Temat: silnik IFA
Sprzedam silnik IFA do remontu padła panewka cena do uzgodnienia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » silnik IFA
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sprzedam silnik IFA do remontu padła panewka cena do uzgodnienia
1,50zł za kg będzie dobrze??
jaki dokładnie to typ silnika?
no mi tez padla panewka i okazalo sie ze wal do szlifu i taka zabawa mnie kosztowala 1550zl (szliw walu panewki oraz szlif bloku) teraz wszysko czeka na zlozenie
Szlif bloku ?!?
A szlif wału + panewki ile ?
Szlif bloku ?!?
Może chodzi o osiowanie bloku?
no szlif bloku pod wal zeby spasowac sam szlif walu 1000zl a panewki 200
Sam szlif wału 1000zł?! O Matko Boska! Pokryli Ci go jeszcze złotem czy co?
A możesz zdradzić czym szlifierz uzasadnił Ci konieczność szlifowania/osiowania tego bloku?
na jednym korbowodzie jest 4szlif a na reszcie 3 no najtaniej w naszej okolicy a czy Piotrze mozna u ciebie zamowic wszystkie potrzebne uszczelki bo beda mi teraz potrzebe do skladania
Z uszczelkami nie ma problemu, ale napisz dlaczego osiowali Ci ten blok?
szlif powiedzieli ze zrobili pod panewki spasowac tak powiedzieli a za jaka kwote te uszczelki wraz z wysylka?
Nie chcę Cię martwić ale przez to osiowanie, o ile w ogóle je zrobili, możesz mieć teraz same kłopoty. Szkoda, że prędzej się ze mną nie skontaktowałeś, bo w tej chwili już ok. 1000zł wywaliłeś w błoto, a w skrajnym wypadku stracisz jeszcze dużo więcej. Dali chociaż Ci jakąś gwarancję na to co zrobili? Jeżeli chcesz uszczelki, to zadzwoń do mnie jutro, bo nie wiem co dokładnie robisz i co będziesz potrzebował. Poza tym, jak chcesz żeby ten silnik trochę pochodził, to na samych uszczelkach się to nie może skończyć.
no gwarancje mam i pierscienie tez bede potrzebowal a uszczelki to prawie wszystkie pod glowice pod polbloki pod miske olejowa od pokrywy rozrzadu pod kolektory
A korbowody chociaż Ci sprawdzili?
tak tez,a firma u nas znana znajdujaca sie w Krotoszynie
I po zatarciu korbowody są dobre? Powiedzieli Ci co w nich sprawdzali?
nie rozumiem (zatarciu)?
Pisałeś, że panewka padła i że na jednej korbie jest 4 szlif, więc wnioskuję, że Ci się silnik zatarł, tym bardziej, że nadawał się on do tego osiowania.
zatarty nie byl blok szliwowali tylko w miescach gdzie sa panewki zeby je spasowac
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » silnik IFA
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo