Odp: ziemniaki 2010
Tak dlugo jak utrzyma się zima i coraz wieksze straty w przechowalnictwie w obecnej chwili jest wzrost -i myślę że tak juz będzie w marketach przeciętnie 70-1 zl kg burak 90- 1;5 zł ale to detal
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Okopowe » ziemniaki 2010
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak dlugo jak utrzyma się zima i coraz wieksze straty w przechowalnictwie w obecnej chwili jest wzrost -i myślę że tak juz będzie w marketach przeciętnie 70-1 zl kg burak 90- 1;5 zł ale to detal
KzZyS- nie to nie jest tajemnica ja w tej chwili sprzedaję ziemniaka po 0 ;33 gr 1kg taka jest cena hurtowa w moim terenie na dzisiaj tylko w moim przypadku jest tak że sprzedaję kiedy ja chcę i kiedy jest najwyzsza cena tak mam skonstruowaną umowe-tak handluję od ladnych paru lat . Co do CIEBIE - myślę że powinieneś powoli sprzedawać też ; aczkolwiek negocjować cenę bo tez Masz niezła palete do sprzedania i co ważne sugeruj sie ceną w swoim terenie jakością itp.... ziemniak ma w tej chwili tendencję zwyżkową i wykorzystaj to Ten rok to kicha ale trzeba sobie radzić i TY też dasz radę
Fajna masz umowę Sprzedaje pomału, ale do byczków. Za taką cenę nie opłaca mi się tego pakować w 15. Myślę, ze w moim rejonie cena za bardzo nie pójdzie w górę bo ziemniaka jest full... No ale zobaczymy jak to będzie... A skąd w ogóle jesteś?
Jeszcze zdazysz do byczków; sprzedawaj ile się da, zima trochę dokonała selekcji. Ja wiem jak w twoim rejonie mają się producenci ziemniaka. Jestem z DOLNEGO ŚLASKA.
Do tych co sadzą ziemniaki - niech piszą na tej stronie jakie są ceny sadzeniaka w ich rejonie U mnie 50- 80 gr 1 kg w zależności od odmiany - DOLNY ŚLĄSK
Chodzi Ci o sadzeniak kwalifikowany?
Jakie masz nowości ?
Nie o kwalifikowany bo go jeszcze nie ma w punktach mam nowosć nawet w zagłebiu upraw jakim jest Twój rejon pewnie go nie ma to odmiana holenderska - Hermes
Jeśli nie o kwalifikowany Ci chodzi to jak dobrze poszukasz to nawet za 20gr/kg kupisz. Ale ceny są różne. Od 20 do 60gr.
A tak nawiasem to sadzenieka nie jest tak duzo wiecej jest w tym roku bulwy handlowej
Też tak uważam.
KsZyS- jak ci idzie ze sprzedażą ziemniaka byki - czy rynek bo u mnie powoli schodzi ;ale nie jestem zadowolony
Pół na pół. Co się da upycham handlarzom, odsort i uszkodzone do byczków. Ogólnie też nie jestem zadowolony.
Jakie odmiany sadziłeś ?- ja Satina Sante Hermes Vineta
Tajfun, Lord, Denar. W tym roku chce dokupić coś nowego. Vinete miałem dwa lata temu i wypadła słabo. I raczej do niej nie wróce. Jak Ci wyszedł ten Hermes?
Hermes- bulwy o krągłe ; oczka płytkie - miąsż zółty udział bulw do handlu wysoki odmiana bardzo plenna- nać bardzo niska ; jestem zadowolony z tej odmiany - ale nie z cen
Sadzę tez polską odmianę starą jak świat ale ją bardzo lubię to - Milla
Osadkowski nie będzie miał sadzeniaków :nie_wiem: chyba pierwszy raz
A cóż to sie stało że nie bedzie ich miał?
Ja sadzę lorda i vinete choć z tego pierwszego jestem bardziej zadowolony.... Raz zasadziłem irgę k*rwa co za porażka z pół hektara nakopałem jeden zbiornik od anny...
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Okopowe » ziemniaki 2010
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo