Odp: Tur przy zt 303
Kawał dobrej roboty...... oczywiście plusik leci :beer:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Tur przy zt 303
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kawał dobrej roboty...... oczywiście plusik leci :beer:
Tur bardzo ciekawy oczywiście plusik leci. A mógłbyś podać dokładne wymiary poszczególnych elementów?
rolnik mam pytanie mógłbyś wstawić jakiś filmik z udziałem twojego tura jeśli nie masz własnego konta na you tube to mogę wstawić zaciebie na swoim jeśli byś chciał?
Łatwiej chyba założyć konto niż przesyłać filmik a jak tam twój tur ?
Nie posiadamy tura i dlatego rozglądamy się za jakąś fabryczną konstrukcją lub będziemy robić tura.
Panowie, napiszę tutaj żeby już nie bałaganić.
Kto opisze mi dokładnie działanie 3 sekcji przy turze. nie chodzi mi o zasadę ale budowę. Bo wydaje mi się że ktoś przerobił mojego z 3 sekcyjnego na 2. I tak : tur podpięty jest pod rozdzielacz ciągnika ale ucięta jest normalna gałka a założona taka z przyciskiem, kabel biegnie sobie razem z przewodami do tura, na końcu jest elektrozawór, podłączone jest do niego wywracanie łyżki inaczej mówiąc 2 sekcja. Jedną wajchą w ciągniku podnoszę tura i opuszczam, drugą steruję pochyleniem z tym że jeżeli nacisnę guzik to łyżka szybko spada na dól tak jakby olej przepływał bez oporu (za sprawą elektrozaworu). I moje pytanie : w oryginalnie jak działa 3 sekcja. Gdybym doprowadził olej do elektrozaworu, po naciśnięciu przycisku np chwytak do bel się zamyka, ale jak go otworzyć ? nie mam 2 guzika który puścił by olej w drugą stronę, jednym przyciskiem wprowadzam olej do siłownika przy chwytaku, puszczam-olej zostaje, naciskam jeszcze raz-olej ucieka,chwytak się otwiera? Tak to działa? dam radę zrobić tą 3 sekcje skoro mam elektrozawór ? . Jeśli ktoś mnie zrozumiał to proszę o odpowiedź
ten przycisk powinien działąc tak że masz dżoja on działa na krzyż czyli do przodu opuszczasz tura do tyłu go podnosisz a prawo otwierasz w lewo zamykasz a jak naciśniesz przycisk to w prawo zamykasz chwytak a w lewo otwierasz ... ot cała technologia tego ustrojstwa ... jest tak samo w turze hydrospawu
Wrzucę foto później bo ja nie mam oryginalnego joysticka
1 i 2 to mój rozdzielacz.
3 i 4 to ten elektrozawór do którego podłączył ktoś siłowniki 2 sekcji.
Da zrobić z tego 3 sekcje mając jeden przycisk ?
Przepraszam za zdjęcie bokiem :beer:
czyli ten elektrozawór musiał by pracowac jak zawór trujdrożny ... a masz wogule wyjścia hydrauliki na chwytak ?
czy ten zawór ma 6 przyłączy hydraulicznych???
Wyjść na chwytak nie ma. Chyba że to jest taki oryginalny "szybki wysyp " ?
Z rozdzielacza (wajcha nr3 na zdj) idą dwa przewody które wchodzą do zaworu i wychodzą na trójniku na siłowniki -ściąganie i wypychanie czyli są dwa wejścia i dwa wyjścia.
Pewnie będę musiał wcisnąć gdzieś taki rozdzielacz i po sprawie http://allegro.pl/rozdzielacz-hydraulic … 21953.html
załóż typowy dzielnik jak do tura to będziesz miał wygodę w pracy i oszczędzisz na przewodach i rurkach hydraulicznych
Ale gdzie go założyć ? i jaki dzielnik ?
http://allegro.pl/dzielnik-elektrozawor … 11461.html
Taki w miejsce mojego starego ?
Dokładnie taki, w miejsce twojego starego.
I obsłużę to włącznikiem ? nie jest potrzebny przełącznik ?
tak dokłądnie włącznikiem obsłużysz
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Tur przy zt 303
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo