Odp: co lepsze fortschritt 323 czy mtz belarus lub mtz 82
a dostępność części to 2 dni kurierem i już nie mam tyle cha że muszę orać czy coś innego robić dzień i noc bo nie zdążę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » co lepsze fortschritt 323 czy mtz belarus lub mtz 82
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a dostępność części to 2 dni kurierem i już nie mam tyle cha że muszę orać czy coś innego robić dzień i noc bo nie zdążę
mam pytanie czy fortschritty odpalają zimą wiem że to zależy od traktora akumulatorów
ja będę zalewał go gorącą wodą czy jeszcze coś trzeba zrobić żeby odpalił zimą
Staraj się edytować posty a co do odpalania to jak masz sprawną świecę płomieniową to też dużo daję ewentualnie pochodnia w kolektor ssący.
Forsze dosyć leniwie odpalają , tak jak MTZ .
duże ursusy też ciężko palą najlepiej odpalającym ciągnikiem w zimie jest ursus c 360
Wszystko zależy od stanu zdrowia silnika,rozrusznika, akumulatorów. Dopiero później można rozmawiać o błędach konstruktorów w tej dziedzinie
Wszystko zależy od stanu zdrowia silnika,rozrusznika, akumulatorów. Dopiero później można rozmawiać o błędach konstruktorów w tej dziedzinie
Słuchajcie tego Pana, bo dobrze prawi
A co do odpału przy mrozach, to o forszu się nie wypowiem, jedynie tyle, że przy -8 na płynie jeszcze odpala. Nie znam stanu świecy, jedyne co to żarzący się drut w kabinie i tyle wszystkiego.
A MTZ na rzekomo lepszym rozruszniku planetarnym 24V, ze świecą od MF 255 najgorzej nie pali. I niestety chyba raczej lepiej od kermita.
Ale co tu mówić ponad miarę: jak silnik w lecie nie odpala, bo już ducha wyzionął, to czego spodziewać się w zimie. Wszystko to zależy od tego, co Scorpion napisał.
Łukasz spotkały się dwa Łukasze :):) haha. U mnie też trzoda, no i kuku na ziarno.
Ale forsz ciężko nie ma, bo jeszcze ciapek i MF troszku pomagają.
a są w sprzedaży świece płomienne a umnie podobna sytuacja tylko że ja mam dwa zetory 50 super no i do pomocy by się przydał bo to zawsze szybciej i ten czas na inne sprawy można przeznaczyc
a czy masz kombajn i suszarnię na kukurydzę bo też zastanawiałem aby siać kukurydzę na ziarno i dawać trochę do paszy ale nie przetrzymam jej bo nie mam gdzie suszyc
Witam wszystkich ja tez kiedyś miałem taki dylemat ale się nie spieszyłem z wyborem i trafiłem na zt323 na złomie pod Olsztynem. Właściciel złomu powiedział ze gość przyjechał nim na kołach. Dogadałem się i odkupiłem po 1,1zł za kilogram. Zapłaciłem 1000 zł za transport pod Ełk, włożyłem w niego przez 3 lata 2 tyś. na razie jestem zadowolony, odpukać byle tak dalej. Pozdrawiam i życzę trafnego zakupu.
co do złomowisk to w Ciechanowie stoi 303 chyba... dokładnie nie widziałem bo przejeżdzałem akurat. Jakby co to mogę się dowiedzieć co i jak
a są w sprzedaży świece płomienne a umnie podobna sytuacja tylko że ja mam dwa zetory 50 super no i do pomocy by się przydał bo to zawsze szybciej i ten czas na inne sprawy można przeznaczyc
a czy masz kombajn i suszarnię na kukurydzę bo też zastanawiałem aby siać kukurydzę na ziarno i dawać trochę do paszy ale nie przetrzymam jej bo nie mam gdzie suszyc
Tak, świece płomieniowe są w sprzedaży.
Tak, mam kombajn (przystawkę do Z0-56) i suszarnię.
Ale jeśli zaczyna się od podstaw, to fakt trochę funduszy to pochłania.
PS: Nie chcę się mądrzyć, ale przecinki i kropki oraz duże litery ułatwiają konwersację :):)
co do złomowisk to w Ciechanowie stoi 303 chyba... dokładnie nie widziałem bo przejeżdzałem akurat. Jakby co to mogę się dowiedzieć co i jak
On nie był czerwony z czarną kabiną jak tak to go rok temu oglądałem .
tak czerwony
He myślałem że go pocięli
Gdzie dokładnie jest ten złom?
ludziom się już na dobre w dupach poprzewracało że ciągniki na złom wywalają
Na złom za marne pieniadze wywalą a rolnikowi rolnik nie sprzeda żeby się czasem nie wzbogacił
Jak dobrze pamiętam to na Płockiej .
ciekawe czy jeszcze jest bo on tam już od paru lat stoi
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » co lepsze fortschritt 323 czy mtz belarus lub mtz 82
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo