Temat: Bizon-tran

Witam otóż zakupiłem Bizona i muszę go sprowadzić z wioski za Krapkowicami po nowym roku gdzieś i tu pytanie czy ktoś z was nie wie gdzie mógłbym sprawdzić np. jedzie wolna niskopodwoziówka z rozładunku i może mnie zabrać smile , albo jakaś tania firma . Pomóżcie !!

DOLNYŚLĄSK
                                     THE Best

2

Odp: Bizon-tran

A na kołach nie myślałeś jechać?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

3

No , ale znasz skrzynię Bizonowską wink ten bizon ma 36 lepiej jak se odpocznie , bo to 130 km smile , a jak mi nawali tyle kilometrów od domu to ja dziękuje ....

DOLNYŚLĄSK
                                     THE Best

4

Mam kumpla co kilkanaście kombajnów z Płocka do Kłodzka i okolic na kołach przywlókł to i tym na kołach za rozsądną dniówkę na kołach ci poleci i taniej wyjdzie niż na lawetach.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

5

Ale nowych ... a ja naprawdę nie chcę robić skrzyni , a po drugie nie znam tych terenów , więc łatwo zbłądzić smile , no wiesz bizon według sprzedawcy ma wszystko potrzebne światła , hamulce itd. dobre , ale hamulce ma takie jak każdy bizon ...

DOLNYŚLĄSK
                                     THE Best

6

Im starszy tym lepszy bo  dobrze zrobiony nie to  co potem smile No i taka  przejaszczka pokaże  co jest wart smile A hamulce ? sąsiad jak zrobił to tył w  górze stawał jak depnoł smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

7

no to jeszcze Z050 smile

DOLNYŚLĄSK
                                     THE Best

8

Wiela kosztował jeśli można ? wink

9

Kolego ja też mam bizona i przywlokłem na kołach. Powiem ci tak, jak ma ci się skrzynia rozsypać to i tak to zrobi. Ja przekosiłem te żniwa (jako pierwsze) i nic się nie działo i narazie nie  słychać żeby miało się coś stać. Choć nie wiadomo. Chętnie bym ci pomógł tylko pewnie dośc daleko.Z hamulcami jest tak że jak ci na wałkach nie cieknie to będą dobre. Ręczny za to zawsze dobry.I najważniejsze w skrzyniach bizona jest to żeby je szanować powoli bez zgrzytu zmieniać biegi nie wrzucać na hama i poczekać aż się zatrzyma i dopiero wrzucać bieg w przeciwnym kierunku.Kosiłem i 512 i bizonem i nie ma róznicy przynajmniej u mnie.

10

Ja swojego claasa 180 km na kolach i spokojnie w jeden dzień przytargałem. tylko jedna osoba jedzie kombajnem a druga samochodem, podjeżdża kilka km i czeka na kombajn żeby w razie w było czym po części jechać

Rolnik z powołania:-)

11

Dokładnie Pajej ja 517 130 km do  domu jechałem teraz jest jeden problem krótki dzien

12 Ostatnio edytowany przez viktor (2011-12-28 13:00:21)

Wierzcie mi lub nie ale mój wuj w latach 90 przywiózł z Włoch 516 i 512 na kołach!. 516'tka była bez świateł, wielka maszyna a oni jeszcze jeździli po stromych zboczach tak że jedno z tylnych kół co chwila  spadało. To był dopiero wyczyn, jechali 2 tygodnie. Fajna historia, nie zwykle ekscytująca gdy opowiada ją mój wujek. Jeżeli można zrobić coś takiego to czemu by nie odważyć się przywieźć bizona 130 km. Dasz radę!

13

130 kilosów to bajka tongue   jak ma kabine to ok a jak nie to  współczuje ..  zimno będziesz miał jak cholera ...  ale dasz rade ...  my  jednego roku  %!@ ze zgorzelca na kołach targaliśmy   tak więc wiesz...  mój bizon pojechał na kołach  do poznania i tez przezył ...   nie ma się co stresowac tylko cała naprzód to jedzie 30 na godzine

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

14

dałem 7 tysięcy smile nawet ma osłony na motowidłach biało-czerwone nie pogięte smile

DOLNYŚLĄSK
                                     THE Best

15

A kabiny niestety nie ma tylko daszek ...

DOLNYŚLĄSK
                                     THE Best

16

to  zmarzniesz ...  chyba że poczekasz do wiosny ...   my jechali  512 w lutym  piździło jak cholera  żadne ubranie  nie pomagało ...   chyba że trafisz  na ładną pogode to zero problemów ...    ale  polecam  zakup autogiełdy i  owinięcie kolan pod spodniami  i  brzucha pod kurtką ..  to  wiatr nie przemrozi cię aż tak strasznie tongue

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

17

Jednak wybiorę lawetę wink , bo kombajn może potem to odczuć smile

DOLNYŚLĄSK
                                     THE Best

18

twoja maszyna twoja zabawa smile

19

Czasami tej zabawy za dość:D

DOLNYŚLĄSK
                                     THE Best

20

mi bizona kierowca w styczniu prowadził prawie 40km , przy -15 mrozu, bez kabiny,2 lata temu zapłaciłem 150zł, dołożyłem litr wódki, bo facet był siny:)
teraz wiem , ze laweta lepsza....kuzyn ma taką ,tylko koła trzeba obrócić bo nie wjedzie:))