Temat: Cena Gryki
Witam ma pytanko znalazłem na tym portalu http://www.portalspozywczy.pl/zboza-oleiste/ że cena gryki wynosi 4750zł czy to możliwe bo coś mi sie nie chce wierzyć
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Cena Gryki
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam ma pytanko znalazłem na tym portalu http://www.portalspozywczy.pl/zboza-oleiste/ że cena gryki wynosi 4750zł czy to możliwe bo coś mi sie nie chce wierzyć
kociol to jest nierealne ponieważ kasza jest po 4000,u nas gryka chodzi do 1800pln
U mnie 1400 plus VAT podobno odbiór z gospodarstwa
Wiecie cos na temat aktualnej ceny gryki.W Bystrzycy Kłodzkiej 1,50 zł
Dla mnie proponował 1,7 ale czekam dalej bo tyle kosztuje na UKRAINIE + transport ,temu kasiarzowi z LUBELSKIEGO zaceniłem 2,0 i ci powiem że zbytnio go nie zaszokowało dopytywał się czy cena z vat,kupców więcej się narobiło niż gryki.
No to się pośpieszyłem ze sprzedażą puściłem po 130 za metr , ale nie mogłem trzymać bo potrzebowałem miejsca na kukurydzę , czas najwyższy o silosach pomyśleć.
Ja zawszę trzymam wszystkie zboża do wiosny i przeważnie coś tam podskoczy,a nawozy kupuję w wrześniu aby zyski z zboża nie poszły do pośredników,też myślę nad silosami właśnie kończy mi projekt płyt pod nie wiosną staną.
Witam.
Dzisiaj dowiedziałem się, że gryka w pobliżu 1800zł.
Po żniwach płacił po 2000zł. Trochę staniała.
Pozdrawiam.
Witam.
kto Bystrzycy skupuje.
pozdrawiam.w
W Bystrzycy firma GRASS W.Jokś,w Żelaznie (10 km od Bystrzycy) A.Targoński,ale nikt nie odbiera telefonow.
Daj znac kto placi 1800zł w Twoich stronach,bo u mnie 1500zł
Witam.
Targoński w Żelaznie płaci 1800.
Pozdrawiam.
Jak chcesz z Leszkiem handlować to tylko gotówa, chyba, że chcesz być jego częstym gościem i po 50 zł inkasować.
Własnie z tego powodu ciezko sie tam dodzwonic
AAA no i 1800 to z certyfikatem EKO.
jaka cena na koniec lutego? u mnie 1.8zł tendencje rosnące
Ja w tej chwili do siewu to po 2.0 i zainteresowanie rośnie
Wiecie cos o cenie gryki w Waszych rejonach,bo u mnie spada..... Dzisiaj kolega mowil o 1,4 zł
Po 1,4 mogę Ci jutro przywieźć 1,2,3 tony, ile chcesz. Nie ma już takich cen.
Jak niema jak jest u nas po 2 zł w obrocie prywatnym po tyle sprzedają
Dzisiaj przerzucałem dwie tony gryki 1,4 z łachą na termin przedłużony 30 dni. Gryki na rynku jest, jak to mówi moja kobiecina "powyżej kokardki", i z ceną nic nie zrobisz. Jakiś gówniany obrót można zrobić po 2 zeta, ale przy większych ilościach lipa. Na Czechy nie ma po co wozić, a nieraz było bicie 100%. Ogólnie kryzys, Ukraina nas zasypała taniochą i hossa nieprędko wróci, a wrócą czasy, że po 600 płaciłem i to niebawem - na jesień. Jak kto chce posiać grykę, to niech sprzeda ją za ile kto da i pole obsieje owsem, a na święta będzie miał kaski "po kokardkę".
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Cena Gryki
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo