Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Co to jest ten zbiorniczek ?
Strony 1
To jest chyba zbiorniczek na płyn hamulcowy do sprzęgła, ale nie wiem dokładnie, bo w moim 323 zbiorniczek na płyn do sprzęgła mam w środku w kabinie pod deską rozdzielczą, ale blisko podłogi, na pewno Piotrfire ci odpowie na to pytanie.
Wewnatrz nie mam takiego, a swoja droga jak wyregulowac sprzeglo, bo tam na pedale, ze tak powiem, jest taka sruba regulacyjna chyba od I stopnia ?
nie otwiera się ta fota nie wiem dlaczego ale jedynym zbiorniczkiem w 303 jest zbiorniczek na płyn hamulcowy i takowy trzebe tam nalać
DOT 4 bedzie dobry ? Bo miesza sie ze wszystkimi. Czy lepiej wywalic stary i nalac nowego?
Wymienjajac płyn w calym układzie bedziesz miał nie tylko pewność ze jest to płyn tego samego rodzaju ale takze ze jest swiezy a tym samym ma odpowiednie własciwosci!
Natomiast jesli bardzo chcesz tylko dolac płynu hamulcowego a nie wiesz jakim jest zalany w układzie hamulcowym w twoim forszaju to radziłbym sugerować sie kolorem płynu którym jest zalany w zbiorniczku i dolac płynu o takim samym kolorze(bo zazwyczaj kolory płynu hamulcowego oznaczja dany typ tegoż płynu)!
Teraz nie mam zbyt duzo czasu na wymiane i naprawy dokladne. Jak spadnie snieg ruszam z plugiem. Narazie pogoda mnie rozpieszcza A czasu nie mam teraz , bo koncze prace jesienne, wiec teraz tylko niezbedne naprawy. Wiem z doswiadczenia, ze DOT 4 miesza sie sie i z DOT1 i DOT3. Tylko tych nie mozna mieszac ze soba,wiec wymiane zrobie na wiosne znaczy w marcu, jak juz snieg (o ile w ogóle bedzie) pojdzie w sina dal
Udalo mi sie narazie podlaczyc swiece , ktora tez byla zwalona i nawet ciagniczek ladnie zapala - zobaczymy na mrozie.
Wazne, ze wiem, iz w zbiorniczku ma byc plyn hamulcowy i za te informacje naprawde wielkie dzieki. Dopiero poznaje moje malenstwo - mialem kupic maly ciagniczek ogrodniczy, kupilem forszaja I dopiero go poznaje, a czasu mam malo. Ale majac taka pomoc jak uczestnicy tego forum nic nie jest straszne.
Ale majac taka pomoc jak uczestnicy tego forum nic nie jest straszne.
I za to masz odemnie plusa:D
Strony 1
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Co to jest ten zbiorniczek ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo