Odp: Sprzedam różności
i te kostke owijasz zwykłą owijarką koseś
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Sprzedam różności
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
i te kostke owijasz zwykłą owijarką koseś
very dzięki
Można na zwykłej ale trzeba zrobić kilka przeróbek jak Cię to będzie interesowało to zrobię fotkę i będziesz wiedział co i jak.
zrób bo ja myśle o wymianie mojego claasa 46 na coś takiego a twoja jakie robi snopki czy gabarytowo sa tak jak bela 120 czy wieksze , twoja jaka to firma i jakie zapotrzebowanie na moc ciagnika
jak sie udaje sianokiszonka no i napisz coś o przeróbce bo mam z 30 hektarów do sprasowania na sianokiszonke i jak każdy szukam szybko i w miare tanio a siatka tania nie jest a ze sznurkiem tracisz czas i rope na owijanie
pozdrawiam joker
Fotkę zrobię jutro a gabarytowo to robię trochę mniejsze bo na owijarkę dłuższe jak 140-150 nie wejdzie i ma około 1 m. sześciennego a bela 120 ma około 1,35m.sześciennego jednak rolką folii 500/1800 owijam 30 balotów .Prasa robi kostki 0,8/0,9m a długie do 2,5m i nie ma się co oszukiwać ale 150KM to podstawa żeby nią robić choć na stronie NH http://agriculture.newholland.com/polan … rsion.aspx podają 102KM. to nie wydaje mi się by sianokiszonce sobie dał radę taki mały traktor .Sianokiszonkę robie pierwszy rok w kostkę i tegoroczna jest super ale patrząc na zachód to tam już bardzo dużo tak robią i nie długo ta moda przyjdzie do nas.Nie wiem czy na wszystkie twoje pytania odpowiedziałem ale jak nie to pytaj .
Jesteś świetnym konstruktorem koseś, stary pomyśl o jakimś warsztacie i robocie na większą skalę, po prostu jesteś za doby na rolnictwo marnujesz się
moc ciągnika na WOM, a to istotna różnica i wcale nie dziwota że piszesz 150 km zapewne na wałku będzie raptem ~120km
Popieram fenola, koseś powinien robić nie tylko dla siebie ale tez dla innych. Nie mówmy od razu o zakładzie, bo po co płacić państwu darowizny ale cos na lewo dla kolegów z forum jak najbardziej
to też darowizna
Kiedy ma znaleźć na to czas ?
Słusznie Scorpion po tyłku nie mam się czasu podrapać a co dopiero robić coś na handel ale nikomu pomocy nie odmówię .Planowałem jechać na Agoschoł do bednar ale nie wiem czy znajdę jeden dzień wolny ,może to głupio brzmi ale mam za dużo na głowie i zaczyna mi się odechciewać tego ciągłego spinania budżetu gospodarstwa przy obecnych kosztach chowu trzody.
Koseś rozumiem ze nie masz czasu ale czy nie znalazłoby sie kilku gości co potrafią obsługiwać narzędzia warsztatowe, Ty tylko doglądałbyś a i kilka groszy z tego wpadłoby Ci.
Fenol a kto mówi ze kolegom z forum ma dać? wystarczy jak sprzeda za przyzwoite pieniadze
Pajej to nie sztuka wyprodukować tylko potem sprzedać z zyskiem .
Myśle ze ty masz tak fajne pomysły ze i klienci znaleźliby sie
Czterdziestka została reanimowana i śmiga aż miło a zostały mi teraz zwłoki z C360 .
Nikomu znajomemu tego nie sprzedam bo silnik do naprawy głównej, skrzynia jęczy i wiecznie się blokuje , podnośnik ma pękniętą obudowę a tylny most i zwolnice wyją jak syrena strażacka . Jeszcze pewnie kilka mniej poważnych rzeczy też w nim do naprawy jest . Dokumenty pewnie bym znalazł bo on jest u nas od nowości czyli 78rok .
Mam za to zgrabiarkę dwu karuzelową dutz fahr na handel za dychę .
Mów konkretnie ile chcesz za tą c 360 bo szukam na części?
Na dziś jest bez kół rozrusznika, alternatora, i przedniej osi . Cała reszta po dwa zł za kilo .
Wyceń i na pisz na pw.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Sprzedam różności
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo