321

Odp: Uszczelka pod głowicą

Uszczelka pod głowicą, ot tak, sama z siebie i własnego widzi mi się nie padnie, musi mieć przyczynę - no chyba że jest od Zająca. Dobrze jest przed demontażem wiedzieć jak powinno być. Ile ma wystawać tuleja nad płaszczyzną pół bloku, na ile przed górną płaszczyzną tulei ma być GMP, na ile grzybki zaworów mogą "siedzieć" w gniazdach, żeby było jeszcze można popracować.
Demontujesz i patrzysz, czy prawidłowe dane pokrywają się ze stanem faktycznym, a jeśli nie, to w którym miejscu i o ile . Prawidłowa diagnoza podstawą skutecznego leczenia. Teraz to możesz prawidłowo złożyć, o ile pogadasz z PiotremK, co było nie tak, już się nie dowiesz niestety.
Sam to przerabiałem, więc wiem o czym mówię.

322

no jasne by trzeba było za język ciągnąć kolesia co to robił, żeby powiedział co robił

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

323

Andrew89, Ktoś złożył Twój silnik z dwóch różnych silników. Jak zrobione to było dobrze, to nie powinieneś mieć większych problemów.
Te napisy na tłokach znaczą, że masz komplety nominalne z drugiej grupy selekcyjnej.
Pęknięcia między zaworami są niegroźnie, pod warunkiem, że gniazda zaworowe są całe. Przy okazji sprawdzania tego luzu na zaworze, sprawdź wszystkie gniazda po kolei.
Z tym sterownikiem, to zrób tak jak zrobił Pajej i będzie po kłopocie. On wcale Ci nie jest potrzebny.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

324

wentylator na stałe i termostat załatwią sprawę. w piątek wysłałem do Ciebie Piotrze pompy od moich forszajków i wtryski. będziemy jeszcze w kontakcie ale już teraz prosił bym o dorzucenie do zwrotnej przesyłki kompletu uszczelniaczy do wspomagania hamulców i sprzęgła i komplety sprężyn do nich . Jeżeli tłoki nominał to pierścionki też nominał, a ta druga grupa selekcyjna to co oznacza ?

Case Magnum 7210, MF 38

325

Kilka dni byłem kompletnie "poza zasięgiem", ale od poniedziałku z powrotem wracam do gry smile i zabieram się za Twoje rzeczy.

Druga grupa selekcyjna oznacza taki powiedzmy drugi podwymiar w konkretnym rozmiarze.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

326

W takim razie nie zostało mi nic tylko poczekać i napić się browarka  :beer:  do tej pory wymieniłiśmy filtr paliwa, oleju, powietrza, uszczelki pod półblokami, pod głowicą, pierścienie, 3 przewody ciśnieniowe, termostat, pływak, uszczelki pod każdym kolektorem, klawiaturą, w misce olejowej, wyczyściłem wymiennik ciepła, zatkaliśmy wirówkę, uzupełniliśmy oleje w przystawce, i całym przodzie, przed nami jeszcze wymiana paska do sprężarki, uszczelniacze na wspomaganiu sprzęgła i hamulców, wlanie nowego oleju, płynu do układu chłodzenia, a reszta to dopiero jak zrobimy jakiś skok na bank :gun: hehe  bo skąd tu nabrać na wszystko na raz :nie_wiem:
PS. Panie Piotrze jak znajdzie się jakieś miejsce w paczce to prosiłbym o jeszcze dwie naklejki, ciągnik już ma, a kombajn coś taki smutny stoi, pewnie też by chciał :smiley:

Case Magnum 7210, MF 38

327 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2011-07-06 15:54:45)

No to zdrówko :beer: Tu "Panuje" tylko Szeryf i miłościwi moderatorzy .... wink
Już powoli wszystko kończę i jesteśmy w kontakcie telefonicznym...

www.rajstop.pl

328

witam koledzy ja mam taki problem wywala mi wode z chlodnicy i robi sie w niej cisnienie jak jest zamkniety korek i na zeberkach w chlodnicy widac olej czy to jest wina uszczelki

Fortschritt zt 423 a razy 2

329

Tak, to wina uszczelki.

330 Ostatnio edytowany przez bamreras (2011-09-11 20:46:51)

no i pierwsza większa awaria. wydmuchało uszczelki pod głowicami... wyszły przedmuchy na 1 i 4 cylindrze. Przyczyna (najprawdopodobniej) jest taka że poprzedni właściciel jak robił uszczelki zapomniał dokręcić głowicę. kilka śrub palcami się dało odkręcić.... ale cóż.. w poniedziałek wycieczka do Grudziądza.....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

331

No to bamreras to jest początek pewnie bo ja tez mam swojego od takiego szmaciarza że z pół roku walczyłem nim doprowadziłem do obecnego stanu a i jeszcze nie jest idealny.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

332

czesu ja tak samo miałem to tłoki puchną, ja je kupiłem w sarachowicach miały być dobre węgierskie , poszukałem na internecie to wyszło że to producent indie głowice też lipa zawory sie klepią jak plastykowe , powoli wymienia który zaczyna zadużo żygać olejem,nie przyją do reklamacji potrzebne papiery mechnika sobie zazczyli i cas reklamacji 3 miesące. nie kupywać tam to nacągacze

333

ta oryginalne tuleje niemieckie kosztują ok 500zł a te wegierskie to cały zestaw naprawczy kosztuje ok 190zł

334

ja dałem 260zł http://www.youtube.com/watch?v=f_72xEL1lp8     http://www.youtube.com/watch?v=gE17A1__sig

335

a kupowałes nowe tuleje

336

a co nie było widać na tych filmikach

337

Witam.
Ja dziś odpaliłem forsza i pojechałem na pole zobaczyć jak jest i po 10 minutowej jeździe temperatura 95 stopni. Wróciłem do domu postał z pół godziny i do oleju a tam ponad trzy stany, płyn poszedł do oleju
No i czeka mnie trochę robotki przy nim,tylko nie wiem z pod której głowicy uszczelkę szlak trafił, mam nadzieję że trafię na tę zła uszczelkę :d

338

co jest z tymi forszajami ..    te uszczelki  to masakra jakaś ..  jeden jeździ na niej  wieki a drugi  wymienia co miesiąc ....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

339

ja kupiłem forsza dwa lata temu i było dobrze. A przed kupnem to nie wiem ale lat nie była wymieniana, może od nowości jest smile
Najgorzej to mnie denerwuje odkręcanie maski normalnie koszmar tyle śrubek jedna na drugiej wink

340

ciesz się że nie musisz naprawiać MF 255 tam by wymienić wtryski trzeba rozkręcić maskę zdjąć zbiornik paliwa w którym jak na złość jest pełno