1

Temat: telefon GSM

Od dość dłuższego czasu szukam telefonu. Posiadam teraz wysłużoną nokię, która ma już 4 lata. Nie znam się na tych nowych telefonach. Czy któryś z kolegów mógłby mi coś doradzić?

Parę wytycznych co do telefonu:
może być używany,
gwarancja,
GPS,
Wi-Fi,
możliwość otwierania plików PDF,
bateria przy normalnym użytkowaniu aby wytrzymała co najmniej 3dni,
bez wcisku musi mi się zmieścić do kieszeni.

Na zakup mam ok 400zł.

2

Odp: telefon GSM

proponuję coś z sony-ericsson ja mam co prawda starszy model k800i który mi służy 4 lata w ciężkich warunkach jestem spawaczem i nigdy nie używałem żadnych futerałów non stop w kieszeni zewnętrznej w bluzie i telefon śmiga w najlepsze planuję teraz zakup nowego z tej samej firmy tylko że teraz już nie produkują takich twardych sztuk ale na pewno coś z dotykowym ekranem taki już spełni twoje kryteria

http://img.userbars.pl/122/24382.jpg

3

zobacz sobie samsunga solid jest w dwóch wersjach tanio i goło i drugi coś ok 400 i ma wszystko o czym pisałeś dodatkowo dobra latarkę w kieszeni się mieści zależy jakie ma kto kieszenie tongue i na wieś dobry bo nawet jak zanurkuje w czymś to dalej działa  smile

nie wszystko złoto co się świeci

4

Ja uwazam ze telefon na gospodarke powinien być jak najprostrzy i jak najtańszy i zeby to była nokia

Rolnik z powołania:-)

5

Do gospodarstwa mam nokię 6300 ale w domu i na wyjazdy mam samsunga galaxy Y o obydwa chodzą na jednym numerze (Era tandem) nokia już nie raz była wyciągana z gnoju i działa  a samsung ma wi-fi GPS darmowy i to dosyć dokładny jest na androidzie a co za tym mamy tysiące aplikacji do ściągnięcia więc pdf chyba też  .

6

w takim temacie to chyba trzeba skoczyc na ---> www.pej.cz
tam jest wszystko testowane ..same nowosci

7

Pajej zgadzam się na 100% zaczynałem 99r od telefonu nokia i powiedziałem że nie zdradzę tej firmy ale przyszły inne czasy i kupiłem motorolę V3 co po dwóch latach stwierdziłem że te bajery w telefonie przy gospodarce i kurzu to do du..i co wróciłem do prostej noki bez bajerów bateria trzyma tydzień,aż zapomina się kiedy była ładowana ostatni raz.

8

ja powiem tak
telefon ma dzwonić mieć aparat kamerę latarkę blututa lub wifi i koniec
do niedawna miałem sony ericson 902 dużo przeszedł upadki zalania kurz z gładzi szpachlowej, zboża oleje i rozpuszczalniki jeszcze dycha ale dałem mu spokój
wczesniej miałem k750 przejechałem po nim samochodem
brat miał k750 przez 4 lata odkładał go kilka razy brał nowe słuzbowe telefony po czym wracały na naprawę gwarancyjne a 750 wracał do łask.  no ale cóż połozył go na dachu wsiadł do samochodu i odjechał ...... zginął śmiercią tragiczną w wielkopolskim błocie

9

ja mam SE W 995 2 lata i spisuje się bez zarzutu... ile razy się przewracał po podłodze w ciągniku, kombajnie, w kurzu i syfie, twardo lądował... i póki co się trzyma. A z k750 prawda mam jeszcze takiego. ma z 6 lat i tylko trochę obdrapany tongue

10

Mam samsunga solida, powiem fajna bestia smile
ale nie ma np wi fi . dotykowy w kieszeni roboczej to raz dwa padnie ekranik ale jak bym miał brać dla siebie to klawiatura qwerty , dotykowy wyświetlacz, rozsuwany. Jakiś samsung, nie znam modelu ale znajomy mówi że już sporo wytrzymał smile

11

Miałem Smasunga SGH 480 z klapką.. Lepszego nie było smile A teraz mam Samsunga Avile i SE C510 smile I się sprawóją bardzo dobrze smile
Polecam Samsuga Galaxy albo jaką Nokię E55 / E52 wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

12

Panowie ja używam Nokię 6030 beż żadnych bajerów bo nie wiem jak dla kogo ale dla mnie od zdjęc jest aparat fotograficzny od filmów kamera bądź opcja nagrywania w aparacie a od internetu komputer, mając takie urządzenie które jest od wszystkiego to z doświadczenia wiem że ono jest do niczego.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

13

Ja mam Nokie 6303 i powiem że to jeden z najmocniejszych tel jakie do tej pory miałem(samsung,sagem)no i służbową E52 też fajny telefon i bateria długo trzyma dużo dzwonię a jak na razie to 5 dni daje radę.

14

może być używany,
gwarancja,
GPS,
Wi-Fi,
możliwość otwierania plików PDF,
bateria przy normalnym użytkowaniu aby wytrzymała co najmniej 3dni,
bez wcisku musi mi się zmieścić do kieszeni.

Od pół roku używam HTC ma te wszyskie funkcje i wiele innych podczas prac noszę go w futerale (zgrabnym) Polecam

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

15

Ja  mam nokię c3-01 badziewie jakich mało i ten dotyk wiecznie sie zawieszający  to jest normalnie szok ogólnie to nokia się zepsuła nie jest juz tak trwała jak te stare nokie .żona moja miała samsunga awila gps naprawdę twarda sztuka

16

mam nokie 6303  fajna mała bez bajerów przezyła już pare nurkowań i chodzi więc nie jest zła .. co do dotykowych jakos za mna n ie przemawiają .. po tej co mam udało mi się kombajnem  po niej przejechac i chodzi  .. więc troszke wytrzyma

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

17

zastanawiam się nad S-E X8, chciałem X10 ale ma jedną dużą wade - pada układ ładowania na płycie głównej lub S-E viavaz. Myslę też nad nokią N97 mini lub E52

18

Ja przed chwilą utopiłem swój telefon, ciekawe czy się obudzi jak wyschnie?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

19 Ostatnio edytowany przez PRZYPAŁ (2012-01-25 23:31:32)

Pamiętam swojego SE k530i po 30 minutch w pralce działał jak złoto taraz mam nokie X2 jakoś nie zadowala tak ja SE

20

a ja mam Nokie 6303, oraz 6300 żona ma E52, moje telefony wiele przeżyły, zawsze w środku jakaś słoma , błoto kurz, działają , 6300 3 rok, 6303 2 rok, one mają metalowe obudowy, nie są super lekkie, ale zawsze wiadomo gdzie telefon jest, tylko wyświetlacze już 3 załatwiłem w 6303, nie wytrzymują w kieszeni z kluczami, wkrętami, śrubkami itp:)
zaletą e52 jest bateria, koło tygodnia trzyma, ale to nie dla mnie telefon, wiadomo kobiecie nie upadnie , nie porysuje się , nie utnie kawałka kątówką:)), kobita ze swojego zadowolona, ja ze swoich też, , tylko w 6300 klawiatura jak nowa , a w 6303 nie widać już nic na klawiszach