101 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2011-10-03 08:25:51)

Odp: wybory 2011

Pajej napisał/a:

Wiecie kto jest jedynka u Palikota w okręgu krakowskim? jakis pan co był kobietą albo na odwrót, na pewno nie jest osoba którą chce widzieć w rządzie

Przecież to jest człowiek i nie ma znaczenia czy to pan czy pani, czy wszystko na raz. Co więcej, przez tą swoją inność jest dużo bardziej doświadczony życiowo niż Ty Pajeju i wielu z nas. W końcu pojawił się ktoś, kto dostrzegł takich ludzi i ich potrzeby. Brawo Palikot! Swoją drogą ciekawe, co byś zrobił, gdyby i Ciebie dopadła taka inność albo kogoś z Twoich bliskich? Też nie chciał byś widzieć ich koło siebie? Trochę empatii by się przydało, kolego.

Pajej napisał/a:

Palikot obiecuje darmowa antykoncepcje nie chce żeby mój podwyższony podatek poszedł na gumki

Pajej, nie obraź się, ale to jest bardzo ograniczone i krótkowzroczne myślenie. Odpowiednia i właściwa edukacja seksualna jest jednym z głównych przymiotów rozwiniętego i nowoczesnego państwa. Średniowiecze już było i lepiej żebyśmy do niego nie wracali.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

102

Palikot mimo że zapowiada likwidacje krus to i tak jestem za nim. tej zmiany, jak i wielu innych nie unikniemy. Chłopaki z innych partii o tym nie mówią, bo nie chcą nas zrazić do siebie. Jak już kiedyś pisałem (tu czy na innym forum - nie pamiętam) jestem jak najbardziej za poważnymi zmianami w rolnictwie. Tylko żeby to było z głową zrobione a nie po łepkach jak inne "poważne" reformy.
Swoją drogą nawet jeśli palikot będzie miał 15% "udziału" w rządzie to i tak wiele sam nie zdziała...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

103

Palikot to taki Tymiński sprzed lat i Wy to łykacie

104

Panowie ale was wzieły te wybory .Bamreras jestem ZA .A porównywając Tymińskiego z Palikotem to już troszkę przegiołes jano70770.CZY słyszałeś teraz o tymińskim to był UB przecież. Chyba że się mylę? Podstawiony skurwiel który miał zrobić odpowiednie zamieszanie .Zgadzam się z PiotremK nie ważne kto rządzi aby rządził godnie i sprawiedliwie bo o nie taką POLSKE walczyli nasi pradzadkowie.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

105

Tu chodziło żeby Mazowiecki nie wygrał tylko ten sługus UB Wałęsa.

106

Panowie jezeli liczycie na zmiany w rolnictwie (pozytywne) to nie miejcie złudzeń obojętnie kto wygra nic się nie zmieni. Trzeba spojrzeć szerzej mamy dzieci , nie dlugo będziemy emerytami , małe gospodarstwa się konczą i wtedy decydować. Sam program  i obietnice to tylko reklama nie podparta żadnymi analizami każdy daje nam złote góry tylko nie potrafi powiedzieć skąd weźmie , już raz mielismy gierka. Dlatego zagłosuję na tych którzy przedstawią program oparty na wyliczeniach , jak na razie tylko jedna partia podpiera swój program realiami.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

107

tzn?

108

Piotrfire napisał/a:

. Sam program  i obietnice to tylko reklama nie podparta żadnymi analizami każdy daje nam złote góry tylko nie potrafi powiedzieć skąd weźmie , już raz mielismy gierka. Dlatego zagłosuję na tych którzy przedstawią program oparty na wyliczeniach , jak na razie tylko jedna partia podpiera swój program realiami.

100% racji
a jaka to partia?

109

wracając do palikota to dziwi mnie że tylu poważnych kolegów z forum łapie się na jego oszołomstwo a zaplecze przyszłych posłów z ruchu palikota to kpina z Polaków i demokracji .ale jak wcześniej pisałem w wesołych czasach żyjemy.pozdrawiam.

Leszek   dla kolegów'

110 Ostatnio edytowany przez bamreras (2011-10-04 21:17:50)

Szeryfie nie mówię o zmianach pozytywnych a sprawiedliwych.... a sprawiedliwość nie zawsze musi mieć pozytywny skutek. np. dlaczego my możemy płacić o wiele niższe składki emerytalno-rentowe niż prywaciarz? dlaczego nie możemy prowadzić naszych gospodarstw na takich samych zasadach co prywaciarz swój biznes? dlaczego nie zrównać naszych praw i obowiązków do Zusowców i dlaczego nie możemy mieć zapewnione stabilnych i opłacalnych cen  na nasze produkty jak to się ma w co nie których gałęziach przemysłu. Wiem że wiele małych i nierentownych gospodarstw tego by nie wytrzymało, ale nie możemy być ciągle pod ochronną "otoczką" niby dogodnych dla nas przepisów. może to brzmi dziwnie : gospodarstwo = przedsiębiorstwo, ale innego sensownego rozwiązania nie widzę... A ci w rządzie znowu nie widzą tego tak jak ja. chcą zreformować krus i nic wiele ponad to; ale nic się nie mówi skąd na te "zreformowane" składki rolnik będzie miał kasę. Dziś w jednej z debat słyszałem że winę za drogą żywność spycha się na to iż polscy rolnicy zbyt drogo produkują, a nie mówi się o pośrednikach między nami a konsumentem. taki pośrednik narzuca swoją marżę, a  my nie możemy. musimy brać te ochłapy co nam skup czy ubojnia rzuci... Przecież i ten pośrednik i my prowadzimy działalność, to dlaczego my i on nie działamy na takich samych zasadach?

na nic te moje okrzyki i emocje, bo i tak nie wpłynie to na zmianę polityki w naszym kraju. I długo długo nic sie nie zmieni, puki nie zmieni się mentalność polskich obywateli. będziemy tkwić w tym bezładzie, puki nie pokarzemy że choćby trochę interesują nas losy naszego państwa. Tak więc nie bądźcie źli ale czas ruszyć swoje cztery litery i na dzień dobry wybrać jakiś nowy sensowny skład rządu, bo puki co to ze sondaży wynika  że to będzi nowy ale stary ten rząd....

Sory chłopaki za mój wywód, ale jest on niejako spowodowany głupimi debatami z udziałem niby mądrych polityków.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

111

Przypominam, że w ordynacji większościowej jaka aktualnie obowiązuje ,głosując na swojego zaufanego człowieka ,tyle że znajdującego się na dalszej pozycji i tak głosujesz na konkretną partię (głosy lądują we wspólnym worku) i dzielone są proporcjonalnie pomiędzy partie przekraczające próg wyborczy i zawsze dostaje się numer 1 czyli lider, oraz kandydaci wedle kolejności na listach wyborczych.
I nie ważne jest że nawet teoretycznie kandydat z pozycji 17 miał więcej głosów niż jego kolega z pozycji 4 , bo 4 jest wyżej i do koryta jej bliżej.
Głosujemy więc na "pakiety towarzyskie" ...

Historia: C-355, C-330, Pronar MTZ 82 SA, Massey Ferguson 595 MK II,
Zetor 411 (eksportowy 4011 bez peumatyki), C-360,
Aktualnie: Same Saturno 80...
Poszukiwany:ZT 303

112 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2011-10-04 23:02:48)

ja jeszcze nie zdecydowałem na kogo zagłosuje. zastanawiam się nad Palikotem.
Co niektórzy mówią że to oszołom drugi tymiński itp itd. A ja się ich pytam Andrzej Lepper ( Panie świeć nad jego duszą) kiedy jego partia chodziła do sejmu to jakie teksty leciały? buraki oszołomy, chłopki.... ale dali radę za bardzo nie odbiegali od przeciętnego polskiego polityka. kłócili się, brali łapówki, robili afery....... No a pan Lepper został nawet marszałkiem i z tego co pamiętam był w marszałkowaniu całkiem dobry.
Wiec dlaczego ekipa Palikota ma być gorsza od chłopów oderwanych od pługa?
Może jest ekscentryczny ale jego pomysły są konkretne...
Z drugiej dość ryzykowne było by przekazać  lejce Palikotowi, ale gdyby rządził z koalicjantem.......
Powiem tak albo Tusk albo Palikot 
Trzeba być optymistą Jeżeli chodzi o Janusza, chłop ma kasy jak lodu, ładną żonę  ( drugą ) czworo dzieci
żeby było wesoło to Tusk ma chyba tylko dwoje, a Kaczyński nie ma żony !!!!!
No i swego czasu pilnował by wódka żołądkowa gorzka smakowała jak trzeba.
Dlaczego ten człowiek miałby być kolejnym oszustem jakich wielu w sejmie?
Do tej pory nie udało mu się wprowadzić w życie swoich idei pomysłów ale cóż Donald był jego szefem...
Zobaczę co będą mówiły sondaże przed wyborcze w sobotę wszystko tylko nie PIS dlaczego?
Bo nie lubię prezesa.
Polecam lekturę Nowoczesna polska....  http://www.ruchpalikota.org.pl/sites/de … 29.231.pdf
Gdzieś tam jest napisane że likwidacja krus nie idzie w parze z likwidacją ulgi poprostu pan dyrektor z krus znajdzie sobie inną robotę a my zapłacimy to co płacimy do zusu....

Na koniec przejrzałem  Wasze wypowiedzi i widzę że Palikot na forum prowadzi to może być ciekawie jeżeli każdy z nas przekona 3 osoby by zagłosowały na Janusza  i te trzy osoby zrobią to samo to Palikot  zostanie premierem ......
A jeszcze mi się przypomniało
Wiecie że on nie brał kasy za bycie posłem.....

113

Motofarmer, czy jesteś w stanie zmienić prawo wyborcze ? Obawiam się, że jedynie komentować.

114

Z tego co wyczytałem to partia Palikota to nowoczesna polska tak ? sorki ale ni oglądam telewizji i nie wiem . A po za tym to właśnie na nich będę głosował mają taką samą szanse jak miała samoobrona i powiem coś jeszcze buraki to właśnie pis i po i cała reszta miastowych oszołomów co niewiedzą jaka ciężka jest praca chłopa myślą że całą robote za ludzi odwalają maszyny że chłop leży w domu do góry brzuchem chla tanie wino a robota sama się robi taki mają co poniektórzy wizerunek polskich chłopów aż mi szkoda tych mieszczuchów

http://img.userbars.pl/122/24382.jpg

115

Motofarmer ma racje jest władza ustawodawcza wykonawcza isądownicza.Jedyne w pełni demokratyczne wybory to na wójtów iburmistrzów . Właśnie oglądam wiadomości p. Pawlak jest zachwycony bo i tak wejdzie do rządu kto by nie wygrał.No panowie w niedziele dowód w kieszeń i na wybory Wieczór wyborczy zapowiada się fascynująco .Ciekaw jestem kto wygra PIS czy PO ja stawiam na PO .

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

116

W starych demokracjach; Anglia, Francja, do rządzenia wybierani są ludzie którzy osiągnęli sukces, najlepiej finansowy. Znaczy to tyle, że skoro potrafią dobrze zarządzać swoim majątkiem, tak samo będą zarządzać powierzonym. Ktoś taki, mający odpowiednie środki do godziwego życia, nie będzie nadstawiał kieszeni, nie będzie wchodził w niejasne układy dla jakichś tam majątkowych korzyści. Na niezależność musi być stać. Moim zdaniem Palikot na niezależność może sobie pozwolić, tym bardziej na gest nie brania diety poselskiej.

117

Sławku więc po co się w to bagno zwane polityką pcha? No bo jeśli nie dla kasy ,znany jest powszechnie czyli też nie dla tego .A może żeby zrobić komuś na złość ,albo zrobił z Tuskiem zakład że bez PO też wejdzie do parlamentu ? No czyli po co mu te bycie zwykłym szeregowym posłem co nie będzie miał na nic wpływu ,bo Premierem na pewno nie zostanie przynajmniej nie teraz.

118

a LEpper kim był .. ta sama akcja ...     jak nie będzie brał to ok jedna świnia  od koryta wypłat mniej .. (teoretycznie )   a jak wejdzie to na bank zrobi zamieszanie ... nie wielkie bo nie wielkie ale jak zechce to  może tam nieźle zamieszac ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

119

Nie wiem po co, może lubi się w bagnie babrać ? Szczupak w stawie jest potrzebny. Mosty za sobą spalił, może iść tylko do przodu.

120

A  co nam z tego że Palikot namiesza ? :nie_wiem:

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "