141

Odp: PROW

fikcyjnie  ze sprzedającym możesz dać kase aby data rejentowania odpowiadała do agencji sam będę podobnie robić.bo skoro kase będziesz miał to lepiej kupić(chociać dać zadatek) bo jednak pole to chodliwy towar smile

142

No i nareszcie minister rolnictwa przestraszył się, że go wywalął i od razu przesłał pieniądze za młodego rolnika smile

143

Szkoda, że nie dał więcej na renty strukturalne...

144

z rentami przegiął i to mocno. W październiku byłem na spotkaniu ministra z rolnikami i jak nic pamiętam jego obietnice. Ci co złożyli w naborze 2010 wnioski to: Młodego rolnika każdy otrzyma, renty strukturalne każdy otrzyma, na wszystko mamy dość pieniędzy i nikt co spełnia warunki, nie zostanie odesłany z kwitkiem. Podkreślał że wszyscy co złożyli wniosek na renty i spełniają warunki otrzymają je.
Proste liczenie: na 12000 rent niby w październiku kasa była. Pare dni po wyborach w telewizji znowu pan minister, ale tym razem śpiewka typu: nikt nie mówił że pieniędzy starczy na wszystkie renty. No i miał rację. w naszym województwie na 490 wniosków pozytywnych było 215 (o ile sie nie mylę).

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

145

Panowie jeszcze 35 pozycji i załapię się z wnioskiem heheh. Minister dorzucił kasy bo ilość osób które się łapią prawie się podwoiła. Jeszcze 35 pozycji i może się uda.

gg 5118068

146

Trzymam kciuki .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

147

weźmiesz jeszcze jednego farmtraka? smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

148

fenol we wniosku miałem wpisanego zetora 85 z turem i osprzętem i jeśli tylko była by możliwość przesunięcia na ciągnik innej firmy, większej mocy i bez tura to jak najbardziej bym wziął FT tego 110 KM ale taki nr raczej nie przejdzie. Najlepszym dla mnie rozwiązaniem było by przesunięcie kasy z ciągnika i tura na inne maszyny ale to też nie przejdzie bo to już inna inwestycja wyjdzie. Najpierw muszę poczekać bo jeszcze tylko (a może aż ?) 25 pozycji jest do mnie. Jeśli dojdzie to albo zrezygnuję z ciągnika z turem i wezmę tylko prasę i owijarkę albo tak jak we wniosku i będzie drugi ciągnik z tym że ciut mocniejszy bo obecnie najnowsze modele proxy plus mają 88 KM (te najmniejsze).

gg 5118068

149

Zorak dowiedz się szczegółów w agencji bo mój kumpel z którym gadałem na ten temat w zeszłym tygodniu już się załapał na PROW. Pisał na kombajn, ale się nie załapał w pierwszej turze i kombajn wziął za swoje. Teraz będzie zmieniał na ciągnik z turem, agregat uprawowy i coś tam jeszcze. Wobec tego chyba można zmieniać.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

150

Zorak powiedz mi tak prywatnie a co z posiadanm własnym sprzętem ja jak rozmawiałem w zeszłym roku z doradca to sugerował mi że najlepiej aby został przed złożeniam wniosku tylko i wyłacznie C 330 ale okazało się że Wielkopolska sie juz nie załapie

151

zorak można zmienić tylko raz rozliczenie finansowo-rzeczowe czyli z ciągnika na inne maszyny ale jak zmienisz i ci się odwidzi to już klapa tak pozostanie

152 Ostatnio edytowany przez zorak (2011-09-30 09:52:34)

będę się dowiadywał o szczegóły jak się załapię bo na razie nie chce się podniecać.

Pietia napisał/a:

Zorak powiedz mi tak prywatnie a co z posiadanm własnym sprzętem ja jak rozmawiałem w zeszłym roku z doradca to sugerował mi że najlepiej aby został przed złożeniam wniosku tylko i wyłacznie C 330 ale okazało się że Wielkopolska sie juz nie załapie

Co do posiadania sprzętu. W sumie mam 4 ciągniki ale na papierze mój jest tylko farmtrac. Do wniosku podałem że mam tylko c-360 ale to było przed kupnem FT. Jeśli bym chciał brać kolejny ciągnik to napiszę sprostowanie że c-360 sprzedałem jak kupowałem FT i posiadam tylko ten ciągnik i nie powinno być większego problemu. Z wniosku jaki składałem wynika że nie mam czym robić w polu bo posiadam stary ciągnik i kilka jeszcze starszych maszyn wink

gg 5118068

153

To w sumie tak jak mi podpowiadał na siebie tylko jeden

154

też nie do końca bo w poprzednim programie koleś na wiosce kupił proxime 85, 4 obrotka i agregat 3,6m. Posiada 8 ha ziemi (to nie ściema na 8 ha dostał taki sprzęt) i miał 2 sztuki c-360, agencja nakazała mu sprzedać jeden ciągnik. Sprzedał i kupił to co wymieniłem wyżej. Tylko że to był poprzedni nabór gdzie dostawali chyba wszyscy co złożyli wniosek. Ale fakt faktem że lepiej wykazać 1 jak 4.

gg 5118068

155 Ostatnio edytowany przez Fenol (2011-10-29 12:32:22)

scoda19 napisał/a:

zorak można zmienić tylko raz rozliczenie finansowo-rzeczowe czyli z ciągnika na inne maszyny ale jak zmienisz i ci się odwidzi to już klapa tak pozostanie

dokładnie tak  jest.

kolega pisze wniosek na fiorino smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

156

zorak napisał/a:

Panowie jeszcze 35 pozycji i załapię się z wnioskiem heheh. Minister dorzucił kasy bo ilość osób które się łapią prawie się podwoiła. Jeszcze 35 pozycji i może się uda.

Już niedaleko... Jeszcze tylko 14 pozycji....

157

mi brakuje jeszcze 177 pozycji:(

158

no to powodzenia i pokażcie jak zrobicie zakupy

159

panowie jak waszym zdaniem: jest szansa na to że uruchomią modernizację w latach 2012 lub 2013? mam zamiar budować chlewnie i nie wiem czy czekać, czy krechę przywalić....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

160

szansa zerowa modernizacja będzie w zmienionej formie dopiero w 2014 roku tak więc jak jesteś cierpliwy to czekaj