem radę tatku bez twojej pomocy
no to po co to forum jak mam dochodzić sam do wszystkiego <a ja tu flaki pruje>wszyscy chcą gotowca a jak o coś proszę to 0 reakcji :nooo:
Sory :red:, ale najważniejsze, że Ci się udało, jak sam do tego doszedłeś, to przynajmniej miałeś okazję bliżej poznać tajniki Forszajka
a ja dałem pompe do regeneracji od 323 zamiast próbowac zwiększyć ciśnienie bo nie chciał podnosić mi pługa o wadze tony
ile to kosztowało i co zrobili
Masz +. Od czego są te siłowniki ? Jak teraz podnosi - procentowo.
hmm siłowniki mi wygladaja na takie jak montója w MTZ od podnoszenia odemnie tez plus za dzieło i ładne zilustrowanie
dokładnie -siłowniki c-100 lub c-75 od ruska<279 Zł>.Zrobione fachowo i ładnie wygląda,no i jeszcze podnosi jak trzeba daje plusa.Identyko zamontowałem ostatnio w c3603p ,dokładnie nie wiem po co ale jakiś nowy pomysł kula się w łepetynie Pozdrawiam fanów przeróbek
pepe to teraz c3603p ma udzwig jak forszaj
już wiem co bedzie perkol dzwigał na swoim grzbiecie -agregat uprawowo-siewny .Przystępuję do działania i wykonam samodzielnie.Szerokość 3m ,kompaktowa budowa ,2 walki strunowe,2 rzędy gęsiostopek z kompaktora i siewnik poznaniak.Mam nadzieję ,że uciągnie a jak nie to dołożymy krosskila i pójdzie na forszu.Z przebiegu budowy będą fotki ale to już w dziale z agregatami.Czy już ktoś to przerabiał? czekam na opinie
Ja kilka lat temu zrobiłem z kumplem kompakt - pogłębiacz, podsiewacz do nawozu, formownica do redlin, siewnik do warzyw. Walczyłem jak lew o każdy centymetr długości tego zestawu. Chodzi w nim C - 330, dociążony z przodu. Jeden warunek - zdrowe tylne opony.
też sie zastanawiam zamontować siłowniki wspomagające od 303 ale mam siłowniki działania w jedną strone od neptua od podnoszenia kosza z burakami jeszcze nie zaczołem. zastanawiam sie czy bym mógł bym podłączyć węże razem przez trójnik i jednym przewodem do rozdzelacza czy tak będzie też dobrze ?
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo