301

Odp: Agregaty Uprawowo Siewne

Gratuluje, oby zetor dał radę smile

302

Dzięki , mam nadzieje że potacha gość ciągał go takim samym zetorem , u mnie będzie tylko inny siewnik Nordsten.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

303

Koledzy a co myślicie na temat Talerzowego Agregatu Uprowawo Siewnego  DO FORSZAJA ???

http://allegro.pl/agregat-uprawowo-siew … 75732.html

http://allegro.pl/agregat-talerzowy-upr … 62117.html

http://allegro.pl/nowy-agregat-talerzow … 38090.html

http://allegro.pl/1-agregat-talerzowy-u … 84094.html

GG 16238418

304

a propo tych agregatów  talerzowych ..  to nie jest zwykła talerzówka z wałem dogniatającym z tyłu ...  nie myśleliści   pod takim kątem .. .??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

305

Zwykła  talerzówka lepiej sobie radzi z rzychem . Tak to  do  uprawy przedsiewnej to luks sprawa.

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

306

U nas jeden ma 3 metry do pronara 90 km na piachach rusek wymięka z siewnikiem

307

własnie ale na gliny   to by była luks sprawa .. jeden przejazd   na to zamontowac pakomat siewnik z tyłu i jazda ..   ciekawa koncepcja .. musze poszukac taniej talerzówki na kołach

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

308

Wojtas nie wiem, czy za jednym przejazdem uprawi tak dobrze na glinie... Ja w swojej talerzówce ustawiałem talerze na prosto tylko inny wał mam trochę to po 2 razy musiałem jeździć po tych bryłach... Nie mówiąc jeszcze o agregacie smile a jeździłem 902 z nią to nogi na kierownicę i trzymałem się z obu stron drzwi, żeby głową w któryś ze słupków nie przypakować smile

309

Tak jest przynajmniej dwa razy wiem  bo u mnie na polu były  testy takim sprzętem .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

310

Zastanawia mnie jak taka talerzówka będzie sobie radziła wiosna jak jeszcze często jest dość mokro, "zwyklym" agregatem przejedzie sie raz po kilku godzinach pole jest juz o wiele suchsze a talerzówke może obklejać

Rolnik z powołania:-)

311

To morze lepiej aktywny z siewnikiem nadbudowanym

312

wojtas napisał/a:

własnie ale na gliny   to by była luks sprawa .. jeden przejazd   na to zamontowac pakomat siewnik z tyłu i jazda ..   ciekawa koncepcja .. musze poszukac taniej talerzówki na kołach

My też tam myśleliśmy jak ty wojtas że talerzówka z pakomatem i będzie zestaw miodzio. Kupiliśmy nowy zestaw z UG z talerzówką i oczywiście do tego pakomata siewniczek i każdy się cieszył że nowe to sąsiadowi kopara opadnie. Pierwsze próby nie najgorsze na lżejszej ziemi efekt był zadowalający kiedy następnie wjechaliśmy w glinę to po prostu masakra zaczeły się wielkie płaty gliny wywalać na wierzch nie dało się tego uprawić po zaledwie miesiącu brona została wymieniona na tą co teraz mam i nie żałuje.

313

Teraz Już wiem Że Forszaj  Da rade big_smile :smiley::smiley::smiley:

GG 16238418

314

znaczy że sprawiłeś sobie takie cus? jak tak to szczegóły proszę bo mi talerzowy też po głowie chodzi..

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

315

nie sprawiłem ale w czerwcu będę miał taki za 12500 zł plus 500z transport  z wałem rurowym tylko nie 8 a 10 rurowym  Nowiutki z książka gwarancyjną . Kupuje go bez żadnych faktur rachunków itp . Miałem kupować zwykły uprawowo siewny i agregat ścierniskowy ale po tym jak się rozejrzałem  i pooglądałem trochę filmików i  padł wybór na jedna maszynę agregat talerzowy

GG 16238418

316

Panowie mała podpowiedż i rada.Zacznę tak.Agregat upr-siew kupujemy po to żeby za jednym przejazdem było jak w nazwie.Tymczasem w zależności od zestawu,ciągnika i gleby różnie to wygląda.Aby nie było porażki najpierw sprawdzić a jak będzie OK to wtedy kupować.Obecnie jest taka mnogość towaru że z wypróbowaniem nie powinno być problemu.Znam paru takich co zaliczyli wtopę[ja też] i teraz klamoty za ciężkie pieniądze stoją w krzakach.

317

Koledzy tależowy to jest na lekkie ziemie w miarę suche. jak bedzie trosz bardziej mokro to tależowy wam zacznie kiszki kroić. Bryl też nie raozbije. Mało takie rzeczy nie kosztuja wiec trzeba bardzo dobrze rozważyc zakup. Ja wypróbowałem 4 agregaty zanim kupilem sobie sprzęt.

318

a spróbuj z jakimkolwiek innym do mnie w te gliny wjechać...  zęby zgubisz szybciej niż ziemie uprawisz... talerzowy kiszki ukroi jak będzie naprawdę mokro. Naoglądałem się trochę jak chłopaki u nas śmigają różnymi agregatami i ten talerzowy puki co najlepiej idzie..

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

319

u nas społdzielnia też ma agregat talerzowy .. ale  i tak uprawiają prędzej  wstepnie ..  bo inaczej  lepiej nie mówic

320

upr-siew tak jak nazwa wskazuje uprawić i posiać - srutututu. Na piaskach można po orce jechać ale na ciężkiej ziemi trzeba skibę ruszyć przed takim zestawem. Na cięższej ziemi w skibę ale aktywnym. Te talerzowe widziałem w pracy ale na ściernisku to dawało radę.

gg 5118068