Odp: b-201 lub b-200
To ja go już zamawiam od Ciebie .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » b-201 lub b-200
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To ja go już zamawiam od Ciebie .
Ja dziś orałem i mało mnie kurwica strzeliła nie dorzuca mi pierwsza skiba jak jest równo to dobrze jak lekka górka to odsuw a nie dorzuca wszystko nowe łącznie z płozami przesunięty do prawej strony morze jakieś propozycje co jest nie tak
zły kont natarcia odkładni ??
tomek a można wiedzieć co pompujesz do tej ramy powietrze czy olej ? bo olej się nie spręża.
Otwór wierciłem jak najniżej i po środku,tam pompuje olej a olej spręża powietrze ale gdyby zawór był szczelny ten przy zegarze to wtedy można spokojnie napompować tam powietrza ile da sprężarka zamknąć zawór i wtedy podłączyć hydraulikę od ciągnika i dopompować resztę ,zamknąć zawór i już nie potrzeba nic ustawiać a na razie to za każdym razem jak jadę na pole muszę pompować olej a jak odczepiam to trzeba spuścić olej bo póżniej nie zepnę eurozłączki.Ale jak będę w sklepie to muszę kupić taki zawór.
Tak jak mówiłeś wojtas kąt natarcia ważna sprawa dzięki
a nie lepiej kupić akumulator?
Witam,szukam b201 w dobrym stanie najlepiej z wałem,ma ktos może na sprzedaż?
Panowie mam takie pytanie, idzie przerobić b200 na zawieszany? Chodzi mi o to czy ZT300 go podniesie. Jest taki b200 i b201 chyba też i myślę że jak bym gościa ugadał to bym kupił ale na moje ziemię o ciąganym mogę zapomnieć...
b 200/201 to długie pługi. jełśi chcesz orac nim zt 300 to od razu musisz skrócic na 4 skiby. sasiad przerobil b201 i ciaga go mf 155KM i jak jedzie po drodze to buja go jak cholera.
Misiu 02 dlaczego mówisz ze mozesz zapomniec o ciaganym pługu? jakie masz najmniesze pole do orania? ja b/201 z zt323 orze pole 0,5 ha proste to jest moje najmniejsze a jest w kwadracie, takze to tylko kwestia wprawy, wiadomo ze na wiekszych i dluzszych polach idzie szybciej ale wiesz
pozddro
Najgorsze to są szczyty ze skosa i do tego droga dochodzi to też jest przerąbane na uwrociach .
Misiu B200 no może da rade ale nie bedzie lekko
B201 nie ma mowy. Ale nie przerabiaj. Dwa sezony się przemęczysz potem się nauczysz ( nie mylić z przyzwyczaisz) no chyba że masz pola o szerokości 10m jak w kieleckim.
Ja Już miałem przerabiać bo mnie wkur.... ale w końcu zaorałem wszystko sam bo wcześniej ociec pomagał i ja orałem wtedy jak on nie miał czasu. No ale cztery lata temu zrobiłem mu wnuczkę to teraz dziadek pilnuje i mi się w robotę za bardzo nie wpier... .
Po zaoraniu 50ha w 18 kawałkach od 30ar do 5ha powiem że orka tym pługiem to bajka!!
Jak będę kupował obrotówkę to też ciąganą!!! Szkoda opon podnośnika z ciąganym możesz lecieć po drodze 80Km/h a z zawieszanym???
Ucz się!!
Zawsze możesz nas zapytać co i jak albo podjechać na kurs orki B200 i piwo ( piwo ty przywozisz ;-) )
Nigdy nie miałem do czynienia z ciąganym pługiem i właśnie dlatego chciałem zapytać. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Jak na razie nie stać mnie na lepszy pług a o fortschrittach czyta się dużo dobrego i za nie wielkie pieniądze.
Nie zawsze droższy znaczy lepszy. Pługi Fortschritt to bardzo dobre pługi i wszystkie renomowane firmy produkujące lemiesze mają w ofercie lemiesze do B-20x. W Polsce Fortschritt ma przyprawioną gębę obciachowego sprzętu
Panowie mam takie pytanie, idzie przerobić b200 na zawieszany?...
Idzie przerobić...
Mój B-201 był najlepszym pługiem jakiego miałem....
http://imageshack.us/photo/my-images/65 … 15080.jpg/
Pytanie z innej beczki, wie ktoś jaka jest grubość profilu w ramach pługów fortschritta?
O ile dobrze pamiętam to 12mm.
takie by to grube było?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » b-201 lub b-200
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo