1

Temat: Motor Cross lub enduro

PAnowie temat dla znających  temat ..  albowiem chce coś kupic takiego by się nadało na dojazdy do pola. oraz na niedizelny wypad by poczuc wiatr we włosach ...  mam na myśli coś z rodziny SUZUKI DR chodzi mi po głowie 350  pojemnosci ..   paru kumpli ma  600 i 650  legendy dakaru ...  ale na te zwyczajniej nie mam tyle drobnych ..  czy mieliście z tymi  DR 350 jakąs stycznośc ?
a moze macie jakąs alternatywe ?
nie chce  tym  całego kraju zjeździc  a tylko sobie  po odpoczywac i oderwac się od normalnosci ...  Quady już przemęczyłem  teraz przyszedł czas na coś innego

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2 Ostatnio edytowany przez zorak (2012-02-23 00:06:02)

Odp: Motor Cross lub enduro

no w końcu jakaś bratnia dusza smile
Wojtas pytaj o co chcesz bo na crossach spędziłem połowę życia i wydałem na nie równowartość dobrego nowego samochodu. 3 tygodnie temu zmieniłem motor i w tej chwili przygotowuję go do szybko nadchodzącego sezonu.
Jeśli chodzi o DR350 jest to poczciwy sprzęt - ciężkawy ale nie na tyle aby przeszkadzało w terenie. jeśli chodzi o moc to "łokci nie prostuje" ale frajdę z jazdy daje i jeśli chcesz motoru na objeżdżanie pól i do tego od czasu do czasu jakiś wypad w niedzielę to jest to dobry wybór. Możesz jeszcze popatrzeć na kawasaki KDX, honda XL - też dobre fury. Szukasz 4T, 2T czy obojętnie ? Ja latam na typowo wyczynówkach - w tej chwili honda cr250, poprzednie 2 sezony suzuki rmz450. Przerabiałem już suzuki, yamaha, honda, kawasaki.

gg 5118068

3

heja motocyklisci.Cale moje dziecinstwo to motocykle,takze moje skrzypiace i bolace kolana przypominaja o tym na co dzien.Ja gustuje w scigaczach,mam suzuki gsxr600 k6,ale cross tez chodzi mi po głowie.Moze Was zaskocze,ale do objazdow pola polecam skuter piaggio 250.Wygoda i moc,takze Wojtas jest alternatywa.

4

skutra to ja nie chce ..  mam  fajne drogi do pobawienia sie ...  zorak  raczej szukam 4T bo wiadomo jak z tymi dwusuwami ...   to z tych rodzin co wymieniłeś który był  tak najbardziej żwawy ...  i naj mniej awaryjny ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5 Ostatnio edytowany przez zorak (2012-02-23 10:27:51)

tylko licz się z tym że jeśli nie trafisz dobrze z 4T to koszt remontu zamyka się w 3-4 tyś zł a 2T kompletny remont zrobisz za 1,5 tyś zł. Jeśli chodzi o te moto o których mowa to na pewno KDX będzie miał najmniejszą wagę a w terenie to bardzo ważne. Co do DRki to na prawdę poczciwe maszyny. Nie można nimi polatać na torze czy w bardzo ciężkim terenie bo nie do tego są stworzone ale jako dupowóz na objeżdżanie pół i przy tym troszkę po świrować to dobry wybór. Jeśli jeszcze uda Ci się kupić z papierami to w ogóle super bo zarejestrujesz i pośmigasz po ulicy jak będzie trzeba.
Piotrek plastiki też przerabiałem, 2 sezony miałem ninje zx6r ale jednak zabawa w błocie daje więcej frajdy smile
Wojtas ile chcesz wydać kaski ?

gg 5118068

6

może Honda NX 650 Dominator

7

Kup Wiejski Sprzęt Kaskaderski :-)

Rolnik z powołania:-)

8

Pajej nie ma się co śmiać bo WSK zaczyna już być sprzętem kolekcjonerskim i jeśli jest w oryginale to można dostać za nią ładnych kilka tyś. Ja sam czaję się na taką tylko musi być do remontu - w oryginale ale do remontu.

gg 5118068

9

A co powiecie W-F-M. mam taką  i mialem Panonię 250 - z wózkiem boczym - załuję że sprzedałem Jeżdziłem też  M- 750  - czterosuw  -motcykl jak ;traktor  7 L benzyny na 100 km

10

ile wydac ..  hmm   zalezy  co się nawinie i za jaką cenę ..  wiadomo  kosmicznej ceny to  nie  wydam ...  myslałem tez o  totalnym dupowozie czyli DR 125  ale to chyba bedzie mało mocy ..  i juz by się do szalenia wogóle nie nadawało ..

http://tablica.pl/oferta/suzuki-dr650sr-IDtBs5.html

coś takiego znalazłem

11

Traktor, zostały Ci jakieś klamoty od Panonii ?

12

dość dobre pieniądze za tą DR tylko w terenie nie polatasz, pola objeździsz, po szutrach pośmigasz ale do lasu nie wjedziesz.
popatrz na takie modele - ceną się nie sugeruj bo z doświadczenia wiem że można dużo urwać (ja z ostatniego moto utargowałem 1,5 tyś zł):
http://moto.allegro.pl/ktm-lc4-400-sc-s … 33757.html
http://moto.allegro.pl/kawasaki-kmx-125 … 59335.html uwierz mi że taki kmx bądź też kdx da Ci więcej frajdy niż jakaś duża 600.
http://moto.allegro.pl/suzuki-rm-250-po … 76738.html jeśli w silniku nic nie stuka/puka, łożysk nie słychać to z takiego moto będziesz miał największą frajdę - mówię o moto tak koło 4 tyś. Miałem takie suzu jakieś 10 lat temu i też z 96 roku
Wcześniej wspominałeś że wolał byś 4T wiec jeśli nadal przystajesz przy tym to celuj w 350 bo takim polatasz też po lasach, podjazdach, żwirowniach ...

gg 5118068

13

Sławek 42- przykro mi ale sprzedałem cały +klamoty ale  czesci do panoni utrafisz w  autogiełdzie dolnośąskiej; przeglądnij - może akurat

14

Dzięki.

15

Odświeżę temat. Jest do sprzedania sprowadzony z U.K motocykl BMW F650. Na chodzie. Trochę elementy aluminiowe skorodowane, w ogóle do czyszczenia i dopieszczenia. Za 3000zł+ opłaty. czy ktoś z was miał do czynienia z tym modelem.

16 Ostatnio edytowany przez zorak (2013-12-04 09:32:57)

jaki rok ? jeśli tylko do dopieszczenia kosmetycznego to można brać ale jeśli trzeba mechanicznie coś poprawiać to już cena nie jest taka atrakcyjna - doliczając rejestrację i naprawy.
Z UK miałem sprowadzone 2 motory i mogę powiedzieć że z wysp motory przyjeżdżają zaniedbane. Bardzo dużo motorów nie jest garażowanych tylko parkowane pod chmurką (stąd rdza).
Można potargować się i wziąć na poszalenie po polach - bez rejestracji, a później sprzedać na części.

gg 5118068

17

jak można sprzedać taki motor?? ja piernicze, nie pojmuję. Nadejdą czasy że a takie co będą wsadzać.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

18

Nie ma sie czym podniecac. Angol wyjezdzil co mial wyjezdzic i mu sie znudzil. Ten motocykl to najmniejsze BMW wiec i najtansze.Rocznik 1998.

19

Tylko żeby Cię ceny części nie wykończyły finansowo. Chyba że myślisz pojeździć aż się zepsuje i handel.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

20

ja w temacie motorów tylko troche z innej beczki otóż chciałem się pochwalić swoją mamą która w wieku 59lat jeżdzi yamahom drag star1100 oprucz tego ma jeszcze 650 w żędowej4 ale żadko nią jeżdzi bo mówi że troche za mała

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży