Odp: Pada śnieg???
U mnie śniegu minus 5 a a mrozu tak po kostki dosypało
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Pada śnieg???
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie śniegu minus 5 a a mrozu tak po kostki dosypało
wieczorek -7 i sypał śnieg tak od16-20. teraz -4 śnieg nie sypie, ale jak zacznie z dachu kapać to dam znać....
U nas prószy cały dzień.
tak jak pisałem. Kapie z dachów aż miło. na termometrze +4 (przy ziemi koło 0 ). Słonko momentami przygrzeje...
U mnie mróz słabnie wczoraj -20 dzisiaj -11.Minionej nocy coś uchyliło okienko w piwniczce i tragedia gotowa zamarzły słoje z ogórkami co za pech.A to że zamarzły rury pękł licznik i zawory i ryłem z hydraulikiem pół dnia to to sielanka na mrożny dzień.
U mnie w dzień było -4 teraz jest -7 i trochę śnieg prószy
No rzeczywiście miałeś pecha i to na koniec mrozów a może że dzisiaj 13 - w tej chwili jest -8C
U mnie teraz minus 4,3
u mnie z soboty na niedziele zamarzła woda - zasilanie do obory. Nie wiem jaka była temp ale jak było -25 to nie zamarzła więc musiało być jeszcze mniej. Rury stalowe bez otuliny na głębokości 2m. Jak żyję 31 wiosen 2 przypadek.
Zapowiadają temp na + a w sobotę trzeba obornik z boksów powywozić. Nie ma to jak rozjeżdżony mokry śnieg nie przepadam.
U mnie pierwszy śnieg tej zimy około 5cm.
a u mnie wszystko topnieje .. z dachów kaspie .. a rano było tak slisko że ciągnikiem z przyczepą nie można było ruszyc ...
U nas też na plusie
No właśnie zaczyna mróz puszczać za niedłygo trzeba w pole wjechać a ja nadal nie mam forsza
No to musisz ruszyć w Polskę , na pewno coś znajdziesz .
No u mnie świstuga pełną parą -4 . Cały ranek pada śnieg .
U mnie śnieg nie pada tylko zapier**** wiało w nocy i teraz cały czas już ze 30cm naleciało nie mówiąc o zaspach
A u mnie -2 i biało dość. Ale 2 firmy we wsi zajmują się odśnieżaniem wieć jest spoko
Ten śnieg to dobra rzecz tylko trochę za późno. Gdyby spad przed mrozami to by tak wszystko nie zmarzło. u mnie u niektórych gości mróz powchodził do przechowalni. Ziemniaki i jarzyna naciągły. .....
U mnie odśnieża albo straż starem 200 albo gmina zetorem i pługiem "burtowcem"
To panowie od odśnieżania maja radoche dziś.U mnie też 2 godziny powiało i pół metrowe zaspy już
oni teraz płaczą. dla nich najlepiej jak auto stoi a i tam im płacą za trzymanie pojazdów w gotowości. za wyjazd płacą ekstra ale jak u mnie sa drogi w dolinkach i je wyrownuje to w tedy maja przerąbane.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Pada śnieg???
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo