Odp: pochopny zakup
Tak
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » pochopny zakup
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak
sw 400 ma 100KM lub 115KM z turbina. nie umie sie z klientem porozumieć co dokładne tam włożyli, że uzyskali 150KM
silniki ze stara 200 miały 150km i były bez turbo
Może tylko średnica tulei i dawka paliwa tak zmieniła moc? Reszta to ten sam silnik.
6CT107 ma 150 KM. a przecież 6CT107 to sw400 po modyfikacjach, proste....
Tak ale 6CT107 ma 138 a chyba 6CT107/3 ma 150 km
racja.
Wklejam tabelkę by wszystko było jasne
Długo szukałem momentu obrotowego sw400 i nie znalazłem ma ktoś? albo wykresy moc moment paliwo...... Porównujac momenty pozostałych silników do naszego 4 VD 14,5/12-1 SRW to wychwalonemu SW400 barkuje go dużo nawet w werski 138KM. Więc skąd ten zachwyt? tym silnikiem? Nie chcę się upierać że 4 VD 14,5/12-1 SRW jest lepszy no ale jeżeli chodzi o parametry to sw wypada gorzej
Jak widać z sw 400 da się wyciągnąć ponad 200 KM. a ile z 4 VD 14,5/12-1 SRW?
dlatego jak zmieniać to na silnik IFA chłodzony powietrzem inny odpada a najlepiej to na inny ciągnik co ma EHR
scoda masz racje że 6 ifa luft jest super tyle że trzeba ciąć ramę .
Umnie w pracy przywieżli dzwig z 6ify i nie jest to wcale rewelka . Do zamontowania bez cięcia ani rusz (rama musi być idealnie prosta bo pużniej nie złapiesz poziomu,wał przedłurz i wywarz) to nie takie proste jak włorzenie 6ct107.
Marek323,Tomala a skąd macie takie informacje że trzeba ramę ciąć,musicie poczytać dokładnie wątek o silniku chłodzonym powietrzem
Chłopaki to nie ten wątek chyba ? Ale jak już to nie można by silnika 6vd podnieść na poduchach tak aby przeszedł nad mostem a zamiast sprzęgła gumowego dać wał przegubowy ? :hmmm:
To nie przejdzie bo ifa musi mieć tłumik drgań i robi za to właśnie ta guma lepiej jest podnieść na ramie przy przednim napędzie .
Ale musisz unieść i tył silnika. Wełek po skosie nie wytrzyma.
Robiłem kiedyś połączenie silnika ze skrzynią wałkiem na dwóch krzyżakach podobnie jak mają niektóre ciężarowe jelcze ale łozgot był tak nie miłosierny na wolnych obrotach że potem zrobiłem sprzęgło gumowe ale inne niż forsza.
Tomala ale ja nie mówiłem o silniku tylko o ramie i przednim napędzie.
Ja mam pompę wspomagania na krzyżakach wraz z wałkiem frezowym w 323 pompa jest na stałe przykręcona do ramy traktora w miejscu gdzie była chłodnica oleju a silnik jest na poduchach i jest super nic nie puka ani nie grzechocze . Krzyżaki wraz wałkiem pochodzą z układu kierowniczego mtz -ta .
Tomek1974 ale wtedy wszystkie oleje i płyny ściekają ci dotyłu .
Sebastian to nie to samo co połonczenie skrzyni z silnikiem.
Sebastian to nie to samo co połonczenie skrzyni z silnikiem.
Racja że nie to samo . Jednak wał może być dobrym rozwiązaniem tylko trzeba by to dopracować jakoś na razie nie mam pomysła na to
Tomala ma racje żeby podmieść na tyle aby misa się prześlizgnęła to ryj sporo go góry pójdzie.
Sebastian nasze sprzęgła są tak cięrzkie że krzyżak długo nie wytrzyma,zobacz jak się wybija wieloklin ten od sprzęgła i między innymi dlatego pękają wały.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » pochopny zakup
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo