Odp: Gregoire besson 3+1 obrotka
OK, ja tylko że 5skib jest dla ZT optymalne.:hmmm:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Gregoire besson 3+1 obrotka
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
OK, ja tylko że 5skib jest dla ZT optymalne.:hmmm:
myśle że polum przecenia możliwości forsza
Przecież u siebie ciąga 5 obrotową. Szersze koła, może te turbo i daje rade. Wydaje mi się że po rozstawieniu na max swojej 4 nie dał by rady, a na glinie nie ma mowy. Teraz miał problem. Szkoda że nie miałem czasu nagrać.
Ja mam 4 obracaną b-174 na max rozstaw i bierze około 15-20cm za koło. Na glinie czy na piasku jest okej .
Możliwości forsza sa dobre, 5 obrotową da ladnie, dla gliny bierze 160-250cm,to jes OK.
Troche problem jest waga plugu, ale to rozwiąza pomocne silovniki.
Kto ma z was 4 obrotową gregoire besson 3+1 i ile ona zabiera po max rozstawieniu??
Na max mojego nie rozstawiałem, jest jeszcze jedna dziura do posunięcia skib i jak narazie bierze prawie całe koło.
a ja swojego rozstawiłem na max i nawet mi do kola wnętrza nie zabiera.
Co mu może być??
Masz regulacje na śrubach ? Każda skiba ma swoją regulacje i są zaraz za obrotnicą 4 dziury i przesuwane śrubą może tam masz skręcone ?
to jest ta sruba dluga co idzie w szerz pługa?? no i regulacje mam srubową.
jak bys mógl to bys pyknął fotke i mi narysowal strzalka co zrobic
To ta śruba ale nie jestem pewien bo niczego przy moim nie ruszałem.
A na pewno dobrze korpusy przestawiałeś ?
fotke to jedynie jutro
to byłbym wdzieczny za fotke.
Mozna te fotki z rozstawem??
Przepraszam za takie opóźnienie ale dopiero wczoraj aparat załatwiłem.
Tak więc myślę że maks to 180 cm. Ustawiłeś na najmniej pewnie czyli o jedną dziurę mniej niż mam ja. (okazało się że do maksa mam jeszcze 2 dziury )
Oczywiście u mnie może być inaczej niż u Ciebie, inne zabezpieczenia i wgl.
Regulacja pierwszej skiby ale można z tego co widzę też kąt całego pługa regulować jeśli nie przestawi się tej pojedynczej śruby. :
A tu dla każdej skiby :
i razem :
Żadnej z tych regulacji nie ruszałem także niczego nie jestem pewien ..
I fotki z sypania piachu wszystko się topi jak popada od jeżdżenia po kiszonki to na pole, szypą zdjąć warstwę orną i dawaj jak głęboko cyklop sięga ciągniemy piach :beer:
mam wszystko ustawione identycznie tylko że ta śruba co jest w poprzek pługa mam rozkręconą a Ty masz skręconą.
Musze ją dobrze skręcić
Panowie mam problem z pługiem...
Podczas orki pług nie idzie równo tylko ściąga go w orane... (pierwsza skiba nie orze tylko idzie w bruździe...) próbowałem na wiele sposobów i nic... orzą tylko trzy skiby... ( 2, 3 i 4) co mu może być...??
Może coś przy ciągniku jest nie tak...??
a przy jeździe w jedną i drugą stronę? czy tylko w jedną?
tylko pewnie w jedną ...
przestawiałes coś na szerokości ?? bo moim zdaniem jest zbytnio rozsunięty przez to muc się porobiło i nie chce orać ... było coś takiego w tej 4 co od Piotrka wziołem
w obie strony tak jest... nic przy nim nie ruszałem... dwa sezony było dobrze... a teraz jakieś cuda sie z nim dzieją...
a obracałeś może koła przy traktorze? (znaczy się zmieniałeś rozstaw kół)
A orałeś na luźnych łańcuchach czy sztywnych?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Gregoire besson 3+1 obrotka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo