1 Ostatnio edytowany przez niewydostanieszsie (2012-03-12 23:08:20)

Temat: Chiński sprzet za pół ceny bezpośrednio z kontenera

Przypadkiem natknąłem się na stronę alibaba.com i w menu można znaleść sprzęt bezpośrednio od producenta. Np ciągnik YTO czyli sprzedawany w pronarze jako Zefir za 20 000 dolarów. To pół ceny tego co w Polsce...

Odp: Chiński sprzet za pół ceny bezpośrednio z kontenera

Jeżeli to prawdziwe ceny to super okazja smile

3

tylko nie masz zadnej gwarancji czyli jak nawali to sama go naprawiasz. No chyba ze chcesz czekać miesiąc na części i to jak sie dogadasz z chinczykiem  co ci sie popsuło

4

Chiny to potęga światowa w produkcji lipy iprodukcji  tandetnej żywności  Polska staje sie  ich rynkiem zbytu - co nie wróży to dobrze naszej gospodarce

/?

5

A to ciekawe
http://www.alibaba.com/product-gs/27103 … actor.html

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

6

Zdjęcie ładne  ale wolę swojego forszaja- pewniak !!!

7

A ja powiem że za taką cenę jak bym miał potrzebę następnego traktora to kupił bym go bez zastanowienia .

8

Teraz się śmiejemy a za kilka latek wszyscy będą takimi śmigać bo tanie i może nie takie słabe?

9

Chińczycy kiedyś raczkowali ,ale teraz pędzą pełną parą i robią coraż lepsze rzeczy.Zgodzę się z tobą tomek1974 za kilka lat tak będzie .Co by nie mówić wystrugany jest nawet fajnie . Ale znając życie to zaraz znajdzie się jakiś diler i ceny mogą ulec zmianie

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

10

Tomek. Wątpię. Gdybyś miał rację to już by tak było. No chyba że jakiś as ściągnie cały statek tych traktorów i bedzie je przez tydzień rozdawał za darmo a potem zacznie kasować za kolejne egzemplarze i częsci do rozdanych.
Coś może ulec zmianie kiedy skończą się na amen dotacje. Dziś kupujesz za dotacje zetora z agregatem i w sumie płacisz za niego 60 tys. (<--text sąsiada)  wiesz co masz.
A dać za chińczyka 60  i po roku kupować opony 8 tys...... . Z drugiej strony Chińczycy też te pola czymś obrabiają...
cholera wie na co stawiać nowe europejskie maszyny z dolnej półki też się psują, new holland, case, mc cornik. Z moich kasiastych kolegów nie narzekają posiadacze john deer i valtry.

11 Ostatnio edytowany przez niewydostanieszsie (2012-03-13 20:27:01)

Jest diler. Ale jednego modelu kmm.com.pl Mi osobiście podoba się od niego ładowarka. Skoro tyle ciągników chińczycy robią to ktoś to kupuje. Fotony to była nowość. Póki co ci co mają za bardzo nie narzekają. Zefiry też dość solidne i w miarę tanie. Za cenę Valtry ma się 3MTZ lub 4 chińczyki co dłużej pochodzi nie wiadomo. Forsze i 60 tez się kiedyś skończą tylko że co w zamian kupić?

12

Sam nie wiem ,   nie jestem na tyle odważny i kasiasty aby się w takie rzeczy  bawić smile Ja tam  wole sprawdzone traktory  .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

13

Ja mam pytanie  czy ktoś ma taki ciągnik  - i jak on sie spisuje w warunkach polskich  = na pewno  nie   jest nie sprawdzony     a jakośc  wykonania podzespołów bo moim zdaniem kupić  nie przetestowany ciągnik  to jest ryzyzyko i pewna strata  kasy to nie jest Forszaj  gdzie kupisz  części  tanio i każdy go naprawi  kto go posiada

14

Słuchaj Chińskie małe rączki są bardzo pracowite, a ich przywódcy bardzo szybko się uczą. Miesiąc temu kupiłem komplet kluczy COVAL który jest made in China i ma dożywotnią gwarancję. Próbowałem większość nasadek pod kluczem pneumatycznym i dają radę. Śruby strzelają a nasadkom nic się nie dzieje. Szkoda tylko , że gwarancja nie działa na zgubienie sad

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

15

Chinskie raczki pracują i robią coraz więcej  i  nieznacznie lepiej niż kiedyś ..  ale skoro to wyprodukowali to  może i to działa ..  byle by  stal  z której jest zrobiony ten ciągnik nie był z gównolitu ...

Pozatym  na tej stronie co są te aukcje  wpisze  się MTZ wyskocza ciągniki   jeśli dobrze licze w kwocie 50-60 tys ...   a raczej  Ruskiego nie podrabiają ..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

16 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2012-03-13 21:44:15)

http://translate.googleusercontent.com/ … a7oYtAeX6w
dla leniwych zamiast szpadla za 68zł

chińska jednoosówka 5t

http://translate.googleusercontent.com/ … kV1-NTLbLw

17

Prawie Claas
http://translate.googleusercontent.com/ … InahOINqLw

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

18

no claas 2

19

Za niedługo chińczycy  wyeksportują  bawoły  wraz z chomontami  do uprawy ryżu  -ten  sprzet nie wywaga  homologacji w Europie?

20

Menadżerów z claasa krew zalewa jak patrzą na podróbki to tak jak z samolotami podpisali kontrakt na samolot a po otrzymaniu dwóch sztuk się wycofali bez przyczyny i okazało się że zrobili ich kopie tylko pod inną nazwą .