21

Odp: wybory 2011

Koseś przyznaje ci racje jestem na tak .PO  i  PIS razem walczyli z komunistami i całym tym ustrojem ale jak przyszedł czas gdy naród ich wybrał to zwariowali.Od razu się pokłucili i stali się wrgami dla siebie bo wróg jakiś musi być pod ręką komunę mamy zasobą no to teraz my wam pokażemy jak się rządz i jak się nie potrafimy dogadać między sobą .A POLSKA mogła być taka prawa ,ale niestety pan prezes jeden z drugim wszystko zepsuli.Powinni być z tego bardzo dumni iwypłacić sobie duże premie finansowe

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

22

Krzysiek napisał/a:

W wyborach startują politycy, ale Polsce trzeba GOSPODARZA

Jacy politycy ??, przecież to najzwyklejsze i najpodlejsze bydło, jakie się urodziło w tej okolicy. W tym czym co Ty nazywasz Polską, a ja już tylko burdelem to najlepiej, żeby nie było żadnego rządu, bez będzie taniej i lepiej.

23

Popieram  zdanie  Kosesia  bo  tylko  lewicowcy  należą  do  grupy polityków   zrównoważonych.  Podpisuję  się  też  pod  wypowiedzią  Dario,  Dario  ma  rację  ale  z  tego  całego  syfu  trzeba  coś  wybrać   Na  wybory  nie  idę.

24

Marek 2011 ma racje jak Polak nie ma  wroga  to bije się ze swoimi albo sam ze sobą bo  mu odbija z nudów big_smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

25

Ja na wyboru nie pójdę nigdy bo nienawidzę polityków tym czym są i co robią jak będą odpowiadać karnie za swoje czyny to wtedy z chęcią zagłosuję bo będę miał gwarancję że będą się starać jak najlepiej a tak mamy wyścig cwaniaków do stołków tylko po to żeby jak najwięcej i jak najszybciej się nachapać.Przecież taki gnojek może obiecywać cuda nie widy  tylko po to żeby go wybrać a co zrobi zazwyczaj nic ,dostanie dietę 4 lata i ma gdzieś wszystko.A najlepiej to nabrać kredytów i budować różne rzeczy i się chwalić w mediach jak kraj kwitnie a za 10 lat nie będzie państwa stać na emerytury.

26

Ja tam popieram Napieralskiego chłopak młody jeszcze jest to jest jakaś szansa że coś by robił i a tych starych h*ji to powinni *** na zbity ryj

27

Sławku trzeba być konsekwentnym i skoro moje poglądy najbardziej są zbieżne z lewicą  to trzeba się ich trzymać na dobre i na złe nie zważając na pieniaczy z prawicy choć i są mądrzy prawicowcy .

28

Dario napisał/a:

Jacy politycy ??, przecież to najzwyklejsze i najpodlejsze bydło, jakie się urodziło w tej okolicy. W tym czym co Ty nazywasz Polską, a ja już tylko burdelem to najlepiej, żeby nie było żadnego rządu, bez będzie taniej i lepiej.

Nie zgodzę sie z Toba bo znam jednego posła, który na prawdę pomaga społeczeństwu. Ocalił szpital przed zlikwidowaniem bo dzięki swoim znajomościom załatwił umorzenie części długów. Pewnej osobie po wypadku w Austrii (była tam bez ubezpieczenia) załatwił transport, karetka do polski, Załatwił środki na remonty dróg i budowe szkoły i wielu innym osobom pomógł. pochodzi z sąsiedniej miejscowości  nie widać go w telewizji bo nie jest krzykaczem tylko po cichu robi swoje. Może i sie nachapał ale i pomógł. Ale nie zagłosuje na niego bo wiem ze i tak wejdzie a nie podoba mi sie jego partia

Rolnik z powołania:-)

Jak na razie to w Polsce nie  ma jako takiej prawicy. Są tylko ekskomuniści i ich przeciwnicy. Nie nazywajmy PiS-u i PO prawicą bo naprawdę mają z nią niewiele wspólnego... Państwo z wysokimi podatkami, polityką prospołeczną taką jak jest na Zachodzie Europy i częściowo u nas to tak naprawdę socjalizm... Kontrowersyjne, wiem, ja jestem za kapitalizmem i jak najmniejszą ingerencją państwa w życie obywateli... Od małego mnie uczą że jak coś chce mieć to muszę się zabrac do roboty i zarobić na to... I chce żeby władza mi jak najmniej w tym przeszkadzała bo pomocy od nikogo nie wymagam

30

dobrze to było za Gierka... i w początkowych rządach Gen. Jaruzelskiego potem *** h*j wałęsa i przyje**** jak gwóźdź do deski mazowiecki wszystko rozpierd*****. ZA KOMUNY BYŁO LEPIEJ!

31

Zmień leki lub zielarza big_smile

32

za Gierka to nikt nie wiedział co to jest Fortschritt a szczyt marzeń to c-330 lub T-25

33

tak ale  nic nigdzie nie było ale wszystko wszyscy mieli big_smile  czy jakos tak ... nie wiem to nie moja epoka

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

34

Za nim pójdziecie na wybory to poczytajcie o tym.Nie widzicie do czego oni doprowadzają przecież w nieskończoność to nie będzie trwać wzrost gospodarczy kiedyś spadnie a jakie chcecie wat 23% a może 50%.  http://pl.wikipedia.org/wiki/Zad%C5%82u … niczne_PRL                                                                                                http://prawda2.info/viewtopic.php?t=6690

35 Ostatnio edytowany przez Fenol (2011-08-21 23:04:09)

Dragon luju dlaczego nie idziesz na wybory? smile
a Ty Tomek jak możesz się wypowiadać jeżeli nie będziesz głosował? Chłopaki to nie obowiązek to przywilej.
A tak nawiasem to rolnik socjalista to takie ewenement a tu proszę sama wylęgarnia hehheeh wink

moje odczucia są podobne do niewydostanieszsie lecz rozbraja mnie pazerność i bezduszność pieniądza. Zawsze wydawało mi się że w nowej Polsce po tym jak dziki kapitalizm się wyżre nastanie constans między jego stwórczą mocą a bezlitosnym wyzyskiem a tu wciąż jest ta sama dzicz. Nie wiem jak to jest w innych krajach chyba tylko w naszej Polsce ludzie od 20zł za wiele stają się bydlakami.

Tomek sprawiłeś sobie kombajn i się nie pochwaliłeś?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

36

scoda19 tak nikt nie słyszał o fortschrittcie ale trzymało się parę krów trochę świń i jakoś wszystko szło postawiliśmy oborę ze stodołą garaż na ciągnik i magazyn na zboże bez kredytu!
tylko było jedno ALE kasa była ale nie było towaru wink w 1975 kupiliśmy ursusa c4011 z skr-u a 1982 złożyliśmy wniosek na przydział na c360 i do dziś nie ma odpowiedzi big_smile a z mojej okolicy z kimś byś nie gadał to każdy z mile wspomina czasy PRL-u a klnie na tego h*ja wałęsę i całą zasra** solidarność.

37

Fenol  na  wybory  nie  idę  bo  już  się  w  życiu  nagłosowalem .  Marny  to  przyniosło  efekt.  Zagłosujcie  za  mnie .  Wybierzcie  dobrze.

38

Co do Gierka to było takie powiedzenie(Gierek podzielił wszystko równo rosji wszystko Polsce gówno.Uważam że czasy PRL to było oszukiwanie samego siebie a to jest zupełnie nieporozumienie.Cały naród żył na kredyt wszyscy kradli na potęge ,budowlańcy i inne branże przemysłu .Większość pracowała .SZła do pracy albo coś zrobił a najlepiej skoczył na melinę wypił małe co nieco wypłatę wzioł ibyło git .Kasa była kupić też się kupiło wszystko tylko nie wszyscy mogli od razu się ujawniać no bo ORMO czuwa ORMO radzi ORMO nigdy cię nie zdradzi .WSZYSCY byli za reformami tylko nikt nie powiedział że na wszystko musimy sami zapracować .Jakby każdy z nas pracował na gospodarstwie tak jak 70% ludzi zatrudnionych w czasach PRL-u to rosły by tylko chwasty Demokracja jest dla ludzi tylko rządy się zajmują pierdołami .PRawo dziurawe, niejasne furtek do obejścia kilka.Obwiniam za to wałęse bo to on powinien iść za ciosem i ukręcić głowe chydrze a on poszedł z nią do łużka Nie kończące się procesy za które płacimy my a winni nie zostają skazani .teraz w modzie są komisje śledcze .Wszystko to jest po......bane.Ale nic jutro będzie nowy dzień panowie głowa do góry.Dlatego musiało to wszystko pęknąć tak jak w innych krajach .

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

39

Marek żeby nie kredyty Gierka i to co za nie wybudowano to do dziś rządy demokracji nie miały by co sprzedawać i czym łatać ten zakichany budżet a tak to wysprzedano cały majątek Polski .Niemcy i cały zachód nie musi wypowiadać wojny żeby podbić Polskę gdyż my już poddaliśmy się gospodarczo !!!!!!Za komuny  było lenistwo i złodziejstwo tyle że teraz to nie trzeba nawet udawać że się pracuje bo kuroń rozleniwił ludzi ,a złodziejstwo teraz też jest tylko kiedyś kradł pracownik a teraz prezesi,dyrektorzy i politycy .

40

marek2011 napisał/a:

Co do Gierka to było takie powiedzenie(Gierek podzielił wszystko równo rosji wszystko Polsce gówno

Pewnie  za  mlody  jesteś  żeby  pamiętać  te  czasy  albo  nakładli  ci  na  mózg  frazesów .  Zapamiętaj  sobie  jedno  !  Takiej  Polski   jaka  była  za  Gierka już  nigdy  nie  będzie!