41

Odp: Problem z komputerem

Dzięki za pomoc zobaczę co da się zrobić i czy się uda

42

U  mnie  okazało  się że kable  od  zasilacza  nie  łączyły  dziwne :hmmm:

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

43

Ja przy otwartym tylko forum mam 1-3 % wink  tyle że mam 2,8 GHz x2 i 2gb ramu

44

Czasami program antywirusowy działa w tle i nabija wyniki.....

45

nie no panowie jak spojrzycie w zakładkę procesy to zawsze maxa będzie miał tzw "proces bezczynności). Jak spojrzycie w zakładkę wydajność to w wykresie użycie procesora "proces bezczynności" nie jest brany pod uwagę i pokazuje to faktyczne użycie...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

46

ku.....a jak na złość padła mi klawiatura. hmm pisac se mogę na ekranowej....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

47

Może wtyczka się wysuneła,wciśnij ją i odpal kompa od nowa.

48

Koledzy mam problem i może ktoś kto się zna mi pomoże... więc tak padł mi monitor od kompa (ten płaski) więc podłączyłem tymczasowo stary kineskopowy monitor "Vision Master 1451 i za ch*ja pana nie mogę ustawić rozdzielczości obraz jest albo taki zaokrąglony albo bardzo duży albo mały... może ktoś wie jaką ustawić rozdzielczość żeby było ok. Bo zanim mi tamtego zrobią to ja cholery dostanę z tym.

49

musisz rozciągnąć obraz do wielkości ekranu musisz mieć to gdzieś w ustawieniach samego monitora. czasami jeszcze trzeba porozciągać bo trapez wychodzi.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

50

ustaw 800x600 (pewna wyjściowa rozdzielczość) a reszta jak wyżej.

gg 5118068

51

krzychu napisał/a:

Koledzy mam problem i może ktoś kto się zna mi pomoże... więc tak padł mi monitor od kompa (ten płaski) więc podłączyłem tymczasowo stary kineskopowy monitor "Vision Master 1451 i za ch*ja pana nie mogę ustawić rozdzielczości obraz jest albo taki zaokrąglony albo bardzo duży albo mały... może ktoś wie jaką ustawić rozdzielczość żeby było ok. Bo zanim mi tamtego zrobią to ja cholery dostanę z tym.

Musisz przy danej rozdzielczości jeszcze ustawić odpowiednie odświeżanie monitora. Czym większe tym lepsze, nie będą tak boleć oczy. A i obraz się sam dopasuje resztę dopiero możesz skorygować monitorem. Jak nie wiesz gdzie się ustawia odświeżanie monitora napisz jaki masz system. Z lcd nie ma problemu z odświeżaniem ale z crt już trzeba dokładnie ustawić. Spróbuj ustawić na 1600 x 1200 / 75 Hz, lub bardziej komfortowo dla oczu 1280 x 1024 / 90 Hz. Oczywiście jak się da.