Odp: Problem z komputerem
Dzięki za pomoc zobaczę co da się zrobić i czy się uda
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Problem z komputerem
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki za pomoc zobaczę co da się zrobić i czy się uda
U mnie okazało się że kable od zasilacza nie łączyły dziwne :hmmm:
Ja przy otwartym tylko forum mam 1-3 % tyle że mam 2,8 GHz x2 i 2gb ramu
Czasami program antywirusowy działa w tle i nabija wyniki.....
nie no panowie jak spojrzycie w zakładkę procesy to zawsze maxa będzie miał tzw "proces bezczynności). Jak spojrzycie w zakładkę wydajność to w wykresie użycie procesora "proces bezczynności" nie jest brany pod uwagę i pokazuje to faktyczne użycie...
ku.....a jak na złość padła mi klawiatura. pisac se mogę na ekranowej....
Może wtyczka się wysuneła,wciśnij ją i odpal kompa od nowa.
Koledzy mam problem i może ktoś kto się zna mi pomoże... więc tak padł mi monitor od kompa (ten płaski) więc podłączyłem tymczasowo stary kineskopowy monitor "Vision Master 1451 i za ch*ja pana nie mogę ustawić rozdzielczości obraz jest albo taki zaokrąglony albo bardzo duży albo mały... może ktoś wie jaką ustawić rozdzielczość żeby było ok. Bo zanim mi tamtego zrobią to ja cholery dostanę z tym.
musisz rozciągnąć obraz do wielkości ekranu musisz mieć to gdzieś w ustawieniach samego monitora. czasami jeszcze trzeba porozciągać bo trapez wychodzi.
ustaw 800x600 (pewna wyjściowa rozdzielczość) a reszta jak wyżej.
Koledzy mam problem i może ktoś kto się zna mi pomoże... więc tak padł mi monitor od kompa (ten płaski) więc podłączyłem tymczasowo stary kineskopowy monitor "Vision Master 1451 i za ch*ja pana nie mogę ustawić rozdzielczości obraz jest albo taki zaokrąglony albo bardzo duży albo mały... może ktoś wie jaką ustawić rozdzielczość żeby było ok. Bo zanim mi tamtego zrobią to ja cholery dostanę z tym.
Musisz przy danej rozdzielczości jeszcze ustawić odpowiednie odświeżanie monitora. Czym większe tym lepsze, nie będą tak boleć oczy. A i obraz się sam dopasuje resztę dopiero możesz skorygować monitorem. Jak nie wiesz gdzie się ustawia odświeżanie monitora napisz jaki masz system. Z lcd nie ma problemu z odświeżaniem ale z crt już trzeba dokładnie ustawić. Spróbuj ustawić na 1600 x 1200 / 75 Hz, lub bardziej komfortowo dla oczu 1280 x 1024 / 90 Hz. Oczywiście jak się da.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Problem z komputerem
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo