Odp: Moja Pszenica
Zrobię wam dzis zdjęcia mojej jak wygląa widzieliście z pocątku wątku jaka była jesienia i zobaczycie dziś w sobote mam zamiar sypnąć saletrę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Moja Pszenica
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zrobię wam dzis zdjęcia mojej jak wygląa widzieliście z pocątku wątku jaka była jesienia i zobaczycie dziś w sobote mam zamiar sypnąć saletrę
Pietia post z 4:18 - kładłeś się spać czy wstałeś ? - spać nie możesz czy ki czort ?
Zorak musiałem trochę popracować przed kompem czasami wolę wstać wcześniej niż siedzieć dłużej u nie jest taka sama sytuacja jak u Ciebie mam pole i pracuje mam takie różne zlecenia i czasami trzeba przysiąść i popracować to wolę wstać wcześniej lepiej się czuję.
Krzysiek, u nas tak samo, o dziwo zasiałem hektar po marchwi, w listopadzie "Kris" powschodziła na gwiazdkę i takie szpileczki przeżyły, nawet zaczeły się zielenić. Jęczmień poszedł, pszenżyto może przeżyło, rzepaki, w okolicy, bo nie mam, nie ciekawe.
Ja swojej nie pokażę, bo będziecie zazdrościć... jest pięknie zielona.
Pajej moja była piękna ale w grudniu
to u mnie mrozu tez chyba nie było . albo LAsy uratowały ,,,
to u mnie mrozu tez chyba nie było
Był był -5
Pietia trzeba było tak kucnąć / klęknąć / położyć się jak robiłeś to foto bo na nie widać czy ładna czy brzydka
Mówię o pszenicy.......
Córka i kuchnia bardzo ładna....
Dzięki Krzysiek wczorak byłem oglądac pole i jest nadzieja zaczyna powoli wszystlo puszczać po weekendzie powinno być juz lepiej ma byc u nas na zachodzie 18 C
PS
A mała jest z bliźniaków
Moje pszenżyto też zaczyna odbijać a myślałem że h*j je strzelił a co do bliźniaków to moja dziewczyna ma siostrę bliźniaczkę gdyby nie to że jedna przefarbowała włosy na czarno miał bym trudności z rozpoznaniem która jest która
A ja już szykuję się do przesiewania. 20 ha ...
Teraz mam dylemat i liczę na Waszą pomoc.
Pod pszenicę wysiałem NPK w ilości takiej jak mi wyliczył NawSald. Teraz pszenica jest do przesiania. Czy siać znów NPK pod jare ?? Czy składniki spod oziminy pozostaną dostępne dla jarej????
a tak miałbyś dwie
Nie siać PK długo zalega w glebie
Piotrfire ma rację PK a także N pozostanie w glebie dla jarych zbóż
Zero nawozu .. tym bardziej jeśli masz zamiar siać jęczmień ... ewentualnie lekko dokarmić później .. ....
To zależy, bo jeśli zechce posiać jęczmień na browar, to trzeba lekko podkręcić P i K, zero azotu i przypilnować chwasta. Może jakoś straty połata.
pójdzie pszenica jara
P i K będą dostępne ale azot musisz dać w pełnej dawce na jarkę.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Moja Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo