Temat: E-512 podczas pracy
Moja 512 podczas koszenia pszenicy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E-512 podczas pracy
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Moja 512 podczas koszenia pszenicy
Piękny (i kombajn i krajobraz ) :beer:
Fakt krajobraz ładny.
Czemu kosisz na stojąco , toż to garba można dostać.
Stary forszaj, a jak elegancko się prezentuje , ale masz super koguta na dachu :beer:, no i usiądź sobie, na stojąco nic więcej nie wypatrzysz, a w heder nie trzeba patrzeć, tam nic się złego nie dzieje, no chyba że tak uważnie szukasz kamieni
To mój tata kosi na stojąco :stu:
Ja tam wygodnie sobie siedzę
Jak patrzę na to zboże to mam pytanie czy opłaci się młócić bo jakoś plonu tam nie widać, a i kłosy chyba zostają na ściętym.
Czy takie słabe ziemie tam macie ???
co jest lepsze bizon czy 512 ale proszę z uzasadnieniem
co jest lepsze bizon czy 512 ale proszę z uzasadnieniem
Karlosku ja mam bizona ale nie jestem fanatykiem (znam takich co twierdza , że to cud myśli technicznej polskich konstruktorów ) i oprócz samych zalet : kuż , goraczka ,awarie, paliwozerność, hałas, przecieki , części o żywotności chińskich zabawek ,komary-krwiopijcy (po zmroku ) i muchy walące stadami do zapalonych świateł , o kużu wspominałem ? (oczywiście mam wersje z klimatyzacją (czyt.-bez kabiny ) bo z klimą (czyt.-kabiną ) dochodzi przykry zapach potu . ) Nie polecam . :nooo:
A jak to jest z wydajnością obu najlepiej dane z instukcji
Masz plusa Skizo za te krajobrazy.
a spalanie i inne temu podobne staram się dowiedzieć jak najwięcej bo właśnie u mnie we wsi są sami fanatycy bizonów jak jeden koleżka kupił clasa jakiegoś tam starszego to i od niego bizon był lepszy a jak go rozpier.. bo jeżdzić nie umiał to już wogule u mnie jest tak że jak się bizon czy ursus zepsuje to to normalne a jak coś innego to wtedy na pewno te pierwsze by się nie posuły a żeby z kimś dyskutować to muszę mieć jak najwięcej argumentów i znać wiele faktów
Weź kup laptopa i będziesz mial argumenty pod ręką. Przydało by się zrobić jakieś pokazy fortschrittów ale ogólnopolskie.
na laptoka mnie nie stać a poza tym mi nie potrzebny a co do pokazów to jestem za tylko gdzie a pozatym o tym już było
Skoro karlos u ciebie są fanatycy bizonów to chętnie im sprzedam swojego :smiley:
ja tez bym im sprzedał swojego graciora niezla maszyna tylko silnik do kapitalki cos puka i najchetniej to na forsza wymienił
są fanatycy tyle że jak kiedyś kupili tak pewnie do śmierci nimi jeżdzić będą i to swojej bo kombajny to już zombi tyle razy do życia przywracane
E tam trzeba mieć nerwy do tego wszystkiego bizon jak ma dwie awarię dziennie to zajefajnie.Znam ten sprzęt i naprawdę nawet jeśli jest zadbany i tak zawsze coś wyskoczy.Każdy kosi tym na co go stać . Sam rozglądam sie za większą maszyną.Maże o forszajku E514 ale chec wzięcia w dzierżawę około 40 ha wyklucza go i bardziej biorę pod uwagę NH 5070 nówke-tylko jeszcze ryzyko jak to sie wszystko ułoży ??
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E-512 podczas pracy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo