Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » pochopny zakup
jeśli wszystko sprawne to starczą ci jakieś 150Ah a jak bedize cięzko palił i bedizesz jeździł w zimę to te 170Ah
Wojtas powiedz jak to jest do forsza potrzeba dwa aku o mocy co najmniej 150Ah i to po to by odpalić tylko 100 KM a mi w jcb do odpalenia w zimę wystarcza jeden 140 Ah i odpalam 168KM czy te silniki ify są tak energożerne czy rozruszniki są mało sprawne ?
Marcin może dzisiaj przed wieczorem uda mi się wyrwac ale dobrze by było żeby odpalic tą bestię bo inaczej to możemy sobie tylko przy nim posiedziec i piwko wypic, pożycz od kogoś baterie to się umówimy na jakiś dzień.
koseś to wszystko jest powalone ... tak samo bizon ma rozruch na 24V i jak nie ma przynajmniej tych aku po 150Ah to czasami bieda ... a w classie mam 12V i jest jeden 135Ah i pali ... to wszystko chodzi o rozrusznik .. jak by włożył mniejszy a mocniejszy to by hulało ...
Ja 303 pale na 2 akumulatorach 120 Ah kręci że mało silnik z ramy niewyleci
a moj jak cieply to tez nie chce krecic a dwa nowe aku, 170 potrzebowalbym rozrusznik
Wypadało by zrobić jak w mtz - cie miałem stary rozrusznik to ledwo co kręcił w lato a w zimę to już zaciąg tylko ratował , więc założyłem nowy ten z przekładnią wiecie o co chodzi to na tych starych aku kręcił jak cholera w lato w zimę to już wiadomo stare były ale kręcił .
Tak się zastanawiam czy do forsza dopasował by jakiś szybko obrotowy rozrusznik ? Nawet do trzydziestki robią takie ale pewnie na jakieś zamówienie i strasznie drogo :hmmm:
W 303 nie trzeba przerabiać bo jest na 12V, tylko rozruch jest na 24V, ale ciężko będzie znaleźć odpowiednio mocny rozrusznik na 12V.
ja miałem w garażu jakiś stary rozrusznik na 12V, założyłem i teraz pali jak trzeba:)
Panowie proponuje załozyc od jelcza mam rzerobiony kosztowało mnie to 250 zl ale spokój z odpaleniem wystarczy tylko stoczycz głowiczk i wymienić trybik od 80-ki i wszystko chula ze hej. jak nie zapomne zrobie zdjęci i wstawie jak to wygląda
nie przerabiałem nic... muszę sprawdzić co to za rozrusznik jest
nie przerabiałem nic... muszę sprawdzić co to za rozrusznik jest
Koniecznie
tata go wyciągnął z jakiegoś silnika na złomie... nie pamięta co to dokładnie było... Możliwe, że był on od perkinsa...
któregoś dnia go odkręcę i zrobię całego foto... może ktoś pozna cóż to za wynalazek;p
Teraz nie ma problemu z zapaleniem:)
Nie ma na nim żadnych oznaczeń ? :hmmm:
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » pochopny zakup
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo