41

Odp: Kontrola ARIMR działalności rolnośrodowiskowej.

zaraz po strażakach, celnikach, lekarzach, aptekarzach, policjantach .... zawodów które chcąc lub już zaczynają różnego rodzaju strajki jest długa.
Zorak tylko oni zawsze coś dla  siebie ugrają a my mamy niewielkie szanse .Przecież nie zastrajkujesz bo zwierzynie musisz dać jeść,pić itd.A oni jak nie włoski strajk to jakiś inny aby skutecznie

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

42

Pozwolę sobie dodać opinię o kontroli wojewódzkiej ARiMR rolnośrod.[poplony] z przed kilku lat.Dzwonią,wyznaczają datę 12 listopad[oficjalnie],proponują przyjazd 10 listopada wieczorem czyli tego samego dnia.I miej tu odwagę się zbuntować mówiąc wcześniej że jesteś w domu.Cykor mnie obleciał-braki w papierach a plan na ponad 90 tyś. zł.Panowie przyjechali to było już ciemno,kontrola czterech pól [ wytypowanych komputerem] GPS-em bez wysiadania z auta.Gatka-szmatka kolacyjka w międzyczasie panowie pomogli uzupełnić braki i było GITEZ.Jest takie określenie "są ludzie i parapety"ja spotkałem ludzi.Ale jak panowie wspominali że poprzedni kontrolowany rolnik planu działań rolno-środowiskowych szukał za stodołą to lekko przegiął,ale i tak ratowali go jak mogli bo z utraconej kasy oni i tak nic nie mają,kasę zabiera UE.  Życzę przyjemnych kontroli!!!

43

to prawda sa ludzie i taborety i lepiej dla polski jak ta kasa zostaje w kraju

44

Tak ale niektórzy już przeginają sąsiadka ma ekologie a pryska tyle co ja. zwierzaki tak utrzymane że animalsi chcieliby jej zabrać a kontrole dobrostanu przechodzi bez problemów. Rozumiem trochę przymknąć oko, na papierkowe sprawy ale bez przesady

Rolnik z powołania:-)

45

Pamiętam kontrolę z weterynarii  w Szkocji, cały dzień (10 godzin) myłem dojarnię, namiękała z jednej, zrywałem gówno z drugiej i tak warstwa za warstwą. Przyjechali, poszli do domu po południu szefo wychodzi z inspektorami z uśmiechami na twarzy i pojechali. Nawet nie weszli do budynku.

A tak na marginesie mam takie pytanie zanim zadzwonię do cdr`u mianowicie po przejęciu zobowiązania taty mam dwa plany z czego ten staruszka jest aneksem do mojego. Dublują się działki a, b, c, d, e, f w październiku poszedł nowy wniosek o płatność na płatność z gop ojca oraz onw. I na nim babka kazała wstawić nowe oznaczenia działek aby się nie dublowały. Zastanawiam się czy mam w związku z tym zdziełać zmianę i spłodzić nowy plan działalności czy też arimr wystarczą te dwa palny wszak nawet jak są tak samo oznaczone działki to są na innych ewidencyjnych że nie wspomnę że w dwóch województwach. Ale z arimr to nigdy nie wiadomo.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

46

Czy to normalne aby urzędnik z agencji dzwonił o 21.45 i chcial umawiać się na kontrolę na jutro? Przed chwilą ojciec dostał telefon.

47

no... nie wiem na ile normalne ale wuja dostał telefon o 23.30 że jutro będą z samego rana. wszystko żeby tylko rolnik nie zdążył się przygotować. A dzwonią o tak późnych porach bo mają w przepisach że dzień przed muszą powiadomić....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

48

jak dzwonią na komórkę to można zawsze powiedzieć że w domu będziesz za tydzień

49

Krzysiek napisał/a:

jak dzwonią na komórkę to można zawsze powiedzieć że w domu będziesz za tydzień

Albo zaraz potem jak wrócisz z Radomia.

Mimo tego, że wcale się tam nie wybierasz...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

50

Już raz pisałem jak jest telefon to jesteś na weselu u kumpla na śląsku i będziesz za tydzień.  Pola mogą pomierzyć.  Do papierów wara, nie ma osoby upoważnionej do pokazania a ani ojciec ani matka ani sąsiad i prababka nawet pies i kura nie wiedza gdzie jest z papierami dziura.

Takie dzwonienie to jest istotnie złośliwość.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

51

tak samo fenol w irlandii przyjechali kawe wypili i pojechali

52

Grzegorz89 napisał/a:

Czy to normalne aby urzędnik z agencji dzwonił o 21.45 i chcial umawiać się na kontrolę na jutro? Przed chwilą ojciec dostał telefon.

no już wiem jak to jest, chłopaki tak późno wracają z kontoroli i jak wracają albo jak zdają auto to dzwonią do ludzi z następnego pakietu kontrolnego. Stąd te późne godziny.

53 Ostatnio edytowany przez Fenol (2012-12-14 18:32:24)

wczoraj do mnie dzwonili ale nie odebrałem-nie było mnie w domu i dostałem smsa też w tej porze dziś zadzwoniłem rano i umówiłem się na jutro. Pieszczę papiery smile
Brakuje mi tylko pieczątki MI6 i podpisu Obamy.
Jak by ktoś potrzebował analizy gleby ze wsteczną datą to służę pomocą wink
W tym roku zaczęli sprawdzać aktualność analiz do plano nawozowego.

właśnie siedzą i piszą, tego liczenia jest opór.

wciąż liczą...