Odp: Firmy współpracujace z rolnikami i doswiadczenia z nimi
wogóle po ile macie saletre ?? u nas ceny od 1300zł do 1700zł za tone ... ten sam nawóz to jakieś jaja ....
![smile](https://forum-fortschritt.pl/img/smilies/smile.png)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Firmy współpracujace z rolnikami i doswiadczenia z nimi
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wogóle po ile macie saletre ?? u nas ceny od 1300zł do 1700zł za tone ... ten sam nawóz to jakieś jaja ....
Koło Sieradza saletra bieła 1300.Żółta wapniowa 1280.Polifoska 6 1890,Sól potasowa 1780 Lubofoska 1250,Saletrzak 1240 WapMag 470 i uwaga bedzie szok FOSFORAN 2850
Koło Sieradza saletra bieła 1300.Żółta wapniowa 1280.Polifoska 6 1890,Sól potasowa 1780 Lubofoska 1250,Saletrzak 1240 WapMag 470 i uwaga bedzie szok FOSFORAN 2850
Dodam że są to ceny z poniedziałku w tym tygodniu.:crez::uuuu:
To i tak tanio polifoska 6 u mnie juz ponad 2 tys pytałem na począdku tygodnia. gościu powiedzial ze na razie nawet nie zamawia bo w takiej cenie to mu nikt nie kupi, ale na wiosne na pewno bedzie drozej. Puki co jak wyskrobie pare złotych to kupie paliwo
Ze bedzie drożej to pewne ale skąd nato brać.Sprzedałem teraz 24tony ziemniaków po 3.00 za 15kg tu jest 0,20gr za kg dostałem 4800zł co zato można kupić.A na następny tasport musze czekać sam niewiem jak długo.Kapusta tania pyry tanie pekinka tania ruskich nie widać jednym słowem lipa a licznik elektyczny bije jak szalony bo ciepło i chłodna chodzi cały czas. Teraz zapłaciłem 3200 za prąd. Cheba to wyłącze bo zaczyna mnie to wk....ć.I jeszcze tu paliwo JAK ŻYĆ PANIE PREMIERZE
pamiętacie co było dwa lata temu z nawozami ceny pękły niczym bańka i w ty roku też tak się może stać bo rolnicy zacisną pasa i ograniczą zakupy
Ja już zakupiłem narazie 1000l za5,47. Nawozów narazie nie planuje kupować ale iich ceny to poważnie jakieś nieporozumienie.
U mnie wczoraj ruszyła A2, chyba dostęp do paliwa się skończy... Na Orlenie mamy już 5,52
Osadkowski-Cebulski, wczoraj ich pracownik wyskoczył mi z wekslami przy zakupie z terminem płatności. A jak nie chcę im weksla podpisać to mam gotówką płacić .U was też taką praktykę firmy stosują??? Piszę tu o normalnych zakupach z terminem 14 -21 dni zapłaty nie na kredyt. Jestem zniesmaczony tą całą sytuacją ,że tak powiem .
od kiedy pamietam to tak było zawsze ja mam podpisany kredyt kupiecki z osadkowski cebulski na zero procent i nawet do pół roku
Ja dziś miałem telefon z Agroloku od pani Marzeny , kusiła mnie całe 16 minut przyśle mi ofertę handlową itd itp , ale skąd miała do mnie tel. i to komórkę , nigdy z nimi nie kooperowałem .
Przedwczoraj dzwoniła pani Aneta z Agroloku i proponowała RSM 32 w cenie 1350 brutto. (cena za dostawę całosamochodową - 25 ton, termin płatności na koniec sierpnia). Powiedziałem, że sprawdzę to u swoich obecnych dostawców. Wczoraj dzwoniła ponownie i pyta czy już sie zastanowiłem (oczywiście - nie miałem czasu tego sprawdzić) to jej w ciemno powiedziałem, że u moich dostawców jest dużo taniej. Zeszła z ceną do 1285 zł. Warto sie potargować ....
No z tego co mówiła to przy dużych zakupach można sporo utargować , termin płatności nawet rok.
Ja dziś miałem telefon z Agroloku od pani Marzeny , kusiła mnie całe 16 minut przyśle mi ofertę handlową itd itp , ale skąd miała do mnie tel. i to komórkę , nigdy z nimi nie kooperowałem .
Ze stopki Forum myślisz, że przedstawiciele nie obserwują portali rolniczych, to zobacz ilu jest niekiedy niezarejestrowanych gości, skąd wiesz ilu z nich to przedstawiciele którejś z firm kooperujących z rolnikami. Jak poszło u nas na forum kilka dobrych opinii o agroloku i jeszcze chlapnąłeś, że do chemirolu stówkę rocznie odprowadzasz to nie dziw się że się do Ciebie uśmiechają
Właśnie dostałem ofertę z Agroloku , jak przeczytam to dopisze co i za ile. Przysłali ofertę nasion kuku ale bez cennika.
cena RSM jest korzystna i to nawet bardzo w poruwnaniu do saletry
ale to jest cena za 1000l?
RSM zawsze kupowałem cena za tonę.
Ja nigdy nie stosowałem RSM. Czy litr jest równy kilogramowi?
Jeden litr RSM 32% waży 1,32 kilo
ale uważajcie bo 32 strasznie szybko w zimie krystalizuje. Potem trzeba z nią kombinować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Firmy współpracujace z rolnikami i doswiadczenia z nimi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo