21

Odp: Firmy współpracujace z rolnikami i doswiadczenia z nimi

Mieszkam 40 km. od Golubia i Agroloku ale nic dobrego o tej firmie powiedzieć nie mogę.7-8 lat temu sprzedawałem im pszenice,cena ustalona,samochód załadowaliśmy,pojechał,jak przysłali fakture cena niższa jakieś 10-20 pln na tonie,stwierdzili że tak było ustalone i koniec.Jednego roku kupiliśmy od nich saletre i polifoske na cały sezon,saletra była w miare ok choć pod dachem jej nie trzymali,ale jak przywieżli polifoske w sierpniu i miałem siać pod rzepak to uwierzcie że wszystko trzeba było tłuc młotami tak była skawalona,oczywiście zadzwoniłem ich op... ale naturalnie to nie była ich wina a zabrać tej i przywieżć normalnej nie mieli możliwośći.O śor pare lat temu ich podpytywałem ale wszystko mieli droższe niż konkurencja miejscowa.W mojej okolicy chyba nikt z nimi interesów nie robi bo nie tylko ja takie przygody  z nimi miałem i pewnie dlatego ruszyli w polske.

22

Tak to już jest że im dalej od firmy tym ceny lepsze i bardziej dbają o klienta z Agrolokiem nie było źle ale teraz obsługuje mnie Narolco i ceny mają lepsze niż Chenirol

23

z poliofską tak samo było w ampolu same bryły, nakupują towaru a później leży 2-3 lata w magazynie a my płacimy konkretną kasę za byle jaki nawóz. Płacąc 1700zł/t nie powinno być tego

24

Porównałem ceny Agroloku z moim dotychczasowym dostawcą. Wszsytko przemawia na korzyść Agroloku. Materiał siewny pszenicy Muszelka - 1945 zł netto/t (ja płaciłem po 1990). Galera - 340 zł netto/l (ja płaciłem 380 zł). Tych porównań było wiecej i wszystko było taniej w Agroloku.

25

Ja też zacząłem od porównań, a potem zacząłem regularnie zamawiać - na razie chemię, ale zobaczymy jak się współpraca ułoży dalej.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

26

Ja też mam do nich 15 km i od nich nie biorę..

27

A  Irenka  jeszcze  pracuje  w  Agroloku?  coś  SMS ów  nie  śle  ostatnio  :hmmm:

28

Kartki pocztowe to też oni byli ? ;D

29

rudemenes napisał/a:

Porównałem ceny Agroloku z moim dotychczasowym dostawcą. Wszsytko przemawia na korzyść Agroloku. Materiał siewny pszenicy Muszelka - 1945 zł netto/t (ja płaciłem po 1990). Galera - 340 zł netto/l (ja płaciłem 380 zł). Tych porównań było wiecej i wszystko było taniej w Agroloku.

podrzuc jakiś kontakt do nich

Rolnik z powołania:-)

30

Scorpion napisał/a:

Kartki pocztowe to też oni byli ? ;D

Jakaś  kartka  na  święta  zdaje  się  że  przyszła  , ale  już  nie  pamiętam  czy  od  nich  czy  od  smolucha big_smile

Pajej google  nie  gryzą

http://www.agrolok.pl/pl/

31

Ale telefony z życzeniami to były big_smile

32

Telefony  były  ,  ogólnie  to  na  Agrolok  nie  narzekałem .  Już  nie  jestem  ich  klientem  ani  innych  zaopatrzycieli .  Mam  jeszcze  dwie  tony  saletry  która  starczy  mi  chyba  do  końca  życia  big_smile

33

http://www.agrolok.pl/pl/

34

Osadkowski-Cebulski, wczoraj ich pracownik wyskoczył mi z wekslami przy zakupie z terminem płatności. A jak nie chcę im weksla podpisać to mam gotówką płacić .U was też taką praktykę firmy stosują??? Piszę tu o normalnych zakupach z terminem 14 -21 dni zapłaty nie na kredyt. Jestem zniesmaczony tą całą sytuacją ,że tak powiem .

35

Mam tak samo z Florą i Agro-Efektem.

36

Ciekawe co Chemirol wymyśli na nowy sezon.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

37

w chemirolu to już dawno takie weksle były ,przynajmniej na moim terenie

38

Ale czy podpisujecie ,czy z gotówką zasuwacie po np. 20 ton nawozu???

39

U nas to tylko gotówka.Jak zajedziesz na plac z kasą to najchętniaj by  na recach cie nosili.Ostatnio zepsuł im sie wózek to ręcznie 8 ton saletry załadowali i jeszcze szef dziekował że wybrałem ich magazyn.KRYZYS MA  I DOBRE STRONY

40

jak na razie to Chemirol nie pajacuje i żadnych weksli nie chcieli to chyba dużo zależy od przedstawiciela jak boi się o swoją szanowną ....