Temat: podatek

właśnie usłyszałem ze chcą nas opodatkować. zastanawia mnie tylko czy opodatkują dopłaty.
bo jeżeli dopłata jest formą dotacji to by była pierwsza opodatkowana dotacja.
znowu chłop bedze musiał kombinować. Plan jest by opodatkować wszystkich powyżej 15 ha.
Jak to wejdzie to przepisuje nadwyżkę bratu i niech nas w tyłek pocałują
Znaleźli kiełbasę wyborczą dla miastowych.....

2

Odp: podatek

no tak dobrze ze mozesz przepisac wink
u nas ojciec musi czekac bo jeszcze lat nie ma ale trzeba kombinowac....

3

To w tej chwili się podatku nie płaci ?? Ciekawe ale jak mi się wydaje to teraz też się płaci i do tego obliczany dosyć wirtualnie:
"Stawki podatku rolnego

* dla gruntów gospodarstwa rolnego: równowartość pieniężna 2,5 q żyta - od 1 ha przeliczeniowego
    * dla pozostałych gruntów rolnych podlegających podatkowi rolnemu: równowartość pieniężna 5 q żyta - od 1 ha

- obliczone według średniej ceny skupu żyta za pierwsze trzy kwartały roku poprzedzającego rok podatkowy.

Rada gminy może, w drodze uchwały, obniżyć cenę skupu żyta przyjmowaną jako podstawę obliczenia podatku rolnego na obszarze gminy. "

4

ale oczywiście rada gminy ma w dupie rolników i nie obniżą podatku
a w mojej gminie kochana rada właśnie rolników ma za nic a kamieniażą umazają bo oni sa aż tak biedni że nie maja z czego zapłacic

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5

Tutaj jest coś w temacie:
http://www.stat.gov.pl/gus/5840_7082_PLK_HTML.htm
W zeszłym roku było 55,80 a dwa lata temu 58,30.
Teraz będzie taniej o jakieś 39%

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

6

Krzysiek gdzie to słyszałeś,że chcą nas opodatkować

7

osły z wiejskiej mówiły w telewizji. nikt nie ukrywa że chcą na tym zarobić i połatać dziurę budżetową.

8

tak sobie myślałem ale z nas są też barany,że takich osłów wybieramy

9

a bogo innego mamy wybrac ?? jak tam ludzi z jajami nie ma neutral   może pare było to zaraz ich ukrucili

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10

może zwracamy uwagę na to co mówią (kiełbasa przedwyborcza)a nie patrzymy co robili przed wyborami i w ten sposób wybieramy osłów ,którzy mają nas w d....

11

ale tak  w ogule podaj  paru co sa dobrzy dla społeczeństwa a nie dla siebie ??  jak by państwo było  mądrymi ludźmi kierowane to by było super bo wystarczyło by zmuszenie całego rządu  by chodź jeden miesiąc w roku nie brali  wypłaty ale wszyscy a nie ci wybrani to  dziury budżetowej  by nie było  a nie oni wszystkim tną kieszenie a sobie nie  to jest chore

12

Ziobro,Giertych,Kamiński,Lech Kaczyński no chyba nie wierzysz ,że w obecnym rządzie ktoś podzieli się z tobą wypłatą to są totalni liberałowie dla nich liczy się tylko biznes i przekręty na max.no i lizanie d... Brukseli a dziura budżetowa to zasłona dymna dla możliwości podnoszenia podatków

13

ziobro może i normalny  Giertych  nie wiem co myślisz o nim ale dla mnie to istny  debil  co on wogule reprezentował swoimi pomysłami  tragedia  co do szanownego niskiego prezydenta to  sie nie wypowiem  bo szkoda słów moim zdaniem  pierwszy lepszy chłop z wioski by sie lepiej zachowywał niż on ...  pozatym  jednak  o gustach i guścikach sie nie dyskutuje więc może odrazu skonczmy dyskusje o naszym rządzie bo z miłą checia gdybym miał możliwośc załatwienia wielkiej bomby to bymn ich wszystkich wyp*******ł w powietrze  by nowi co tam przyjda sie 2 razy zastanowili nad sobą i swoimi czynami   bo to jest rząd by rzadził panstwem a nie własnymi kieszeniami

14

ziobro normalny chyba nie jadłeś pozamykał wszystkich chłopów na rowerach po piwie

15

no wiesz ja tej dyskusji nie rozpocząłem ,jeśli chodzi o chłopów to mieli szansę (samoobrona) i co? a co do guścików to oprócz ciebie kto by mógł rządzić ,z tą bombą to dobry pomysł jeśli chodzi o ten rząd .

16

Scorpion masz plusa za awatar wprost oczu oderwać nie mogę hehehehehe
Panowie podatki muszą być to normalne, myślę że podatki powinny być skierowane przeciwko kanciarzom i alkoholikom. opodatkowanie i ubezpieczenie społeczne jest kluczem do uzdrowienia rolnictwa. oczywiście że jak ktoś jest rolnikiem i jeszcze gdzieś pracuje czy ma inną działalność to chwała mu za to, takie coś powinno się jeszcze wspierać.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

17

MAREKPE napisał/a:

http://www.stat.gov.pl/gus/5840_8831_PLK_WAI.htm
No i w tym roku podatek urośnie nam o 10% sad

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

18

MAREKPE napisał/a:
MAREKPE napisał/a:

http://www.stat.gov.pl/gus/5840_8831_PLK_WAI.htm
No i w tym roku podatek urośnie nam o 10% sad

No ale w tym roku to nam urosło yikes
http://www.epodatnik.pl/index.php/gus/1 … tay-2011-r
O 97% wzrośnie podatek :hmmm: