Odp: Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
bo mam takie wrażenie że gdy unoszę to mi wypychają siłowniki wspomagające a ten główny nic nie robi.
Bo gdy unoszę pług to mi sie gną sworznie te od siłowników wspomagających
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
bo mam takie wrażenie że gdy unoszę to mi wypychają siłowniki wspomagające a ten główny nic nie robi.
Bo gdy unoszę pług to mi sie gną sworznie te od siłowników wspomagających
Dławik nie zmniejsza ciśnienia tylko przepływ, a jak się gną sworznie to może ten główny już tylko siedzi sobie dla sztuki?
Dodatkowe i główny siłownik działają na zasadzie naczyń połączonych więc jeśli główny by był nie sprawny (stracił szczelność ) to i tak podnośnik by nie działał poprawnie gdyż olej i tak by spierdzielał ,więc to nie może być taka przyczyna .Ja bym bardziej sprawdził czy skok siłowników wspomagających jest co do milimetra taki sam jaki ruch wykonują ramiona bo może być tak że jeśli są za krótkie to silownik główny będzie jeszcze próbował je wyciągnąć a że się nie da to wygnie albo urwie mocowania i odwrotnie jeśli będą za długie to skok ramion się zakończy a wspomagające jeszcze będą pchały .
Jak ci się gną to są za słabe.
siłownik głowny dobry. Teraz są siłowniki odłaczone i orze bez wspomagających i unosi mi ale nie dokońca pług, a gdy były siłowniki zamontowane to unosił do końca,
To są siłownki od sieczkarni fortschritt e 281 i są dobre kolega ojanusz ma i nic sie niedzieje więc spróbuje z tymi dławikami mozę bedzię lepiej.
Radek u mnie jest dobrze i na pewno bez dławików ,a przypomnij gdzie masz je podłączone?
Które siłowniki pasują >? od podnoszenia hedera ?
podłączone je mam na dole do tej sekcji którą sie unosi cięgła, podpiołem sie do tej śruby.
http://www.fotoload.pl/index.php?id=f0e … ff7e578837 tu sie wpiołem.
Dodam jeszcze że u mnie siłownik nie chodzi przy samym ramieniu tylko tak z 8 cm od ramienia.
Może to jest tego przyczyna??
radek zt 323A masz tylko taki problem że pług jest za ciężki .
To że jest te 8 cm to na pewno osłabia,ja mam podłączenie w nodze rozdzielacza.
Czyli jak do końca nie podnosi główny to muszą sworznie się giąć, bo wspomagające przejmują cały ciężar.
http://www.fotoload.pl/123aa26/511beefb … 08_min.jpg Są to siłowniki od sieczkarni Fortschrit , a wpiołem się w nogę rozdzielacza .
Dowiem się od czego to ?
scorpion a nie lepiej zamontowac tak jak chmielupom http://www.fotoload.pl/index.php?id=adf … ffd608c538 ttylko ze te silowniki drogie;/
Czym sie różni podłącznie siłowników w nodze rozdzielacza lub tak jak ja mam ?? :hmmm:
Może i lepiej ale właśnie takie od sieczkarni dostał bym taniej może.
Radek dzięki za odpowiedz....
Właśnie sobie coś przypomniałem a mianowicie siłowniki w sieczkarni mają sworznie robione z bardzo miękiej stali więc nie ma co się dziwić że ci się gną a podłączenie na stopce czy na wyjściu to nie ma żadnej różnicy.Ja też się przymierzam do siłownika wspomagającego ale ja założę od pługa B201 i marzy mi się w końcu śruba centralna na hydraulice.
tomek ale mi się nie gną sworzenie od siłownika sieczkarni tylko te co są na ramieniu przy ciągniku gdzie oryginalnie jest założona linka od dolnego zaczepu
jeden nawet pękł wiec kupiłem bolce od śruby centralnej
a sprawdzałeś skok tak jak pisałem wcześniej ??? bo na bank masz nie zgrane siłowniki
tak jest dobry skok.
przerobiłem dziś inaczej żeby siłownik pracował przy samym ramieniu i jest bardzo dobrze juz nic sie nie psuje i nic sie nie gnie ani pęka
Właśnie sobie coś przypomniałem a mianowicie siłowniki w sieczkarni mają sworznie robione z bardzo miękiej stali więc nie ma co się dziwić że ci się gną a podłączenie na stopce czy na wyjściu to nie ma żadnej różnicy.Ja też się przymierzam do siłownika wspomagającego ale ja założę od pługa B201 i marzy mi się w końcu śruba centralna na hydraulice.
W jakim miejscu chcesz go zamontować bo patrzyłem i raczej nie pasuje...
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo