141

Odp: Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie

ja mialem dwie takie tulejki zas jeszcze pare podkladek jak pierwszy raz to rozkrecilem dolozylem jeszcze dwie podkladki i efekt byl ale na krotki okres poki olej sie nierozgrzeje najlepiej to chyba jest zalozyc silownik wspomagajacy podnoszenie

142

U mnie bez grosika agregatu nie podniósł, dołożyłem i dźwiga, jak na razie oczywiście... I obrotówkę też podnosi gorzej ma z obrotem, przez co ?słaba pompa ??

143

kurcze nie wiem co teraz zrobic bo tu sezon nadciaga bawic sie ze silownikami pomoczniczymi czy pompe wywalac to znowu koszt ale co zrobic cos bedzie trza postanowic czy mogl by mi ktos zmiezyc jaki musi byc dlugi ten tlok spomagajacy albo jaki musi miec wysow

Fortschritt zt 423 a razy 2

144

kolego zmierz sobie od punktu do którego chcesz zamontować siłownik np na dole i tak samo na górze zmierz przy podnośniku opuszczonym na maxa i zmierz jak będzie całkiem w górze odejmij różnice i wyjdzie ci jaki siłownik musisz założyć bo ktoś ci zmierzy a tobie może już nie pasować .długość będzie zależeć od miejsca w którym zamontujesz siłownik i kąta nachylenia w stosunku do ciągnika. Pozdr

145

witam panowie ja myślę ale  to ja  tak myślę  że te nasze ciągniki for , nie miały dzwigać takich ciężarów mój pół zawieszany  b200 5 a potem b 6  był dobry  ale na naszych ziemiach kamienistych pod Walbrzychem gubił części robocze ,ale potem jakoś oborywał  ziemie wokół zalewu w mietkowie  . bo tam jest żwir.ja sobie  chwalę phx i nie narzekam ładnie  kryje i  nie mieszam tyle  biegami jak w obrotku.

146

jano  teraz mnie zastanowiłeś ...  twoje ziemie kamieniste w okolicach wałbrzycha  i żwir koło piotra w mietkowie . hmm   ciekawe ciekawe .. Skąd ty w ogule jesteś

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

147

Najpewniej z Marsa, ale dobrze się kamufluje.

148

witam kolegów no i podłożyłem tą podkładkę pod sprężynę ale jest bez zmian nie podnosi dobrze nawet już na zimnym oleju nie podniesie do końca np pługa kiedyś to podniósł i wajcha sama odbiła i się wyłączyła a teraz nawet jak dogazuje to nie odbije a już nie mówiąc po rozgrzaniu się oleju muszę stać i gazować żeby podniósł co radzicie dodatkowe siłowniki pewnie nic tu nie dadzą kiedyś jeszcze miałem specjalny gesty olej to podnosił lepiej ale uciekł cały bo wąż pękł wymieniać pompę

149

pompa  nie ma innej opcji ... podłożyłeś podkładkę pod zawór i  pompa zdechła do reszty ...  bywa

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

150

pompe kolego musisz inną

151

ok przenosze temat do regeneracja pompy

152

Witam
Panowie zamontowałem dziś siłowniki wspomagające podnośnik i działa superowo.
Pojawił sie pewien problem bo gdy chce opuscić pług to muszę dodać gazu na obr. 1300 wtedy opuści pług a jak nie dodam to nie opuści.
Pierwsze 3 opuszczenia było dobrze smile

153

Prawdopodobnie jak założyłeś nowe siłowniki to mogło być w nich albo przewodach troszkę brudu i coś zablokowało może wodzik w rozdzielaczu co popycha kulkę albo coś innego.

154

ale to sie dzieje gdy mam coś ciężkiego założonego na podnośnik.:(
A gdy nic nie mam na podnośniku to dobrze opuszcza smile

155

A propo podkładania podkładek pod zawór ktoś gdzieś napisał że ustawił na 210atm na rozgrzanym oleju jak to wytrzymuje? Ja dziś zmierzyłem i na zimnym jest ledwo 150atm, więc chciałem ustawić żeby chociaż 160 było na rozgrzanym, bo na takim raczej powinno chodzić zresztą tak jak pisze na pompie i zaworze a stawiamże zawór tylko puszcza apompa jest ok bo nawet jak zaczynam podnosić nawet lekką maszynę to zawór brzęczy.Na ile ustawiliście u siebie zawory(do tych co podkładali podkładki 5zł czy 50groszy.) I tak pewnie usłyszę że nie podkładaj wymień ja też nie jestem za takimi cudami ale czas mnie trochę goni.... z góry dzięki.

156

ja na zimnym po regeneracji pompy ustawiłem na 160 i czy olej zimny czy rozgrzany to nie ma problemu. Najcięższym narzędziem jakie podnosze to pług 4. Ile waży to nie powiem bo nie wiem, ale na nierównościach to ciągnikiem buja.

157

Muszę trochę się sprostować a mianowicie ustawiłem na 210 ale na zimnym a na ciepłym nie sprawdzałem bo tak jakoś zaszło ale w poniedziałek mogę to sprawdzić. Wątpię żeby pompa nabiła 160 na rozgrzanym a ustawiłem tak mam zamiar nie długo (to zależy ile jeszcze pociągnie ta)wymienić na ruską 50 a ona spokojnie wytrzyma 210.Opis przeróbki zaworu gdzieś jest, musisz poszukać.

158

Dzieki chłopaki.

159

Panowie odnosząc sie do siłowników przy forszaju to może macie wstawione dławiku  przy siłowniku żeby mniejsze ciśnienie szło na siłownik wspomagający a większe na ten głowny siłownik??

160

A poco dławić wspomagający?