21 Ostatnio edytowany przez Pietia (2012-02-17 23:09:15)

Odp: prawidłowa eksploatacja silnika zimą - ogólnie

Tak jak mówisz i to wydatek raz na 3-4 lata ja mam wszystkie zalane płynem i tym samym olejem

Dwa lata temu wymieniałem uszczelki pod pół blokami zaczął się coraz mocniej moczyć i była wymiana powiem tak po rozebraniu wszystkiego był kupa mycia i czyszczenia w zakamarkach było masę błota powstałego po wodzie w układzie chłodzenia od tego czasu wszystko na płynie jak jest szczelne to nie ma problemu.

22

Traktor a czy w ogóle taki istnieje  ON letni i zimowy .To jest taki pic na wodę foto montarz

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

23 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2012-02-18 18:16:04)

Jest  zimówka wiem  bo  mam tongue

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

24

Sebastian napisał/a:

Jest  zimówka wiem  bo  mam tongue

Chyba jak zatankowałeś gdzieś w Skandynawii, albo u Ruskich, bo reszta Europy nie ma w sprzedaży czegoś takiego jak zimówka. Są tylko Vervy,goldy, ultimate i inne takie. Przerzuciłem już tyle tego towaru, że w opowieści dziwnej treści już dawno nie wierzę. Najlepsze paliwo jakie doiłem było szwedzkie i ruskie, przy  -30 brak jakichkolwiek zmian fizycznych poza lekkim zgęstnieniem, dla laika nie do zaobserwowania.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

25

Ja Do ropy dolewam litr benzyny  na 10 litrów ropy i nie ma możliwości zeby   coś się robiło z ropą

GG 16238418

26

Jest olej napędowy letni który jest do minus 5 przejściowy do minus 15 i zimowy do 31 chodzi o temperaturę zablokowania zimnego filtra   tak jest na świadectwach jakości które przychodzą do mnie na stacje przy dostawie paliwa

27

marcin napisał/a:

Jest olej napędowy letni który jest do minus 5 przejściowy do minus 15 i zimowy do 31 chodzi o temperaturę zablokowania zimnego filtra   tak jest na świadectwach jakości które przychodzą do mnie na stacje przy dostawie paliwa

No widzisz: Tobie napisali coś innego, mi coś innego, a jeszcze coś innego opowiadają w telewizji - komu wierzyć? W telewizji rozgraniczyli paliwo do -20 i do -35. Mi jak sprzedawali miało być do -25, a przy -20 mojej kobiecinie filtr zalepił się tak, że ledwie ze szkoły do domu wróciła. Paliwo, czyli ON to jedno, ale dodatki to już inna bajka, a te dodatki pozbawione akcyzy są źródłem zła wszelkiego.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

28

Ja mam trochę paliwa z firmy która zajmuje się transportem przy  -26 się  nie ścięło smile

29

Ja dolałem  uszlachetniacza i tez jest wszystko dobrze, poza tym filtr paliwa owinąłem wężem od układu chłodzenia i problemy zniknęły. Poza tym problem już trwale zniknął, bo zima jest w odwrocie i teraz trzeba martwić się skąd wziąć jakąś tanią ropę na wiosenne uprawki i siewy.

30

zachodniopomorskie ....a skad jestes marcinie ? jakie miasto ?

31

No właśnie ja też mam sucho w baku hmm

Ja jak miałem dojście do ruskiej ropy to nie  było czegoś takiego jak zamarzniety bak. W tym roku jak mieliśmy mróz -25 to sąsiada Tiry co wożą drewno staneły bo po weekendzie zamarzły pompy. Paliwo mamy z orlenu obaj tylko że ja poleje po pompie gorącą wodą i moge jechać a oni mieli po prostu przymusowy urlop.

33

Przy   tych cenach  ON  to wszyscy chyba mają  susze w zbiornikach  i tak spora grupa  jeżdzi na opale  biodislu lub oleju rzzepakowym a wszystko to w ramach  oszczędności tylko jak długo!

34

Panowie, bez obaw smile "Nasze" silniki są z natury silnikami wielopaliwowymi, więc co by im nie wlać, to i tak w końcu zagadają... Nie to co te, co raz to nowsze wynalazki smile

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

35

Ja mam w baku forszaja jakieś 20 litrów co się z jesieni zostało wink

36

to ja jestem gość mam zapas paliwka do żniw kupiony jeszcze w 2011r

Rolnik z powołania:-)

37

szlachta tak ma smile Puki żyły PGR to beczek brakowało żeby paliwo lać, a teraz 20l w 360-ce i 20l w forszu, reszta na cpn-ie smile

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

38

Nam z skr-u przywozili razem z beczkami po 300  litrów jak brakło wystarczyło powiedzieć jakiemuś traktorzyście a przedwieczorem była dostawa big_smile

39

niestety te czasy już się skończyły
i już nie wrócą
Teraz musimy bulić za paliwo ciężką kase

40

"Ale to już było i nie wróci więcej..." Jak kupowałem forszaja to ropa była jeszcze po 3.80 i każdy mówił że będzie tragedia ja dojdzie do 4 zeta a teraz szkoda mówić....