Odp: Pada śnieg???
Dzwoniłem dziś do inspektora, ma przyjechać i zobaczymy, bo na moje oko to buraki są do przesiania.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Pada śnieg???
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzwoniłem dziś do inspektora, ma przyjechać i zobaczymy, bo na moje oko to buraki są do przesiania.
Opole to przecież też Polska a czemu tam nie ma śniegu,tylko lokalnie czy w całym województwie?
u mnie też nie ma, a Wrocław to chyba też Polska:)
U mnie śnieg nie pada od 2tyg ale za to mrozek jest -10/-22
U mnie śniegu nie ma gdzieś od początku stycznia ale od tygodnia jest mróz co noc do -18 stopni
Ja jest zima to musi być zimno odwieczne prawo natury -z filmu [ MIS ] ; ale naprawdę to jest za mala okrywa śnieżna na oziminach i to może być problemem przy tych mrozach
Umnie śniek był 2-dni a od tygodnia sam mróz -10/-14 w nocy.
Dzisiaj mrozek w nocy - 20, brrrr !!! Ale astra 1.7 td zagadała od strzału :smiley:
Tu się klania Instytut-Meteo jakie sa u was temperatury u mnie w tej chwili -18;C;
-16 stopni
-17 wiatr i bez śniegu
W tej chwili mam -22 na termometrze i bezwietrznie
Pszenżyto już mi h*j strzelił znikło z powierzchni ziemi
Rano o 5 miałem -23 a teraz już jest -18 i spada śniegu prawie 0 ozimin nie mam więc nie ma co zmarznąc.
U mnie -15 rzepak do przesiania
Hmm co tak słabo panowie.. zaraz będe miał -29*C Wszystkie aku pochowane w ciepłe miejsce i się modlić żeby czegoś nie rozerwało...
Słabo ? Z pretensjami jak co to do dziadka mroza
No wiecie jak to jest u każdego inaczej jest.. Nie chciałbym żeby u kogoś było tyle samo bo to zniszczy dużo upraw i wgl zwłaszcza rzepak/ przenżyto itp.. U mnie to tylko 4ha zasiane ozimin to wielkiej straty nie będzie...
no to u mnie najcieplej w tej chwili -13 rano było -21. Na szczęście nie ma wiatru. Śniegu od 0-3cm. Oziminy ubezpieczone w razie co parę złotych chyba dadzą.
Widzę że zima nie żartuje jutro po wyciagam resztę aku busa i małego MF.
U mnie rano było -20 teraz tylko -15 śniegu trochę jest co mnie ratuje bo przy magazynie gdzie roslo rozsypane pszenżyto odśnieżyłem i ono znikło a w polu pod śniegiem zielone wiem bo wczoraj byłem
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Pada śnieg???
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo