21

Odp: Podatek gruntowy

Ja jeszcze nie dostałem nakazów ale czuję że będzie drogo , a samorządy pociągną w tym roku ile się da bo jak wejdzie dochodowy od przyszłego roku to gruntowego nie będziemy płacić {chyba?}.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

22

Plan jest taki żeby w 2013 prowadzić pełną rachunkowość, a dochodowy dopiero w 2014, ale jest to projekt rządowy, a z tego co widzę i czytam i słucham to nie wiadomo czy po EURO Tusk nie poda się do dymisji, bo coraz czarniejsze chmury nad nim.
Pazerność samorządów wynika z tego, że ile nazbierają sami, to drugie tyle dostają z budżetu centralnego i dlatego np moja pie......a gmina ustaliła maksymalną dopuszczalną stawkę podatku rolnego. 74,18x2,5=185,45 za hektar przeliczeniowy

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

23

137,50 za hektar
0,7 zł za metr mieszkania

24

Marek a kogo macie w radzie gminy? u nas siedzą nauczyciele i byli wojskowi i mamy efekt...

25

A że taka  sytuacja jest   to możemy sobie  sami podziekować; za mało rolników w radach  gmin  a jak już są  to  robia to samo co pozostali radni ;  - wójt sugeruje a bezradny - glosuje  i tak mamy w calej polsce

26

Głownie stara nomenklatura i poplecznicy wójta, dla których zasponsorował kampanię wyborczą ustępujący wójt po tym jak namaścił swojego zastępcę na następcę, a sam postanowił walczyć o stanowisko starosty. Na nasze szczęście został pobity własną bronią i został opozycyjnym radnym.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

27

Mnie chcą wystawić sąsiedzi na przyszłą kadncję. sąsiad młody gówniarz chce na burmistrza.
Mi się tam nie chce. Bycie radnym bezradnym mnie nie bawi a w takiej radzie jak nasza ....

28

W mojej gminie radni to same obiboki i matoły którzy czekają tylko na wypłatę diet , nikt normalny się nie pcha bo nie ma na to czasu , kolega myślał że zrobi rewolucję jak będzie radnym a po pół roku zrezygnował bo jak to powiedział bardziej ceni swoje zdrowie psychiczne niż użeranie się z matołami.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

29

A szkoda bo  mialbys  realny wplyw  na to co sie dzieje w gminie  a wiecej takich jak TY i rada gminy  wasza z pożytkiem dla rolników twojej gminy

30

Jak jest poparcie ziomków to nie marnuj szansy.Co najwyżej pawelg zmieni motto na;od radnego po cesarza każdy żyje z gospodarza.

31

Panowie nie ma takiej opcji , jestem delegatem do spółki wodnej która działa jak większość w kraju czyli CDD , wszyscy narzekają że nie w terminie że rowy po 20 lat nie czyszczone itd. a jak na walnym mówię co jest nie tak i co pasowałoby zmienić to wszyscy którzy najgłośniej krzyczeli nabierają wody w usta i patrzą na mnie jak byk na rzeżnika , dwa walne w roku i wystarczy mi bycia społecznikiem na cały rok.

32

to w jednej wsi gdzie mam największy areał jest lepiej zrobione. Zrezygnowaliśmy ze spółki wodnej, rowy są elegancko pogłębione, wyczyszczone - w tym roku była zamówiona koparka i taj jest wybrane, że przez najbliższe kilkanaście lat wystarczy. A jeśli chodzi o wykaszanie to bierze się jakiegoś człowieka i płaci mu. każdy zadowolony. a składki pobiera sołtys. Można? można smile

33

tylko żeby to wypaliło trzeba mieć sąsiadów którzy myslą o czyszczeniu rowów a nie zasypywaniu oczek wodnych.
Ojciec był radnym dwa razy zaraz po 90r i jeszcze raz przed 2000 powiedział że ma dosc szkoda zdrowia.
Nasza rada na dzien dobry podniosła sobie diety.  Jest najbiedniejszą gminą w powiecie a ma takie diety jak w najbogatszej.
Zygać się chce. Byc moze wystartuje ale pod warunkiem że zlożymy nową "ekipę" w kazdym okregu nową twarz.

34

To nie jest tylko sprawa podatków ale inwestycji na wsiach ;rolnicy będąc radnymi w swoich gminach   mają wtedy realny wplyw  na to co będzie w ich wioskach - jak mówią nieobecni nie mają racji

1

35

Dostałem dziś decyzję i stawka 150zł czyli nie jest źle.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

36

Dzisiaj kolej na gm.Krzywiń/leszczyńskie stawka 130zł/ha przeliczeniowy.

37

U mnie w gminie każdy czyści rowy sam od lat ito bez żadnego oszustwa .Przecież robimy to dla siebie żeby nie zalewało pól,łąk każdy dba ijest spokój .Każda podwyżka boli i ta mała a ta duża jeszcze gorzej

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

38

u nas tak czyścili (taka zgoda miedzy ludźmi) że ponad 30ha łąk poszło w piz.... wszystko jak nie zalane to podmokłe że wejść nie idzie.....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

39

No i  już wiem , 112 za ha , myślałem że będzie więcej.

40

do nas jeszzcze nie doszło .. i jakoś  mogło by nie dojsc big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile