21

Odp: Chiński sprzet za pół ceny bezpośrednio z kontenera

Niedługo te traktory będą równie popularne jak skutery, elektronarzędzia itp. To się dopiero zaczyna...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

Ja raczej chińczyki jeśli chodzi o sprzęt kupuje. Mam wiertarkę, gumówkę, spawarkę, klucze - na moje potrzeby wystarcza a mam kupe kasy w kieszeni. Mam tez pompę do wody spalinową - jedną kupiłem za 300zł wytrzymała rok codziennego pompowania po 2 razy dziennie, teraz mam kolejną dałem 500 bo te za 300 już wycofali, chodzi rok i może wytrzyma kolejny. Markowy sprzęt to od 2 tys w górę w tej klasie. Pytanie czy warto?

23

Markowy? jaki markowy? DeWalt? Makita? Stanley? Stihl? Huskvarna (czy jakoś tak)? Oraz wiele innych niby robione tam gdzie zawsze ale podzespoły w chinach. Mało tego na większości już od dawna widnieje made in PRC. Chińczyki mają tanią siłę roboczą i każdy mądry tam lokuje kapitał...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

24

U zarania obecnego kryzysu ekonomicznego była "genialna" myśl, żeby całą produkcję przenieść na daleki wschód, a "cywilizowany" zachód zajmie się handlem, usługami , turystyką i wypoczynkiem. Generalnie przypomina mi to filozofię życiową żula. Niech za robotę weźmie się kto inny, a on woli stąd wziąć, zanieść tam, wziąć kasę i przep.......ć ją w najprzyjemniejszy, z dostępnych, za tę kasę sposób.
Doszło do tego, że na tym dalekim wschodzie jest wystarczająca liczba, również wykształconych, ludzi, którzy nie tylko patrzą jak dane rzeczy wyprodukować, ale przez lata podglądali, jak ten towar przetransportować i sprzedać za dobrą kasę. I cała "genialna" koncepcja europejskich meneli przewraca się jak domek z kart. Produkcji już nie ma, bo w Chinach taniej, handel się kończy, bo Chińczycy coraz więcej towarów zaczynają sprzedawać bez pośredników. Euro i Dolary wywożą kontenerami do siebie i śmieją się po cichu, pogłębiając kryzys w rozbuchanej konsumpcją UE.
Dzisiaj już nie ma co mówić, że chiński towar jet gówniany, to bzdura i powtarzany banał który ma uzasadnieni tylko w przypadku taniego towaru. Chiny oferują wszystko, tylko pazerność importera sprawia, że zamawia to co najtańsze i najgorsze, ale jest tego dużo. Klient detaliczny kupuje ten najtańszy towar za kilka złotych i opowiada pod sklepem i na internetowych forach jaki ten chiński sprzęt to szmelc. Tylko zapomniał, że jeden naprawdę porządny chiński klucz oczkowo-płaski np 22 kosztuje 40-50 zł, a on dał za komplet od 8 do 22 11zł w Biedronce czy Bricomarche. Klucze o których wspominałem wcześniej to ten zestaw http://allegro.pl/zestaw-kluczy-nasadow … 57183.html tylko w zaprzyjaźnionej hurtowni metalowej dałem za niego 323,85 zł. To jest porządna Hurtownia i jest w niej wszystko. O wiele większy komplet kluczy Yato był w tej samej cenie, a Toja 130 czy 140 elementów za nieco ponad połowę tego co dałem za swój. Chińczycy to bardzo mądry i pracowity naród i szanują każdego klienta i dla każdego mają towar w ofercie, a skrajną głupotą jest mówienie, że chiński towar to syf, bo tak na prawdę ponad 90% towaru z najwyższej półki produkowane jest w Chinach. Tak pokrótce wygląda początek końca Wspólnoty Europejskiej, z lenistwa i cwaniactwa zainspirowanych przez wielkie koncerny europejskie. Zapomnieli o jednym, że to właśnie tam narodziła się cywilizacja i tam się rozwinie do rozmiarów, o których nam się nawet nie śni.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

25

Marku cos w tym jest bo mój mechanik mawia jak chcesz grzechotka dokręcac przez rure to trzeba za nia dać co najmiej 100 zł. i nie ma szans by ją zerwać ale wszystko w granicach rozsądku oczywiście.

http://www.youtube.com/watch?v=6jK-ytU-3tA To też chińczyk prawda ? Według mnie cichutko ma w kabinie smile

27

Bo to jest też wina rządów europejskich w tym Polski jak chcesz otworzyć interes to wszyscy wyciągają rękę do podziału nie wspomnę jak masz pracownika(ków) zusy srusy i inne gówno skutecznie odniechęcają  do prowadzenia działalności w tym wszelkiego rodzaju produkcji.Jak już się uprzesz i coś zaczniesz robić to koszty będą tak wysokie że nie będziesz konkurencyjny na rynku(czasami niektórzy dają radę).Co gorsza nasz rząd wręcz promuje zagraniczne firmy a nasze dusi,co tu jest grane??? Ja podziwiam chińczyków i gdyby mógł to robił tak samo.(no przymierzam się)

28

Jak ktos z was odwazny to niech sprowadza takie chińskie ciagniki otworzy salon. to moze chwycić. przy większych ilościach transport wyjdzie taniej bo nie chce mi sie wierzyc że te ceny to z transportem

Rolnik z powołania:-)

29

tu macie cenę
http://moto.allegro.pl/foton-ft-824-bog … 29912.html

lipa 3tony udźwigu za te pieniądze, po za tym to nie komplet narzędzi czy jakaś wiertarka lub szlifierka za parę stówek która swoje zrobi i w śmieci jak się popsuje i następną się bierze ale ciągnik za 100tys

30

Słyszałem, że ludzie lalki płaczące naprawiają, to co dopiero jakiegoś chinola naprawić ?
Jakby w razie czego jednak naprawić się nie dało, można otworzyć drzwi kurom. Kurczaki będą się wylęgały niczym w wylęgarni. Dzieci też nie pogardzą taką dużą zabawką. Nie wiem tylko czy akurat za 100000 zł ?

31

żeby to szło zrozumieć http://www.youtube.com/watch?v=tb8J5_FB … ure=fvwrel      http://www.youtube.com/watch?v=tEFqsHWk … re=related     żeby to chodziło  to pewno tanie nie duże a mocne

32

ten z pierwszego filmu to nie byle co w środku elektroniki co nie miara EHR i inne bajery i marka Mitsubishi

33

wyprowadzam sie do azji....

34

Tylko do Hog Kongu tam jest  jeszcze po europejsku

35

no tam sie jezdzi jak w angli smile

Już nawet maja stronę w Polsce http://ytopoland.pl/1a-wheel-tractor.html Coraz bardziej mnie ten sprzęt interesuje.

37

daj sobie spokój zobacz podnośnik 28kN i 36kN w najmocniejszych ciągnikach to stara 385 tyle podnosi a nowsze miały 4500kg żenada

38

Zgadzam  się  lipa w ładnym opakowaniu made in CHRL ?

39

A jakie są ceny tych sprzętów???

Zefir pronara czyli yto 804 to jakieś 120tys, jeszcze zależy na ile ma sie układy z dilerem. Te będą tańsze pewnie ale to trzeba do nich napisać i się dowiedzieć. Ja myślę nad ciągnikiem ale może wytrzymam trochę i na prow w 2014 chce się załapać a jak nie to trochę wkładu własnego i wezmę na finansowanie fabryczne a jak spłace zwijarke i tura to może jeszcze rozrzutnik i kosiarka ale to są plany na razie. Ostatnio dochodzę do wniosku że wole z rok dłużej pojeździć starym ciągnikiem i kupic nowy niż pchać się w kolejną nie pewną używkę.